TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kare Kasa m覺 Yuvarlak Kasa m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Kare Kasa m覺 Yuvarlak Kasa m覺?

Mesaj Eterna » 14 Mar 2012, 10:07

Arkadalar size bir ey dan覺aca覺m. Fark ettim ki senelerdir saat al覺yorum ama bir tane bile kare saatim olmam覺. Demek ki benim keyfi tercihlerim b繹yleymi dedim.

Sonra akl覺ma u geldi. Forumda pek 癟ok bal覺kta sizlerin saatlerini de g繹r羹yorum. Eer bir tane kare saat resmi g繹r羹yorsam bey羹z tane yuvarlak kasal覺 saat g繹r羹yorum. Bunun anlam覺 kare kasal覺 saatlerin pek beenilmedii mi acaba?

Ve imdi size merak ettiim eyi soraca覺m akl覺ma tak覺ld覺 bir kere...Kare kasal覺 bir saat yuvarlak kasal覺 bir saate g繹re daha 癟abuk deforme olur gibi birey d羹羹n羹lebilir mi? Veya sorumu daha net soray覺m. Uzun 繹m羹r ve dayan覺kl覺l覺k gibi fakt繹rleri g繹z 繹n羹ne al覺rsak bir saatin kasa bi癟imi 繹nemli midir? Yuvarlak ve kare kasalar aras覺nda tek fark bizlerin beenisi midir?

Sevgiler,
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna

Ya: 50
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44

Kare kasa m覺 Yuvarlak kasa m覺?

Mesaj SeRxx » 14 Mar 2012, 10:16

Benim kiisel g繹r羹羹m; yuvarlak kasa g繹rsellik konusunda daha uzun 繹m羹rl羹, uzun y覺llar g繹ze batmadan kullan覺labilir.. evremde bir ka癟 y覺l 繹nce arkadalar覺n ald覺覺 saatler var sanki modas覺 gecmis, art覺k saati deitirme zaman覺 gelmi gibi; yuvarlak kasalarda ise b繹yle bir durum yok, gittii yere kadar kullan覺labilir gibi ...
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Re: Kare kasa m覺 Yuvarlak kasa m覺?

Mesaj Turkmen » 14 Mar 2012, 10:43

Cep saatlaerinden g羹n羹m羹ze, saatin dairesellii al覺覺lm覺l覺kt覺r. 5 ya覺nda ki bir 癟ocua ka覺t ve kalem verip, bir kol saati 癟izmesini istesek bize muhtemelen yuvarlak kasal覺 bir saat 癟izecektir. Toplumun s覺k癟a tercih ettii, dier se癟eneklere nazaran daha fazla tercih edilir. Yuvarlak kasal覺lar g繹rsel a癟覺dan her giyimle daha kolay uyum salayabilmekte ve buna ramen iddial覺l覺klar覺n覺 kaybetmemekteler. Bu al覺覺lm覺l覺覺n sebebi bence bu uyum kabiliyetidir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Turkmen

Ya: 38
Kay覺t: 06 Oca 2012, 00:40

Re: Kare kasa m覺 Yuvarlak kasa m覺?

Mesaj asymptote » 14 Mar 2012, 11:15

Her eyden 繹nce yuvarlak kasal覺 saatlerden saati okumak daha kolayd覺r; netekim saat, dakika ve saniye kollar覺n覺n takip ettii y繹r羹nge daireseldir. Analog saatlerde y羹zde 99,98 tercihim yuvarlak kasal覺 modellerdir, bunun istisnas覺 PP Nautilus ve belki JLC Reverso olur, bu ikisiyle de zaten virg羹lden sonraki k覺s覺m 100' e tamamlan覺r.. ;)
Bu arada kasan覺n tam yuvarlak olmas覺 gerekmez, f覺癟覺 tipi kasalar da olabilir, yeter ki kare yada dikd繹rtgen olmas覺n..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Kare Kasa m覺 Yuvarlak Kasa m覺?

Mesaj drk » 14 Mar 2012, 22:03

Kadran yuvarlak olduktan sonra kasa ekli 癟okta farketmez ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj mtr90 » 15 Mar 2012, 13:01

Pek bilgi sahibi deilim drk arkada覺nda dedii gibi teknik olarak pek farketceini d羹羹nm羹yorum ama.
gerek casio (u herkesin bildii dijital saat ) ve gerekte daire saatin hem d羹mede hemde kullan覺rken kare saate g繹re daha dayan覺kl覺覺 olmas覺 fakt繹rlerininde kare-daire saat al覺rken herkesin akl覺ndan bir kez ge癟tiini d羹羹nmekteyim. diesel'in kare dikd繹rtgen saatleri buna en g羹zel 繹rnek yani anlatmak istediim olumlu olumsuz y繹n羹 diesel saatlere bakarak kolayca sizinde d羹羹nebileceiniz kan覺s覺nday覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
mtr90

Kay覺t: 13 Mar 2012, 23:34

Mesaj Eterna » 15 Mar 2012, 13:45

D羹n sohbet ettiim bir saat maazas覺 sahibi beyefendi kare kasal覺 saatlerde su ge癟irme ikayetinin yuvarlak kasalara g繹re daha 癟ok geldiini s繹yledi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna

Ya: 50
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44

Mesaj placebo » 15 Mar 2012, 14:38

bi de kare kasal覺 saatlerin darbe alma olas覺l覺覺 daha y羹ksek. en 癟okta k繹e k覺s覺mlar覺ndan ;) o yuzden kare mi? Allah korusun :lol: :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
placebo

Kay覺t: 03 ub 2012, 21:15

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 195 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners