TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kondüsyonu Nedir ? Başka Aklıma Takılanlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj nouma » 08 Nis 2012, 14:57

1.Saat kondüsyonı : yani günlük saniye dakika dakikliğimi ...
2-otomatik saatler diyoruz günlük 10 saniye saptı falan...1 haftada 1 dakika 10 saniye oldu..eeee 1 ayda 5 dakikaya...bu sapmalar bi yerden sonra duruyomu sabitleniyo mu ?
3-bende hamilton American Classic / JazzMaster saat var..eta 7750 ...chronograph...fakat bende takvim yok..eta 7750 de takvim olmama durumu olabiliyomu ?..demek ki her eta 7750 de takvim olmayabilir.
4-birde benim saat kınetik..hemde otomatik...benim saat ömür boyu çalışacak mı?...otomatik saatlerinde pilli olduğunu duymuştum...benim saat pilli mi acaba ?
Kullanıcı avatarı
nouma

Re: Saat kondüsyonu nedir ? Başka aklıma takılanlar...

Mesaj SeRxx » 08 Nis 2012, 15:54

:D

1-) Saat kondisyonu: Saatin kasasının, camının, kayışının, bileziğini vs. temizlik durumu demek ...

2-) Saatin zamanında tutmasındaki sapmalar durmaz, sürekli olur az da olsa her zaman değişkendir ...

3-) Hamilton saatinizin modeli H327560 herhalde :?: O modelde ETA 7750 var ama takvim yok demek olabiliyormuş :D

4-) Bu sorunuzu anlamakta güçlük çeksem de şöyle söyleyeyim: Hamilton saatinizden bahsediyorsanız o saat Kinetic değil, Otomatik ve pilsiz. Saati kırmadığınız sürece, bakımlarını düzenli yaptığınız sürece çok çok uzun yıllar kullanırsınız.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj nouma » 08 Nis 2012, 16:10

tşk cevaplara...o zaman saat bazen ileri bazen geri gidecek .yani kendi kendini dengeleyecek..ok...h32756731 modeli...kınetik sanırım..arkasında yarım ay şeklinde olan metal bölüm saatimi salladığımda 15-20 saniye dönüyo...önceki otomatik saatimde yoktu...peki o ney ?..
Kullanıcı avatarı
nouma

Mesaj SeRxx » 08 Nis 2012, 16:19

Evet senin saat bazen ileri bazen geri gidecek, dengeleme konusunda garanti veremem valla :D
Evet tahmin ettiğim model; Kinetic değil o Nouma, Otomatik ..
O gördüğün yarım ay şeklindeki metalin adı '' rotor '' .. Önceki saatin belki otomatik değildir :roll:

Kinetic mekanizma: O gördüğün yarım ay şeklinde ki metalin yani Rotor'un hareket etmesiyle pil şarj olur ve saat öyle çalışır ama senin Hamilton'un Kinetic değil, bilmem anlatabildim mi :?:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj nouma » 08 Nis 2012, 16:25

hıı anladım.yok yok dengeler dengelesin yani :D .yok önceki saatimde kesin otomatikdi..salladığımda rotor şimdiki saatim kadar dönmüyodu neyse teşkkür tekrar..takip ettiğim kadarıyla sınıf öğretmenisin .bende sınıf öğretmeniyim..m.oldum..
Kullanıcı avatarı
nouma

Mesaj SeRxx » 08 Nis 2012, 16:30

Rotorun dönüş hızı, sesi saatin kalitesine bağlı bir şey..

Evet sınıf öğretmeniyim, ben de memun oldum ...

Hamilton'un fotoğraflarını paylaşarak teşekkür ederbilirsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Scubat » 08 Nis 2012, 18:55

Yaw ben submarineri salliyorum ama otomatik olduğuna dair hic bir ses duymuyorum :) hiç ama...

Diğer otomatik saatim Baume Mercieri salladığımda fırtınalar kopuyor resmen....
Kullanıcı avatarı
Scubat

Re: Saat Kondüsyonu Nedir ? Başka Aklıma Takılanlar

Mesaj Baran » 08 Nis 2012, 18:56

Evet o ses saatten saate değişiyor,izalasyon farkı var :) Benım vsa mesela yanına oturduğum kişi jetmi geciyor falan diyor o derece :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners