Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Görülen o ki şu satırları yazdığım sırada değerli maden isteyenler %52, istemeyenler %48. Yani neredeyse bire-bir. Bu kadar eşit dağılımın olduğu yerde her iki fikri savunanlar olacaktır. Diğer taraftan bir saati beğenip değerli metal olmadığı için almayanın çıkmayacağını, ancak beğendiği halde değerli metalden yapıldığı için almayanların olabileceğini düşünüyorum. Bu fikrimi maddi imkanları göz ardı ederek söylüyorum. Yani insanlar güzel saatleri güzel olduğu için daha çok beğenir, altın platin ve saire oldukları için değil.
Bende saatte değerli madenleri sevmiyorum ama yazıyla aram iyidir . Değerli madenin saate bir katkısı olmadığını, bir yapıtaşı olmadığını düşünüyorum. Brunei sultanı uçağını altın kaplatmış. Uçağa altın kaplama yaptırsan uçak yine uçaktır .
Değerli madenleri araplar kadar seven yoktur sanırım Bu arada bir ekleme yapmak gerekirse sarı yada kırmızı altını ancak bir saatin rotorunda kabul edebilirim. Şu güzelliğe bakar mısınız: Üzerindeki harika gravürüyle 18k masif altın rotor, seramik rulmanlar ..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein