TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Prestij İlişkisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Prestij İlişkisi

Mesaj vincefb » 11 Nis 2012, 11:13

herojd11 yazdı:sözüm kimseye değil öncelikle bunu belirteyim ama biraz içimi boşaltmam gerekiyor:)

imkanı olan bayanların çoğunun günlük olarak kullandığı pırlantalar en az bir submariner değerinde ve ben buna kimsenin birşey dediğini hatırlamıyorum ama ben erkek olarak ömürlük bir saatim olsum , evladıma miras kalsın , anıları olsun diyince binbir türlü laf yok prestij mi , yok kroluk mu yok gereksiz mi??? hayır efendim ben beğeniyorum ve istiyorum bu kadar basit

Altına imzamı atarım ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj mvurucu » 11 Nis 2012, 11:29

herojd bu konuda çok haklı
benim çalıştığım şirketin sahibi titanium bir casio takıyor:)
ben şimdiye kadar omega hamilton tissot orient poljot casio seiko pek çok marka ve model kullandım fiyat skalasında oldukça çeşitli olacak şekilde

bu forumda herkes saatlere tutkuyla bakıp onları bir sanat eseri ve karakterlerini yansıtan bir aksesuar olarak görse de
ülkemizde pek çok kişi saati bir statü sembolü olarak görüyor
bunu replica saatlere olan talepten anlayabiliriz kolayca
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj necati » 11 Nis 2012, 12:40

vincefb yazdı:
herojd11 yazdı:sözüm kimseye değil öncelikle bunu belirteyim ama biraz içimi boşaltmam gerekiyor:)

imkanı olan bayanların çoğunun günlük olarak kullandığı pırlantalar en az bir submariner değerinde ve ben buna kimsenin birşey dediğini hatırlamıyorum ama ben erkek olarak ömürlük bir saatim olsum , evladıma miras kalsın , anıları olsun diyince binbir türlü laf yok prestij mi , yok kroluk mu yok gereksiz mi??? hayır efendim ben beğeniyorum ve istiyorum bu kadar basit

Altına imzamı atarım ;)

Mühürüde benden :thumbup: .
Bu konuda forum üyelerinin fikirlerini duymak iyi oldu. Tabi asıl nokta nokta kimlerin orijinal kulandığı değil.
Mahalle baskısına rağmen önceliği bizim istekerimiz belirlemeli. Ben çok istiyorsam, sub alır takarım, ama asla rolexi var desinler diye değil. Yada saat alacağım ama benim için önemli olan zamanı göstermesi, birazda şık olması ise 150 tl lik bir saatide severek takarım. Kazandığı paraya bak, kolundaki saate bak deme ihtimallerine göre davranmam.
Saat, cep telefonu, otomobil, giyim vb nesneler kabul etsekte etmesekte bir noktaya kadar etiketimiz oluyor. Ancak gerçek prestij, kişinin çevresinde oluşturduğu güvenilirlikle orantılı diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj önder » 11 Nis 2012, 14:06

Fiyatı çok yüksek olan saatlerin gösteriş için takıldığını düşünüyorum.Yoksa insanlar kötü dizaynlara niye okadar para ödesin ki?
Kullanıcı avatarı
önder

Mesaj Distributor » 11 Nis 2012, 14:07

necati yazdı:
vincefb yazdı:

Altına imzamı atarım ;)

Mühürüde benden :thumbup: .
Bu konuda forum üyelerinin fikirlerini duymak iyi oldu. Tabi asıl nokta nokta kimlerin orijinal kulandığı değil.
Mahalle baskısına rağmen önceliği bizim istekerimiz belirlemeli. Ben çok istiyorsam, sub alır takarım, ama asla rolexi var desinler diye değil. Yada saat alacağım ama benim için önemli olan zamanı göstermesi, birazda şık olması ise 150 tl lik bir saatide severek takarım. Kazandığı paraya bak, kolundaki saate bak deme ihtimallerine göre davranmam.
Saat, cep telefonu, otomobil, giyim vb nesneler kabul etsekte etmesekte bir noktaya kadar etiketimiz oluyor. Ancak gerçek prestij, kişinin çevresinde oluşturduğu güvenilirlikle orantılı diye düşünüyorum.

arkadaşlar bende bu sölediklerinizi noterde tasdik ettirim. %100 doğru tespitler :thumbup:
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj asymptote » 11 Nis 2012, 14:18

Sana bir değil, on Sub feda olsun kardeşim.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj aokyy » 11 Nis 2012, 14:26

Hayatımda korsanın yeri yok ya da asla korsan ürün kullanmam dersem malesef doğruları söylememiş olacağım. En azından bilgisayarımda korsan program kullanıyorum. Karşımıyım? Çok da değilim. Başka şeyler de kullanıyorum.

Genelden özele inip saat konusunu ele alırsak ben saate sanat gözüyle bakıyorum. Hele bir A.Lange & Söhne izlemekten müthiş zevk alıyorum. Kimisi resimden, kimisi heykelden, kimisi başka şeylerden hoşlanır. Ben bundan hoşlanıyorum. Prestijden önce düşüncem bu yönde.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj tbey35 » 11 Nis 2012, 14:40

necati yazdı:Kullandığımız saatler, mesleğimizi gelirimizi yansıtacak şekildemi olmalıdır? Yoksa esas olarak kişisel zevkimizimi ön planda tutmalıyız? Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? (Buna benzer konu açılıysa ben görmedim).

Özellikle eğitimli ve kariyer sahibi gençler arasında saatin prestij unsuru olduğunu düşünüyorum. Giyim tarzlarına göre değişik tipte spor, klasik tarz bir kaç saat alanlar bir hayli fazla. Ancak, saat ile insan arasındaki ilişki olaya bakış açısıyla yakından ilgili. Örneğin çok zengin olan bir kişi sıradan basit bir saat kullanırken, normal herhangi bir insan için istediği, sevdiği bir saati alabilmek, bazı harcamalarından bir müddet fedakarlık yapmasını gerektirebilir.. Ve bu benim için anlaşılabilir bir durumdur. Yani bir tutku meselesi söz konusudur. Ancak, ne olursa olsun taklit saate karşıyım. Özentilik olarak görüyorum. Ucuz saat alırım ama orijinalini alırım. Bir de bir saat alırken önce kendim beğenmeliyim. Moda herkes kullanıyor ya da başkaları acaba beğenir mi düşüncesi ile saat almam.
Kullanıcı avatarı
tbey35

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tobugo ve 179 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners