TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Prestij İlişkisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Prestij İlişkisi

Mesaj fsinan » 11 Nis 2012, 15:28

Şu anda imkanlarımı zorlasam, hanımla tartışmayı göze alsam :P gider bir seramik bezel LV alırım kendime, parasal imkansızlık konusu değil. Zor kazanılmış yahut kolay kazanılmış, önemli değil, o da göreceli bir kavram neticede. Az veya çok da göreceli bir kavram. Bir saate 2500TL vermek birileri için asla düşünelemeyecek birşeyken, bu forumdaki birçok insan için haftada bir bile yapılabilecek bir konu. Ama o adam da 2500TL verdiğinde parasını boşa harcadığını düşünebilir.

Parasını nasıl kullanacağıma karar verirken herkesin kendi öncelikleri vardır. Benimle aynı durumda olup da alan birisi varsa da zevkli adammış, almış derim. Şimdi kullandığın bir aksesurar neticede ve maalesef aksesuarı kullanırken kullanıcının bilinç seviyesi bence o aksesuara değer katar.

Babam, emekli öğretmendir, arıcıdır. Yıllarca Seiko 5 ve Seiko modelleri kullandı, kuyumculuk da yapmış gençliğinde ve saatten de gayet iyi anlar, PP görünce gözleri ışıldar. Ama şu an bir titanyum Casio G-SHock triple sensor kullanıyor, çünkü sıcaklık, nem, yükseklik gibi göstergelere ihtiyacı var. Onun yaşına bakıp, sonra kolundaki saate bakıp da ulan adama bak yakışmış mı şimdi diye eleştirmek olmaz.

Yahut hali vakti yerinde bir adamın swatch taktığını görünce yahu adama bak, 200TL'lik saat takıyor demek de olmaz. Swatch onun için optimum çözüm noktasıdır, umursamıyordur.

Hep kişisel beklentilerdir bunlar. Nasıl ve ne şekilde karşılayacağı insanın kendine kalmış, kaldı ki, Casio da, swatch da, Rolex de kalitelidir. Kalite, müşterinin beklentisini karşılamaktır. Rolex farklı bir müşterinin beklentisini karşılar, Casio başka.

Her konunun derinliğine indikçe, özellikle de hobileşen konularda insanlar bilinçlendikçe daha çok harcar, aslında bir acı çekme sürecidir de. Hep daha iyisini(teknik olarak) istersin, alırsın, 3 gün sonra başkasını görür, onu da istersin...

Aile bütçesine zarar vermemek esastır :lol:

Ancak yukarıda yapılan pırlanta meselesine %10000... katılıyorum, aldığın anda değeri %50 düşer, ancak alınır, alınması zorunludur ama sen ben şu saate hastayım, fiyatı da 8500$ dersen o noktada kıyamet kopar. Sinmişiz beyler, bu bunu gösteriyor :D
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Saat Prestij İlişkisi

Mesaj mlm » 11 Nis 2012, 16:08

Fsinan yazının tamamı özellikle kalite tanımlamasına bayıldım, sindigimiz konusunda da hemfikirim :lol:
Tesekkurler, zevkle okudum yazını :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Drago » 11 Nis 2012, 16:23

Sinmiş vaziyetteyiz resmen :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj necati » 11 Nis 2012, 16:43

Drago yazdı:Sinmiş vaziyetteyiz resmen :lol:

Yeni konu başlığım belli oldu. 'Bekarken yapılması gereken 100 şey :D
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj herofb » 11 Nis 2012, 17:32

beyler artık uyanma zamanı , titreyip kendimize gelelim

hanımların pırlantalarına güle güle , gelsin sub'lar gitsin patek'ler :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj 2fast4u » 11 Nis 2012, 17:53

bakın beyler imzamı ıyı okuyun sorunu kökten çözersiniz.2fast4u 2012. TM :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Saat Prestij İlişkisi

Mesaj SeRxx » 11 Nis 2012, 17:55

Birkac gün once anneme bileklik alırken böyle bir konu oldu, pahalı saatler de bizim bilekligimiz sayılsın, ne var yani dedim.
Bizim hakkımız yok mu ? İpleri ele vermeyelim de yine bekar iken stok yapmakta fayda var :D

---Tapatalk---
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj AboveTheRim » 11 Nis 2012, 18:39

Drago yazdı:Sinmiş vaziyetteyiz resmen :lol:

Harika bir slogan oldu yeni bir başlığı bile hak ediyor :lol:

Çalışırken aklımdaydı, istiyordum eve gidince bu başlıkta biraz tezat yazı yazmak :D Hayat tecrübeleri olarak benden çok önde üyelerimiz var yaşıtlarım var ve bu elit ortamın bir parçası olan herkesin fikirlerine çok saygı duyuyorum ama

Şunun altını çizerek söylemek istiyorum :lol: " Saatin tekbaşına bir prestij unsuru olduğunu düşünmüyorum"

Yani bir insanı yoktan karizmatik yapamaz, yada Rolex taktı diye kimse kıro olamaz. Bir insan kendini yetiştirememiştir "argosu kıro" zaten hal ve hareketleriyle bellidir bu durumu pahalı bir saatte bunun süsü olur. Bazen bir kemer olur, bazen bir ayakkabı. Pragmatik olalım yine bir örnek veriyim.

Kordon'da oturuyoruz.Yanımızda arkadaşımız güzel bir akşam güzel bir kahve ve pasta. Bangır bangır müzikle geçen tipler oluyor (genelde kuş serisi :D ) şimdi gelse yanıma otursa "abi Rolex aldım ya 18milyar verdim üff " o daha mı karizmatik olucak gözümde? Tam tersinide siz düşünün.

Bu Rolex takana, Mercedes'e binene sonradan görme, kıro diyorlar gibi laflar edilmiş önceki 1-2 başlıkta da gördüm. Hiç sanmıyorum hatta paranoya sınırlarına yaklaşıyorsunuz! Olur mu hiç öyle şey ya relax :thumbup: Bu arada birçok bayan imitasyon ürün kullandığı için yerin dibine geçirilmektedir bu da aklınızda olsun ;) İmitasyon birşey kullanmak bir insanın kendine yaptığı saygısızlıktır. Paran yoksa timsah , geyik gösterme kardeşim tutup yakana mı yapışacaklar?
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 188 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners