TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Star Kadran Değişimi ve Yenileme Hakkında Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Oris Star Kadran Değişimi ve Yenileme Hakkında Bilgi

Mesaj mistereko » 21 Nis 2012, 22:53

Merhaba Sevgili Saat Severler,

Şuanda kullanmaya devam ettiğim Oris Star otomatik saatimin yıllara ve sanıyorum ne yazıkki suya bağlı olarak kadranında bazı lekeler mevcut. Bununla alakalı nasıl bir aksiyon alabiliriz?

Araştırmalarıma ve hatta birkaç yere sorduğuma göre bu saatin bu versiyonunu bulmak güç. Orjinal bir kadran yerleştirme veya mevcut kadranı iyileştirme yöntemleri için yardımınızı rica ediyorum.

Saatin çalışmasında bir sıkıntı yoktur. Ama kadranın üzerindeki lekeler kozmetik açıdan maalesef pek hoş durmuyor.

Teşekkürler

Resim
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Re: Oris Star Kadranı Hakkında

Mesaj fsinan » 22 Nis 2012, 00:20

bence değiştirme, o böyle güzel.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Oris Star Kadranı Hakkında

Mesaj mistereko » 22 Nis 2012, 00:22

Bu da bir görüş tabii ki ama önce çaresini aramak daha mantıklı geldi bana :) Çünkü temiz bir kadranla, çok daha şık olacaktır.
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Re: Oris Star Kadran Değişimi ve Yenileme Hakkında Bilgi

Mesaj bengisaat » 22 Nis 2012, 13:14

Kadrandaki lekeler boyaların solması ve yer yer soyulmasından kaynaklanıyor dolayısı ile bu kadrana temizlik gibi işlemler daha da kötü olmasına yol açacak.
Yeni kadran bulmanız çok zor hatta belki imkansız.
Kadran boyama yapan arkadaşlar var, onlara gönderilirse orijinaline yakın hatta normal gözle ayrılamayacak kadar başarılı sonuçlar çıkarabiliyorlar ancak tabiiki bu her zaman mümkün olmayabilir yani yapıldıktan sonra nadiren olsa da istediğiniz gibi olmazsa beğenmedim eski haline getirin deme şansınız yok.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj asymptote » 22 Nis 2012, 13:23

bengisaat ustamızın uyarılarını dikkate alarak şu konuya bir bakın, belki yardımı olur:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=40&t=5016&hilit=kadran+tamiri#axzz1slOV8NLF
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mistereko » 22 Nis 2012, 21:49

Asymptote;
Yolladığın konu gözümden kaçmış, yardımın için müteşekkirim :champ:

Bengisaat Ustam;
Saati biraz daha estetik kullanmak için sanıyorum bu riski göze alacağım. Doğal olarak orjinali gibi olmayacaktır, keşke lekeler bu denli rahatsız edici olmasaydı da, böyle bir revizyona gerek kalmasaydı. Kadran konusunda ise dediğiniz gibi yenisini hatta daha temizini bulmak pek muhtemel değil.

Saat ile alakalı gelişmeleri burada güncel tutmaya çalışacağım.

Alakanıza çok teşekkür ediyorum.
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Mesaj mistereko » 21 Ağu 2012, 18:36

Arkadaşlar Selam,

Oris'in İsviçre'deki merkezi ile kontakt kurma şansım oldu fakat onlar da saatin çok eski olduğunu ve bu kasaya uygun bir kadranı bulamadıklarını belirttiler. Akrep ve yelkovan bu kadran üzerinde zamanı göstermeye devam edecekler.

Kadran boyama hakkında ise dediğiniz kişilerle irtibat kurdum fakat orjinalliğini bozmamak adına böyle bir revizyon yaptırmayacağım.
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners