TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Nacar Restorasyon Projesi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Nacar

Mesaj bulenty » 11 May 2012, 21:44

Drk yazdı:Sonucu merakla bekliyorum :thumbup:

Bir fotoğraf koyayım,
Nacar,Nacarlıktan çıkıp Almida olacaktı,,saatin herhangi bir anısal değeri bulunmamakta olup arkadaşım tarafından bana öğrenmek adına dağıtıp toplama yapmam için verilmişti.Dükkanın bir köşesinde "tamirat için parçaları gerektiğinde kullanılmak için"bekliyordu.Halen bana makinalar veriyor saolsun,ben de bunları dağıtıp topladıkça daha bir haz duymaya başladım.
Ebay da "for repair parts" diye satılanlardan.Daha önce de yazdığım gibi öğrenmek adına uğraştım.

Saate kendi ismimi yazdırdım.Yalnız kuyumcular daha ufak yazamadılar onun için çok sırıttı.
Ben de saati bu tutku-hobi ye başlamamın bir anısı olarak arkasına tarih atıp vitrin süsü olarak kullanmaya karar verdim.Esasında telkarivari çalışan üstadlar lazımmış bunun için.Bunu bile o incelikte yazabilmek için çok uğraştıklarını söylediler.

Kasa kaplamalarla yenilendi,tepe değişti,makinaya (AS1330)bakım yapıldı,kadran bulundu ve ortaya aşağıdaki görüntüler çıktı.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Resim

Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj drk » 11 May 2012, 21:48

Yazı büyüklüğünden ötürü epey sırıtmış :? Acaba Almida yazısı silinip üstüne boyayla, el yazısı veya istediğiniz karakterlerde isminiz yazılsa nasıl olur?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj bulenty » 11 May 2012, 21:53

Drk yazdı:Yazı büyüklüğünden ötürü epey sırıtmış :? Acaba Almida yazısı silinip üstüne boyayla, el yazısı veya istediğiniz karakterlerde isminiz yazılsa nasıl olur?

Onuda düşündüm,hatta ince bir plaka üzerine engraving yöntemi olur mu diye ,ama Adana da böyle bir usta bulamadım.Sanıyorum bunu İstanbul da Kapalı Çarşı arka tarafına düşen bir yerlerde Ermeni ustaların kuyumculuk üzerine çalıştığı bir yer var,semtin adını anımsayamadım,yapsa yapsa onlar yapabilirler.
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj asymptote » 11 May 2012, 21:57

Bu yazıyı kuyumcuların daha küçük yazamıyor oluşu ilginç hakikaten. Bu yazı 1/4 ölçek olsaymış gerçekten çok güzel olurmuş. Bu arada sökme takma işlerine başlamış olmanız gerçekten çok güzel, sizin eliniz de hassastır meslek icabı.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bulenty » 11 May 2012, 22:00

asymptote yazdı:Bu yazıyı kuyumcuların daha küçük yazamıyor oluşu ilginç hakikaten. Bu yazı 1/4 ölçek olsaymış gerçekten çok güzel olurmuş.

Aynen...
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj mlm » 12 May 2012, 00:11

Kadranında isminizin yazdığı bir saat, ne de güzel olmuş :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 12 May 2012, 07:28

Hocam lazer engraving yöntemi ile yapılabilir aslında yazı, Adana'da lazer makinesi olan bir reklamcıya gidip bu konuyu anlatırsanız, size uygun bir malzeme üzerine engrave yapabilirler diye düşünüyorum.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bulenty » 13 May 2012, 00:25

mucadeleci yazdı:Hocam lazer engraving yöntemi ile yapılabilir aslında yazı, Adana'da lazer makinesi olan bir reklamcıya gidip bu konuyu anlatırsanız, size uygun bir malzeme üzerine engrave yapabilirler diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim,denerim
Kullanıcı avatarı
bulenty

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners