TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Mayıs 2025 Çelik Bilekler / Daily Wrist Check

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Mayıs 2012 Çelik Bilekler / Daily Wrist Check

Mesaj Baran » 14 May 2012, 06:04

Asymptote,Drago ve aokyy ; bir resim programında azıcık keskinliğiyle oynayıp noktasal odaklama gibi bir secenek vardı onunla yaptım daha doğrusu yapmaya calıştım.İlk denememdi acemice :)

Razz ; Breitlingin o delikli silikon kayışına bayılırım ama o saat kesinlikle celik bileziği hakediyor..Ayrıca guzel bir incelemeyide :(
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj hozburun » 14 May 2012, 08:29

Günaydın ve iyi haftalar dostlar

Resim
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj 2fast4u » 14 May 2012, 09:25

razz bozburun :thumbup:
Resim
image host
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 14 May 2012, 11:48

2fast muthiş :champ: sabah evden cıkarken Orisi takmadığıma pişman oldum :shock:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj razz » 14 May 2012, 14:29

herojd11, asymptote, vmetin, baran :champ:

Açıkçası tercihlerim genelde metal bilezikli modellerden yana olmuştur.. :thumbup: Deri kordon, hem kullanım açısından ( terletme, koku, sudan koruma ) hem de yıpranmaya karşı dayanıksızlığından ötürü her daim son tercihimdir.. Hele bir de orijinal kayış kullanma mecburiyetimin olduğu özel lug/klips dizaynlı bir model sözkonusuysa mümkün olduğu nispette uzak durmayı tercih ederim.. :roll:
Mutlaka sadece deri kordon ile kullanılması gerektiğine inandığım modeller de mevcuttur bu arada.. Örn.: TAG Heuer Monza, JLC Reverso 8-)

Kauçuk kordon da yine çok tercih ettiğim bir tarz değil zira saati bir nebze basit gösterdiğine inanıyorum.. Yine bu mevzuyla ilgili istisnai bir duruma en güzel örnek UN Maxi Marine Diver kordonu ;)

Breitling de -benim nazarımda- hem optik hem de işlevsel açıdan çelik bileziğiyle kesinlikle daha iyi :thumbup: Hatta tekrar etmekte fayda görüyorum; bu boyutta ve ağırlıkta bir saat, metal bir bilezik ile ancak bu derece dengelenebilir.. :geek:

AR kaplama konusunda Drk'a katılmadan edemeyeceğim.. Ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta bu bir kaplama ve uygun koşullar sağlandığında deforme olması kaçınılmaz.. :?

Breitling SO SF için şimdilik(!) bir sorun yok ama ilerde olmayacağı anlamına da gelmiyor tabii bu durum.. Açıkçası AR kaplamanın sadece camın altından uygulanmış olmasını tercih ederdim..

Bu arada Breitling'in oldukça kalın ve bombeli bir camı var.. Haliyle ''Cam yokmuş gibi'' efektini her açıdan başarılı şekilde yakalamak çok da kolay değil.. Bu konuda en başarılı bulduğum model ise Bvlgari Diagono Professional Chrono diyebilirim.. Cam ince ve dümdüz olduğundan camın varlığını anlamak için extra çaba sarfetmek gerekiyor :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mrbars » 14 May 2012, 14:57

Razz, sen yaz ben okuyayım be dostum.
Bilgi, anlatımdaki zevk ve üslübuna tebrikler. :champ:
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj razz » 14 May 2012, 14:59

Teşekkür ederim dostum :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 14 May 2012, 15:10

Razz :D Makale gibi cevap :champ: Çelik bileziğin çok yakıştığı bazı modeller (Oris Diver Date, Ulysse Nardin Maxi Marine Diver, sendeki Breitling vb.) hariç deri kayış tercih etme yanlısıyım, deri kayışın mekanik bir saatteki zerafeti ve işçiliği tamamlayıcı bir unsur olduğunu düşünüyorum. Ancak bu, dediğim gibi her model için geçerli değil. Son zamanlarda bir de nato/zulu merakı başladı bende, bakalım bir iki tane sipariş ettim, gelince benim saatlerde deneyeceğim. Özellikle UHR'a yakışacağını düşünüyorum.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: CanO, sphinx ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners