herojd11, asymptote, vmetin, baran
Açıkçası tercihlerim genelde metal bilezikli modellerden yana olmuştur..

Deri kordon, hem kullanım açısından ( terletme, koku, sudan koruma ) hem de yıpranmaya karşı dayanıksızlığından ötürü her daim son tercihimdir.. Hele bir de orijinal kayış kullanma mecburiyetimin olduğu özel lug/klips dizaynlı bir model sözkonusuysa mümkün olduğu nispette uzak durmayı tercih ederim..
Mutlaka sadece deri kordon ile kullanılması gerektiğine inandığım modeller de mevcuttur bu arada.. Örn.: TAG Heuer Monza, JLC Reverso
Kauçuk kordon da yine çok tercih ettiğim bir tarz değil zira saati bir nebze basit gösterdiğine inanıyorum.. Yine bu mevzuyla ilgili istisnai bir duruma en güzel örnek UN Maxi Marine Diver kordonu
Breitling de -benim nazarımda- hem optik hem de işlevsel açıdan çelik bileziğiyle kesinlikle daha iyi

Hatta tekrar etmekte fayda görüyorum; bu boyutta ve ağırlıkta bir saat, metal bir bilezik ile ancak bu derece dengelenebilir..
AR kaplama konusunda Drk'a katılmadan edemeyeceğim.. Ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta bu bir kaplama ve uygun koşullar sağlandığında deforme olması kaçınılmaz..
Breitling SO SF için şimdilik(!) bir sorun yok ama ilerde olmayacağı anlamına da gelmiyor tabii bu durum.. Açıkçası AR kaplamanın sadece camın altından uygulanmış olmasını tercih ederdim..
Bu arada Breitling'in oldukça kalın ve bombeli bir camı var.. Haliyle ''Cam yokmuş gibi'' efektini her açıdan başarılı şekilde yakalamak çok da kolay değil.. Bu konuda en başarılı bulduğum model ise Bvlgari Diagono Professional Chrono diyebilirim.. Cam ince ve dümdüz olduğundan camın varlığını anlamak için extra çaba sarfetmek gerekiyor