TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Mesaj Drago » 15 May 2012, 18:23

fsinan yazdı:fiyat/performans formülündeki "performans" kriteri bunun gibi aksesuar ürünler için çok subjektif.

Kimse COSC değerlerini,çeliğini vs. temel alarak saat almıyor, o saatin belli bir seviyeden sonra zaten olmazsa olmazı.

9000TL verdiğim bir saatin benim gözümde, benim için, koluma taktığımda "nefis" tatmini sağlaması gerekir. Geriye bakmamam gerekir. 3-4000TL daha verip de SUB alsaydım dememem gerekir. Yahut başka bir marka.

Bu tamamen subjektif bir değerlendirme, sizi tatmin edecek objektif bir açıklama değil. Örneğin verdiğim Autavia örneği benim bakış açımdan konuyu özetliyor.

İşte tam da benim sözünü ettiğim durum: Grand Seiko'yu koluma taktığımda dünyalar benim olacak...Submuş,Mubmuş umurumda olmaz.
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 15 May 2012, 18:26

Archimed yazdı:Bence asıl neden aşktır, cazibedir, yaşattığı tutkudur. Grand Seiko'nun biz saat tutkunlarının büyük bir bölümüne aşk ve tutku duygusu hissettirmemesidir. Eğer farklı ve objektif kriterleri değerlendirmek istersek; Grand Seiko'nun güzel bir tasarımı ve gelişmiş teknolojisine rağmen neden çoğunluğun Grand Seiko almak istemediğini anlayamayız.

Rolex, Panerai, Ulyysee Nardin, Omega, Oris gibi markaların pek çok modelini aşk ve tutkuyla arzuluyoruz. Bir Submariner, Date Just, Daytona, bir Radiomir, bir PO, bir Second Diver gibi saatleri alıp kolumuza takmayı hayal ediyoruz. Bunu arzularken asıl amacımız saati öğrenmekten ziyade, kolumuzda çok şık bir şeyi taşımak, ona sahip olmak, varlığıyla gururlanmak.

Grand Seiko ise bence aşk ve tutku duygusunu yaratmak için biraz daha zaman ve emeğe ihtiyacı var. 3 adet Seiko'm olmasına rağmen deli gibi bir Grand Seiko almayı arzulamıyorum, Grand Seiko bence sadece şık ve kaliteli bir Seiko. Buna karşı bir Submariner alma fikri beni başka yerlere götürüyor. Hatta UN'in pek çok modelini de benzer şekilde beğeniyorum.

Bence Japon ürünlerinin pazarlama strateji hataları var: Japon arabaları da, elektronik ürünleri de, saatleri de sadece günlük hayatta kaliteli seçenekler olarak karşımıza çıkıyor. O ürünler kendilerine aşık etmiyorlar.

Bayan üyelerden özür dileyerek başka bir benzetme yapacağım. Bence Seiko eli yüzü düzgün, sıradan veya sıkıcı bir evlilik, mutlu bir hayat yaşanacak bir hanım. Grand Seiko ise görenin kafasını çevirip tekrar baktığı, hayal edip arzuladığı veya pek çoklarının bayıldığı bir afet değil. Belki standardın üstünde bir güzel ve çok yetenekli. Ama hepsi o kadar ;)

Özetlersek bence Seiko mahallenin eli yüzü düzgün, çok dikkat çekmeyen kızı. Grand Seiko ise güzellik yarışmalarına katılan, ortalamadan daha uzun boylu ve eğitimli sayılabilecek bir kız. Rolex, UN, Panerai, Omega gibi markalar ise Nicole Kidman, Sharon Stone (gençliği), vs. Anlatabildim mi :thumbup:

Hayır...anlatamadın :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 15 May 2012, 18:33

mucadeleci yazdı:*Razz :thumbup:
Razz yazdı:GS Seiko asla yarın birgün elden çıkarılma düşüncesiyle alınmaması gereken saatlerde ilk 5'te yer alacak bir üründür..

Bir gün bir Grand Seiko sahibi olursam elimden çıkartmak istemediğimi/istemeyeceğimi söylemek isterim.

Allah sattırmasın tabii ancak...ben de mücadeleci'ye katılıyorum...Grand Seiko hiçbir zaman al-sat mantığıyla yapılacak bir alışveriş değil benim gözümde...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj SeRxx » 15 May 2012, 18:34

Drago bence bir saat bu kadar çok seviliyorsa kesinlikle en kısa sürede bütçe ayarlanıp alınması gerek çünkü paranın satın aalamayacağı şeyler vardır ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Drago » 15 May 2012, 18:36

serxx yazdı:Drago bence bir saat bu kadar çok seviliyorsa kesinlikle en kısa sürede bütçe ayarlanıp alınması gerek çünkü paranın satın aalamayacağı şeyler vardır ;)

Hi -Beat değilde ben şu 130. yıl Limitli Üretim ile ilgileniyorum esas :)
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj SeRxx » 15 May 2012, 18:37

Sana demiştim paranın satın alamayacağı şeyler vardır diye :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Drago » 15 May 2012, 18:39

serxx yazdı:Sana demiştim paranın satın alamayacağı şeyler vardır diye :D

Çelik olanla serxx, altınla değil :!:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj vmetin » 15 May 2012, 18:43

Ben Saat alırken millet ne der diye almıyorum. Zaten calışma ortamımda kolumdakinin ne olduğunu anlayacak adam da yok desem yeri
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners