TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Mesaj Drago » 15 May 2012, 22:58

Arkadaş bana saat lazım...saatinde KRALI SEİKO bence...İmaja gelince imajda ,karizmada doğuştan var zaten ;) ...sadece saat kısmı yeter bana... :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj vincefb » 15 May 2012, 22:59

Peki sen öyle diyorsan öyledir :champ:
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 23:02

Mesele Grand Seiko Special Edition dan açıldı, sonra otomobil analojisiyle devam etti, analoji bir ara manken ve hatunlara kaydı, şimdi de Doğu-Batı çatışmasına dönmek üzere iş, yapmayın beyler, bizler kardeşiz.. :D
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 15 May 2012, 23:08

Ya ben anlamıyorum...bırakın alalım bir GS...forumda çeşit olsun...nedir bu İsviçre fanatikliği anlamadım...Sanki Rolex fabrikasına ortaksınız :lol:

ROLEX 14060 ta bir bilezik var...teneke terk... 11.500 tl fiyat veriyorlar bir de utanmadan...ama ona hiç sözünüz yok... :evil:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Bond » 15 May 2012, 23:11

Devamlı aynı muhabbet :D Grand Seiko'nun kaderi bu, forumlarda konuşmaktan ileriye gidemiyor :) Alanlar var ama az sayıda, daha çok koleksiyoncular ve bir sürü farklı markadan lüks saati olan kişiler alıyor. Tek saat olarak ise alan pek duymadım.

Diğer konuda yazdık dünyanın en iyi saati gibi absürd bir laf üzerine ezber bozmaz ama seveni için elbette özel saat dedik. Çelik GS Hi-Beat saate 15.000 TL vermeyin diye ekledik, uygun alınırsa elbette alınır :thumbup: Zaten öyle oluyor Platin 130. yıl modeli listesi 25.000 Euro. Bu kadar özel limitli model olmasına rağmen fiyat 15-20.000 USD'lere bulunuyor sıfır olarak. Daha baştan 1-0 yenik başlıyor. Elbette 130. yıl modelinin 35.8 mm çapında olduğunu hatırlamak lazım.

İlk lüks saatini alacak birisi için ise tavsiye etmedik ve nedenlerini detaylı yazmaya çalıştık. Parası olan kişi elbette bastırıp alır elden çıkarmak istersem zarar ederim diye düşünmez ve müşterisini bulursam 3.000 - 4.000 USD'ye belki satılabilirim diye kafa yormaz fazla. Çok sayıda satılık ikinci el olmaması bu nedenle, mecburen ömürlük saat olarak tutmak daha mantıklı geliyor alanlara :D

Ayrıca bu konudaki Special modeli altın her iki üründe, nereye alıyorsunuz 9.000 TL'ye :)

Eleştiri olarak ise o special yazısının fontu, konumu hiç olmamış, araya zorla sıkıştırılmış gibi duruyor.

Benim zevkime göre tasarımda özgünlük yok, bir sürü böyle saat var. Sadelik falan işin biraz kamuflajı. Sadelik ve yüksek saatçilik meraklıları tercihlerini JLC, Vacheron, Patek, AP ve Zenith gibi benzer modellerden yana kullanıyorlar. Mekanik şaheser hi beat desek aynı modelin GS quartz ve SD modeli mevcut gereksiz yere. Bırak o zaman sırf mekanik hi beat kalsın onları yapma bari, Seiko'nun kafası karışık biraz diyebilirim. Elbette bu benim zevkim, beğenene neden beğeniyorsun denilmez optik zevk bu. Yukarıda Asymptote ve Drago'nun yazdıklarına kelime yanlış bir düşünce yok seviyorsanız elbette alıp keyifle kullanırsınız bizde seviniriz :thumbup: Sonuçta bu bir ürün elbette satılacak ve alıp kullananlar olacak. Diğer konuda ve burada genel olarak kişisel düşünceler üzerine konuşmuyoruz, sektör dinamikleri hakkında marka model bazlı yorum yapıyoruz. GS'nin durumu bu zaten ondan tartışılıyor hep yabancı forumlarda da çok benzer konular mevcut.

Yapsın Seiko SLQ gibi unique kendine has karakterli saat tekrardan, bu sefer spring drive koysun içine 5.000 - 10.000 USD verip kapışsınlar dünya genelinde. Ananta'da bu nedenle çok tutmadı. Özgün bir karakteri yok saatlerin. Güzel, üst seri ama hepsi o, mekanizması ise SD'lerin elbette mükemmel. Lüks ve ultra prestij ürün kullanan mekanik saat meraklılarına sorun hemen hemen çoğu bunu söyler ve SD'ye saygı duyar. Ancak bazı low end mekanik sevdalıları laf eder elektronik aksam var vs diye ve burun kıvırırlar. Saat pahalıdır çünkü onlara hitap etmez ama saygı duymayı bir türlü bilmezler.

Grand Seiko SD modelleri mekanizması ile ücretini hak ediyor bence ama onlarda Rolex modellerine çok benziyor. Seiko'nun eksikliği kendine has yüksek saatçilik modeli oluşturmaması bir türlü. Credor yapıyor sonra 600.000 USD fiyatla satmaya çalışıyor. Yap Grand Seikoları Credor tipinde çıkar 10.000 - 20.000 USD liste ile, bak herkes nasıl alıyor ;)

Galante falan var ama hiç girmiyorum monkey business modeli tam :D

Bir tüyo vereyim potansiyel alıcılara aynı şey SLQ'lar içinde oldu 7-8 sene önce. Elbette bu durum Türkiye için geçerli. Bu GS'ler eğer çok gelmiş ise uzun süre bekler vitrinlerde sonra firmaya bazı yakın olan ve geneli saatten pek anlamayan kişiler alır bunları veya firmadan hediye alacak kişiler olur yüksek fiyatlı ürün olmaları nedeni ile bunları seçerler, altı yakışmaz çünkü. Firmanın elindeki ürün gamı içinde ya bu olur Seiko ise yada Eterna olur. Sonra bu saatler oldukça ucuza müşteri arar. Elbette 130 years serisi modelleri gelmemiş olabilir.

Seiko Marine Master ve Prospex diverlar daha karakterli saatler bana göre. İleri yaşlarda önemli koleksiyonum olursa üzerine belki alırım bende GS Classic Hi-Beat orası ayrı elbette ama şu an kullansam kolumda biraz komik durur tipime ve genel tarzıma pek gitmeyecek bir model olması sebebi ile. Her zaman kullanması zor bir model diyebilirim özellikle 35.8 mm'lik 130 years serisi.

Dediğim gibi biz saate kötü demiyoruz almayın da demiyoruz, sadece durumu genelin bakışı ile değerlendiriyoruz. Yoksa alınır ürün bu sonuçta alanlar var ki satışı oluyor. Alın zevkle kullanın. Önemli olan başkasının düşüncesi değil, bırakın kimse anlamasın, muhtemelen çoğu kişi çevrenizde her hangi bir low / mid seri Seiko sanabilir ama sizi mutlu ettikten sonra gerisine kim karışır. Hem sadece siz bileceksiniz özel olduğunu, o da zevkli bir durum. Dediğim gibi 130 years modeli 35.8 mm ve high beat değil, mekanizma kurmalı, arkasıda kapalı. Kolda denenmesini tavsiye ederim ciddi küçük boyutlu saat sonradan pişmanlık fayda etmez. Bu modeller içinde illa alınacaksa bence öncelik SBGH001 Hi Beat Auto veya SD mekanizmalı bir GS ama karar alıcının elbette. Son olarak bunun yerine ikinci el bir Patek Calatrava düşünülebilir, merak edilmesin o da değer kaybeden Patek serilerinden ;)

Dİğer konuda bir çok alternatif eklemiştim özellikle Zenith Elite ama bir tane daha hesaplı model tavsiyesi daha eklemek istiyorum.

Ball Fireman Victory / Fiyat oldukça makul

Resim

Ball Trainmaster 120th Limited Edition / Gerçi bu pahalı denilebilir ama yapı benzer ve renk kombinasyonu güzel durmuş.

Resim

Bu kadar diğer konulardaki yazılardan sonra benim hissettiğim garip bir durum var, o da şu; bu saati almak isteyenler başta benim anladığım şekilde çok dakik Hi Beat mekanizması falan için düşünmüyorlar. Tip ve genel yapı için desek bir sürü benzer ürün önerdik, hem daha prestijli hem de daha ucuz bir çok farklı markadan. İşin içine gene marka, prestij değeri ve fiyat giriyor. Sanki Drago bu saati pahalı bir ürün olduğu ve Grand Seiko markalı diye istiyor gibi geldi :) Elbette yanılıyor olabilirim ama belki bu tarz bir istem dışı gelişen bir yaklaşım var gibi geldi bana. Seiko'nun asıl istediği zaten GS ile müşterilerde bu hissi yaratabilmek ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Drago » 15 May 2012, 23:24

Bond Başkan,

Zaman ayırıyorsun,değerli bilgi ve tecrübelerini aktarıyorsun çok teşekkürler ancak gönül bu otada düşer .okada demişler...Şimdi şu yukarda fotoğraflarını koyduğun saatler bana hiçbir şey söylemiyor ne yazıkki...ama Seiko zaten benim gözümde değerliyken birde 130. yıl adına limitli bir Grand Seiko benim için Nirvana gibi bir şey...Ha şu olabilir...saatler hakkındaki bilgilerim yeterli olmayabilir, belki bu fiyat bu saat için fazla da olabilir...ama söyleyin Allah aşkına Zenith ,Omega, Rolex fiyatları çokmu ADİL...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 23:42

Drago Zenith fiyatları bence çok adil ;) Ayrıca senin de takdir ettiğin gibi başkanın hassasiyeti bizim yanlış bir tercih yapıp ileride pişmanlık yaşamamız, bu yüzden veriyor bu malumatları :D Ben bu durumu aslında bir babanın gönül ilişkisi yaşayan çocuğunu partneri uygun bulmadığı için bu ilişkiden vazgeçirmeye çalışmasına benzetiyorum (bir analoji de ben yapayım :D). Ama başkan ortadaki Grand Aşkı görmeli ve bu ilişkiye artık onay vermeli diye düşünüyorum ben :) Son olarak 130. yıla özel limitli seri hakkındaki uyarıları çok yerinde bence. Kasa çapı küçük, hi beat değil ve arka kapalı. Bunlar göz önüne alınmalı. Bu forumda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor, en çok bu yönünü seviyorum forumun.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 15 May 2012, 23:43

Espada, ne havalı isim değil mi? ;)

Artık submarinerların bilezikleri teneke değil, brüt beton :D
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 199 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners