Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
kahraman46 » 16 May 2012, 09:30
Merhaba bir forumda:
"Tüm otomatik saatler çalışma prensipleri gereği ileri ya da geri giderler. Benim gördüğüm çoğu ise ileri gitme eğilimine sahipti.
Tissot PRS 516 Automatic sahibiyim. Saatimde ETA 2836-2 makine var. İlk satın aldığımda ileri gitme durumu oldukça fazlaydı. Fakat saatçi ile konuştuğumda bunların asıl performansını birkaç aylık kullanımdan sonra verdiğini söyledi. Gerçekten de yaklaşık 4 ay sonra saatin ileri gitme düzeyi oldukça azaldı. Saati yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum ve de accuracy'sinden oldukça memnunum. ..."
ifadesine rastladım. Sizce doğruluk payı nedir?
-

kahraman46
-
asymptote » 16 May 2012, 09:44
Doğrudur kahraman46, bu konuyla ilgili forumda ansiklopedik bilgi var aslında, biraz araştırırsanız kendiniz de görürsünüz..

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
-

asymptote
-
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir