TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üç Emektar / Üç Hatıra / Bengisaat

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Üç Emektar / Üç Hatıra / Bengisaat

Mesaj Slayer39 » 17 May 2012, 23:22

Değerli saat sever dostlar, herkese selam.
Bir süre öncesine kadar çekmecemde cansız bir şekilde yatan 3 adet hatıra yüklü emektarı Bengisaat'in titiz çalışmalarıyla tekrar hayata döndürmüş bulunuyoruz. Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak için önce saatlerin bakımdan önceki hallerini sonra da bakımdan sonraki hallerini sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle saatler hakkında kıssaca bahsetmek istiyorum;
İlk fotoğrafını paylaşacağım DAMAS Babam 1944 yılında doğduğunda Rahmetli Dedem tarafından alınmış. Bizim Ailenin böyle bir huyu var, her doğana yeni bir saat. Tabi Babamın aklı yetene kadar Dedem bu saati kullanmış ve maalesef bozana kadar da Babam'a vermemiş, ta 1975 yılında Babam'a saati teslim etmiş. Saat o günden bu yana hiç bakım görmemiş. Babamın dediğine göre Dedem bu saati koluna taktığı zamanlar yolda yürürken sol kolunu asla sallamazmış, bir yere çarpmasın diye galiba. Babam Damas'ı takma şansını yakalayamayınca Lise yıllarında (1958-1960 lı yıllar sanırım) ikinci fotoğrafta ki Nacar alınmış. Yıllarca çok yoğun kullanılan bu saat çok fazla yıpranmış. Hatta Saat bana geçtiğinde hurdaya dönmüştü (Cengiz Usta anlatır durumunu). Neyse, lafı fazla uzatmıyorum, üçüncü saat ise nispeten daha yeni olan Seiko 5, Kayınbabamın Babasına ait, Rahmetli ölene kadar takmış bu saati, vefatından sonra hastahane yetkilileri Kayınbabama teslim etmişler kolundan çıkarıp rahmetlinin. Yani anlıyacağınız bu üç saatinde manevi değerleri maddi değerlerinin çok ama çok üzerinde. Hal böyle olunca da onları işin ustasına teslim etmek gerekiyordu.
şimdi sırasıyla eski hallerini görelim;
İlk olarak Damas;
Resim

şimdi de Nacar;
Resim

son olarak Seiko 5
Resim

Ve şimdi de bakımdan sonraki halleri;

Resim
Resim
Resim

Cengiz Ustamla ortak kararımız doğrultusunda mümkün olduğu kadar saatlerin kadranına dokunmadık, mekanizmalarında yapılabilecek en iyi revizyonu yaptık, bu konuda Bengisaat-Cengiz Ustama bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, zira çok büyük bir özveriyle, bir dedektif gibi araştırdı,parçaları buldu, topladı ve orjinalliğini bozmadan saatleri tamir etti. Şu anda üçüde Cengiz Beyin tabiriyle "kol kola halay çekiyor". Zaman tutmaları mükemmel.
Bu vesileyle bir husus var belirtmek istediğim, bazen formda bazı arkadaşların Babalarından, Dedelerinden, Dayılarından hatıra kalan saatlere bir değer biçmeye, inceden inceye bu saatleri pazarlamaya çalıştıklarını görüyorum. Bu beni çok üzüyor. Bu saatlerin taşıdıkları hatıralar, sizde ki manevi değerleri duruken maddi değerleri ne ifade eder ki? Bu saatler zamana şahitlik eden birer emektardırlar. Biraz daha saygıyı hak etmiyorlar mı?
Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Üç emektar- üç hatıra-Bengisaat

Mesaj herofb » 17 May 2012, 23:24

Hayirli olsun , gercekten cok guzel olmuşlar

Verdiginiz deger icin size , emegi icin Cengiz ustaya tebrikler :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Üç emektar- üç hatıra-Bengisaat

Mesaj drk » 17 May 2012, 23:28

Cengiz Usta yine mükemmel işler çıkartmış :thumbup: Güle güle kullanın, saklayın saatlerinizi :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Üç Emektar / Üç Hatıra / Bengisaat

Mesaj zfr » 17 May 2012, 23:45

Saatler çok güzel olmuş, umarım hatıralarıyla beraber sizden sonraki nesillere de kalır... :champ:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj msturan » 17 May 2012, 23:49

Cengiz Usta'm, yine mükemmel bir hassasiyetle sizin saatlere verdiğiniz değere yakışacak bir emek vermiş :super: Saatler gerçekten yeniden hayata dönmüş, iyi günlerde kullanın :champ: Özellikle Damas'a mesh bilezik çok yakışmış bence :thumbup:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj mlm » 18 May 2012, 00:25

Cengiz Ustamızın ellerine sağlık, harika görünüyorlar :champ:
İyi günlerde kullanın, yadigarları ayağa kaldırmışsınız :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 18 May 2012, 00:37

hayırlı olsun, böyle projelere bayılıyorum :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Slayer39 » 18 May 2012, 09:50

Teşekkürler, aslında bu bizim Cengiz Beyle ikinci projemiz, daha önce de bir Vialux'ü ayağa kaldırmıştık. Gerçekten çok keyif veren projeler bunlar. Bu saatleri çalışıyorken görmek benim için bir hayaldi, çoğu zaman bir saatciye girdiğinizde kendisini usta diye tanıtan kişi (gerçek ustaları tenzih ederim, sözüm meclisten dışarı) saati eline alıp "Değmez abi buna masraf yaptığına, hurda bu, şuradan yeni bir saat beğenelim sana" diyor. "Be adam, sana ne bu saatin değerinden, tamir et işte" diyeceksin ama bu zihniyetteki bir kişiye nasıl saatini güvenip de teslim edeceksin ! Neyse ki form sayesinde gerçek ustalara daha rahat ulaşır olduk, güzel de bir paylaşım oluyor, bizde keyif alıyoruz saatlere bakarken. :champ:
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners