TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Timezone.com Walt Odets Rolex Explorer 14270 İncelemesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Timezone.com Walt Odets Rolex Explorer 14270 İncelemesi

Mesaj drk » 10 May 2012, 19:11

Herkeste olduğu gibi benim de fikirlerim değişti zamanla, hala da değişiyor. Şimdi şu saatlerim olsa ömür boyu bunlar bana yeter demeyin ;) İlk fuarda aklınıza başka modeller mutlaka girecektir :thumbup:

Önemli olan beklentiler. Rolex kime göre kötü yada iyi. İyi ve kötü yanları zaten defalarca yazıldı, çizildi. Hata her saatte var olabilir. Sonuçta bunu kontrol eden insan, elbette gözünden kaçabilir ufak şeyler.

Patekle APyle hatta daha üst ligdekilerle karşılaştırmaya gerek yok. Sonuçta milyon tane saat üretip bu başarıyı sağlamak hiçte yabana atılacak cinsten değil.

Herşeyden önemlisi bunu alan kişilerin bazıları kolumda saat olsun diye değil, rolex olsun diye alıyor ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj aokyy » 10 May 2012, 20:51

Benim için markasının, kalitesinin yanında tipi de önemli. Tipi hoşuma gitmiyorsa Patek olsun bedavaya verseler takmam(misal nautilus). Rolex de benim tiplerini beğenmediğim için ısınamadığım saatlerin en başında geliyor. Onlarca Rolex'i önüme serin, ancak modellerini üstlerindeki yazıyı okuyarak ayırdedebilirim.

Hoşuma gitmeyen markaların başında benim için Panerai geliyordu fakat bu marka hakkındakigörüşlerim zamanla değişti. Şimdi kesinlikle kullanmak istediğim bir marka. (Bu söylediklerim Radiomir için geçerli değildir.)

Oris ve Tag Heuer de aynı şekilde ısınamadığım markalardan. Özellikle Tag Heuer'in bir tane dahi sevdiğim bir saati yok.

Bunlara karşın Longines'i çok beğenirim. Orient'i çok başarılı bulurum. Epos'un çoğu modeli hoşuma gider. Forti'in özellikle limitli modelleri beni çok çeker.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Drago » 10 May 2012, 20:53

Evet Rolex'in sahipleride krallar gibi hüküm sürüyor ..." şu insanoğlu ne ilginç" diye de düşünüyorlardır :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj SeRxx » 10 May 2012, 23:42

Mrbars, yorumunu merak ettiğim için sordum ;) Cevap için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj AboveTheRim » 11 May 2012, 03:27

Thevenin yazdı:
Richard Paige / Timezone.com Former Director yazdı:Then the weirdest thing happened. I got an email from Rolex headquarters, asking me for Walt’s home address.

The location of Rolex Headquarters as Sicily is proven :champ:

Paylaşımın ve benim eklemek istediğim tamamlayıcı yorumlar için teşekkürler reyiz :thumbup:

Rolex'i birlikte hem savunalım hem yerelim istiyorum. Kafamda Rolex 3 parçaya ayrılmış durumda.

2000-2002 öncesi zenith kronolu mekanizmalar bulunduran, workhorse Rolex ve quartz depremini aşan Rolex.
2002-2007 experimental dönem Daytona öncülüğünde gelişen (clips, end link, ardı ardına çıkan inhouse'lar)
2007 sonrası hakiki Rolex çıktıları misal Gmt-2 V serisinden kurtulan Z serisi ve mükemmele ulaşan M serisi.

Not: Yazdığım son 3 satırı tamamen piranhalarımıza danışmak ve kendimi geliştirmek için iddialı kurduğumu ve TT Gmt-2 için özel hedefler/ hevesler barındırdığımı göz önünde bulundurmanızı istiyorum :champ:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj fsinan » 18 May 2012, 16:11

Yalnız adam mekanizmanın ffinishing'i hakkında yorum yazarken daha ucuzlarını da gördüğünü belirtmiş ve şimdiye kadar gördüğü en kaba mekanizma olduğunu yazmış...İşte burası enteresan.

Ama ben şaşırmadım, içinden fabrikasyon mekanizma çıkan Panerai olayı da patlamıştı.

İnsanlar markasına para verdiği ve incelemediği ve araştırmadığı sürece tüm firmalar böyle şişirmeler yapacaktır.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Drago » 18 May 2012, 21:39

fsinan yazdı:Yalnız adam mekanizmanın ffinishing'i hakkında yorum yazarken daha ucuzlarını da gördüğünü belirtmiş ve şimdiye kadar gördüğü en kaba mekanizma olduğunu yazmış...İşte burası enteresan.

Ama ben şaşırmadım, içinden fabrikasyon mekanizma çıkan Panerai olayı da patlamıştı.

İnsanlar markasına para verdiği ve incelemediği ve araştırmadığı sürece tüm firmalar böyle şişirmeler yapacaktır.

Grand Seiko hariç :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Drago

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners