TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch YCS408G Çatlak ve Aşınmış Cam

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Swatch YCS408G Çatlak ve Aşınmış Cam

Mesaj mozza123 » 23 May 2012, 03:43

Resimlerde de göreceğiniz üzere Swatch YCS408 kullanıyorum. 5 yıl oldu meret bana iyi dayandı. Şimdiye kadar sadece bir kez pil değişimine gittik. Ama zaman içinde camı kenarlarından aşınmaya başladı. Ve bir keresinde de parfüm şişemi saatin camına düşürerek resimlerde gördüğünüz çatlağı meydana getirdim :lol: Ve bir de kronograf özelliği gösteren minik ibreler ile saniyeyi gösteren büyük ibre saat 12 hizasında durmuyorlar. Resimde gördüğünüz hizalarda duruyorlar. Ve saatin kordunu da kasası da yıllar içinde çiziklere maruz kaldı.

1. Cam değişimi
2. İbrelerin ayarlanması
3. Çizik giderme başlıklı sorunlarım var.

Garantisi bittiği için nereye götürmem gerektiğini bilemiyorum. Ankara içinde bildiğiniz iyi bir usta var mıdır bu konuyla ilgilenecek? Nereye götürmeliyim sizce? Swatch'un kendi servisine götürmek istemiyorum sanırım daha pahalı tutacak.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
mozza123

Re: Swatch YCS408G Çatlak ve Aşınmış Cam

Mesaj mozza123 » 23 May 2012, 03:48

F11'e basarak fotoğraf sorunuunuzu çözebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj vmetin » 23 May 2012, 08:48

Öncelikle kronograf saatlerde büyük saniye kolu saniye kolu değildir, yani kronograf calismazken saat 12 hizasında hareketsiz durmalıdır. Öğrenciyken ben de uzun yıllar swatch kullanmıştım. Swatch saatler pek tamirci dostu degillerdir. Swatch uygun fiyata genelde sorunsuz ve sık saatler satar. Ama manevi degeri yoksa bir swatch tan 5 yılın sonunda pek te birşey beklememeli. Bence artık çekmecede diğer hatıralar arasında yerini alsın. Siz de kendinize yeni bir saat alın. İyi günler
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj mozza123 » 23 May 2012, 09:06

vmetin yazdı:Öncelikle kronograf saatlerde büyük saniye kolu saniye kolu değildir, yani kronograf calismazken saat 12 hizasında hareketsiz durmalıdır. Öğrenciyken ben de uzun yıllar swatch kullanmıştım. Swatch saatler pek tamirci dostu degillerdir. Swatch uygun fiyata genelde sorunsuz ve sık saatler satar. Ama manevi degeri yoksa bir swatch tan 5 yılın sonunda pek te birşey beklememeli. Bence artık çekmecede diğer hatıralar arasında yerini alsın. Siz de kendinize yeni bir saat alın. İyi günler

Cahilliğime verin :D O büyük ve ince kol normalde 12'de duruyordu ama saatin yanındaki düğmelerden birine bastığımda saniye aralıklarıyla hareket ediyordu. Ben de saniye kolu sandım haliyle. Önceden sıfırladığımda tam olarak 12 hizasında dururdu. Şimdi ise garip bir şekilde 14. saniye hizasında duruyor. Diğer küçük kollar da olması gereken yerde değil. Yeni bir saat almam gerekiyorsa alırım da en azından emektara saygı ifadesi olarak düzeltip çekmeceye koyayım. Yani hala tamir ettirmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj vmetin » 23 May 2012, 09:22

:D şimdi normalde dönmemesi gereken o büyük saniye kolu dönünce kronometre çalışmış oluyor ve durmadan kronometre çalıştığı için de hem pil normalden daha çabuk bitmiştir hem de içindeki hareketli parçaları normalden daha hızlı aşındırmıştır. Swatch un içindeki dişliler de çoğunlukla plastik olduğundan eriyip gitmiştir. Tamir elbette edilir. Cam değişir, kasa belki polisajlanabilir. Makinesini kim tamir eder bilemiyorum. Annemim swatch saatinin camı düşmüştü yerinden, servise gönderelim dedik amaaaan dediler annemde omega saatini kullanmaya başladı :)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj SeRxx » 23 May 2012, 11:13

Vmetin, ellerinden öperim; anneniz Omega'yı yedek saat olarak mı kullanıyor :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 23 May 2012, 11:23

Mozza, ibreleri sıfır hizasına getirmek için kurme kolunu bir yada iki kademe çektikten sonra alt ve üst kronograf butonlarına basarak kalibre edebilirsiniz. Hangisi hangisi içindi detayını unuttum, deneyerek bulabilirsiniz, saati bozma ihtimaliniz sıfır ;) Kasa ve camı çiziklerden arındırabilirsiniz ancak çatlak için camı değiştirme şart. Çoğu usta swatch tamirine yanaşmaz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 23 May 2012, 11:40

serxx yazdı:Vmetin, ellerinden öperim; anneniz Omega'yı yedek saat olarak mı kullanıyor :D

yok serxx, kıyamıyordu manevi değerinden dolayı. Ben telkinde bulundum takması yönünde. Kendisi omega deville quartz dır.
iş bankasında 20. yılını doldurduğunda verilmiş bir hediye.

Resim
Kullanıcı avatarı
vmetin

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners