TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Karakterimizi Tanıma

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Karakterimizi Tanıma

Mesaj drk » 25 May 2012, 22:25

Bunlar karakter testiyle vs. belirlenecek şeyler değil. Bir meslek nedir, ne yapar, çalışma koşulları, geliri ve daha birçok konu var. Herşeyden önemlisi bir ömür boyu o mesleği icra ederken mutlu olacak mısın, beklentilerini karşılayacak mı?

Düşündüğün meslekleri yapan kişilerle tanış, konuş(gerçi çoğu mesleğinden şikayet edebilir :)) Artılarını, eksilerini dinle, gözlem yap ve sonunda ilgi-alakana göre bir seçim yap. Bu seçim doğru olmayabilir, o zaman aynı döngü yeniden başlayacaktır.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mrbars » 25 May 2012, 22:27

lise, üniversite, fakülte, bölüm farketmez. ne okursan oku, hatta istersen okuma; güç senin içindedir.

may the force be with you.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj drk » 25 May 2012, 22:29

Bir de; su akar, yatağını bulur.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 25 May 2012, 22:48

Şunu da unutma, dünyada aldığı profesyonel eğitimin doğrudan gerektirdiği işi yapanların oranı çok az. %17 gibi bir rakam hatırlıyorum. Ayrıca mbars ın dediği gibi içindeki gücü hissedersen "titrek" değil "atılgan" olursun, bu da seni en az doğru meslek seçimi kadar avantajlı kılar.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 25 May 2012, 23:32

Başgan, iki sene önce YGS + LYS sınavları sonucunda Endüstri Mühendisliği ve Tıp arasında kalmıştım.. Önce bir kaç doktorla konuştuktan sonra tıptan vazgeçtim ve hangi mühendislik olacağına karar kılamamamın da ufak etkisiyle Sabancı Üniversitesi'ne geldim. Belki biliyorsundur, bizim burada bölüm 3. sınıfta seçiliyor. Her neyse, okula girdiğimde sayısal giren 600 kişinin yarısının Endüstri okuduğunu öğrenince Bilgisayar'ı düşündüm.. Fakat ondan da vazgeçmem, CS(Computer Science) ödevlerinde sağlam algoritma kuramadığımı anlamam kadar kısa sürdü.. Daha geçenlerde erken declerationla Elektronik bölümü okuyacağımı önceden belirledim.. Tabii okulun esnek sisteminin (aslında bölümümü declare etsem de şu an değiştirebiliyorum) ve aldığım Elektromanyetik dersinin :( etkisiyle Elektronik okuyamayacağıma, ve aldığım System Modelling and Control dersinin etkisiyle Mekatronik'e yakın olduğuma karar kıldım. Yazın bölümü Mekatronik olarak değiştirmeyi düşünüyorum.. Var sen hesap yap :D

Hasılı, insanoğluna fırsat verirsen ne olacağını şaşırır gerçekten. :) Sonuçta doğuştan tek bir konuya meğilli insanlar değiliz, birisine kitlenip kararlı olmak en önemli noktalardan birisi :thumbup: Başarılar :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj asymptote » 25 May 2012, 23:36

msturan bence sen doktor olacaksın.. :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 25 May 2012, 23:40

Msturan, dersten kaçıp bölüm değiştirme ;) 4 sene bir şekilde biter, ya sonrası?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj msturan » 25 May 2012, 23:43

asymptote :lol: Bence ben bir halt olamayacağım ama bakalım :) Ama doktor gerçekten olmam gibi, zaten doktorluk seçenekler arasına sağolsun annem sayesinde girmiş bir şıktı :D Okuldan mezun olaydık iyiydi :D

Drk, aslında kariyerimi üzerine kurmayı düşündüğüm yol da Mekatronik diyor ;) Elektronik'te sanırım olmadı, fenomenaları falan hiç benimseyemedim, derslerle alakalı bir intuition oluşmadı.. Fakat Mecha sanki biraz daha anlaşılır gibi geliyor :) Ama tabii, yazın kapsamlı bir şekilde araştırıp karar vereceğim :thumbup:
En son msturan tarafından 25 May 2012, 23:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners