TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçi Vitrini

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçi Vitrini

Mesaj asymptote » 10 Haz 2012, 01:54

serxx yazdı:Konuyla alakasız ama; ben de bir distribitörden saatin dış kutusunu istedim adam bana diyor ki: '' boşver kardeşim o kutuyu ne yapacaksın ki gereksiz bence :D '' böyle bir cevap olabilir mi ya, hem de çok iyi bir markanın distribütörü :!:

Konuyla alakasız değil bence.. Saatçi vitrininde kasası çizilmiş saatler, orjinalinden farklı kordonu orjinal diye çakmaya çalışmalar, saat kutusunu gereksiz görmeler vs.. hepsi bence tüketici istek ve beklentileriyle alakalı şeyler. Yani saat kültürü zayıf bu toplumun..
Bu arada bahsettiğin dağıtıcı Tag' in Türkiye'de dağıtımını yapan LPI mi acaba? Öyleyse ikimiz de aynı dağıtıcıdan mustaribiz :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 10 Haz 2012, 09:23

Asymptote, arkadaşım yurt dışından Longines saatimi getirirken dış kutusunu getirememişti ben de metal bilezik sormak için Saat Dünyası'nı aradım sonra dış kutu da istedim böyle bir cevap aldım; benim için o an bittiler; yani adamın konuşma tarzını kurduğu cümleleri duyman gerek :D nazar değmesin de LPI ile bir sorun yaşamadık şimdiye kadar :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Drago » 10 Haz 2012, 11:32

asymptote yazdı:
serxx yazdı:Konuyla alakasız ama; ben de bir distribitörden saatin dış kutusunu istedim adam bana diyor ki: '' boşver kardeşim o kutuyu ne yapacaksın ki gereksiz bence :D '' böyle bir cevap olabilir mi ya, hem de çok iyi bir markanın distribütörü :!:

Yani saat kültürü zayıf bu toplumun..

Acaba sadece saat kültürümü zayıf bu toplumun ? Ben külliyen tüm bir kültürel yapı zayıf ne yazıkki diyorum... Sanata , spora, emeğe, bilime,liyakate,toplumsal yaşamın kurallarına hemen her şeye yani HAYATA bakışı sadece zayıf değil aynı zamanda YANLIŞ bu toplumun... :(
Kullanıcı avatarı
Drago

Saatçi Vitrini

Mesaj fsinan » 10 Haz 2012, 15:38

Topluma ne verirsen kendini ona kanalize eder uyum saglar. Toplum bunu istiyor diye degil, topluma bunlar veriliyor diye sacmasapan diziler izliyoruz. Hizmet kaliteni yuksek tut, citayi yukselt toplum daha fazlasini istemeyi kendinde hak gorsun. Bugun gsm'de dunyanin hemen hemen en iyi sebekesi bizde ama en kucuk sikintida etmedigimiz laf kalmaz, bilip bilmeden, konu buna benziyor, insan verildikce ister. Ama burada buyuk paralar donmesine ragmen hizmet yok.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj bicana » 10 Haz 2012, 16:29

Bana kalırsa bu hakaretçi düzenbaz firmaların isimlerini paylasmak gerek en azından karsımıza çıkınca bir adım geri dururuz hiç olmadı yaklasımızı temkinli olur..

evet çok doğru tüm dünya genelinde özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde medya 2 -3 büyük ailenin elinde onların canları ne isterse biz onu izliyoruz.insanlarımızı kültürel değerlerden uzaklaştırıyorlar bir insan kendi özünden kültüründen uzaklasırsa satış yaparken yada bir iş yaparken ,satmak için girmeyeceği yol yoktur.
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj Archimed » 11 Haz 2012, 11:08

Ben size daha açık bir örnek vereyim:

Altunizade'de Capitol'de Migros'un yanında, köşede bir saatçi vardır. Yolum sık sık Capitol'e düştüğü için bilirim; burada 2 bayan, 1 de erkek satış görevlisi var.Bir gün vitrindeki saatlere bakarken gençten birisi Seiko 5 olup olmadığını sordu. Erkek olan satış görevlisi; müşteriye Seiko 5'lerin üretimden kalktığını, o yüzden satmadıklarını söyledi :) Müşteri adayı olan arkadaş da "olur mu internet ortamında var, hatta pek çok mağazada var" diye üsteleyince satıcı; "diğer mağazalar veya internet ortamındaki satışlar; üretimden kalkan son seriler olabilir" diye bir cevap verdi :lol:

Diyelim ki çalışan elindeki saati satmak için öyle bir palavra attı. Vitrine bakıyorsunuz; saatler toz içerisinde. Pek çok saat yıllardır satılmıyor, o yüzden yeni model de vitrine koyamıyorlar veya koymuyorlar.

Olay bence satıcının mentalitesi değil. Dükkan sahibi de herhalde ürünlerine hiç dikkat etmiyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj asymptote » 11 Haz 2012, 11:38

Archimed saatten anlayan, ve saate bizim verdiğimiz değeri veren, özeni gösteren inan çok az saatçi var.. Bu verdiğin örnek bunu teyit etmiş, forum araştırılırsa bunun sayısız örneği olduğu da pekala görülebilir. Benim maalesef saatçilere güvenim zayıf. Saatçi derken satıcıları kast ediyorum, çok değerli ustalarımız var, onların yeri ayrı..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 11 Haz 2012, 12:00

O saatçi muhtemelen daha önce buzdolabı satıyordu yarında dükkanı hamburgerciye çevirecek :D
Kullanıcı avatarı
davinci

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], recklesstr ve 107 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners