TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Merhaba

Mesaj mucadeleci » 24 Haz 2012, 17:29

*Triton öncelikle hoş geldiniz :thumbup: benim bildiğim fiyatları direkt olarak yazıp konuyu ayakları üstüne koymak isterim, piyasada işin ehli ustaların Seiko 5 saatlerin komple mekanik bakımları için aldıkları ücret 25-30 tl civarındadır. Rolex için komple mekanik bakım ise 400-500 tl. arasında değişmektedir. Hep aklımda sorular vardı, yaa aslında ikisinede aynı işçilik veriliyor ama fiyat farkı neden bu kadar? şeklinde; ama bildiklerim yanlış imiş zira mekanizmalar kesinlikle farklı. Rolex in mekanizmaları bir Seiko5 ile kıyaslandığında kesinlikle daha komplike. Burada bir soru daha ortaya çıkıyor; 20 kat fiyat farkı var, ama mekanizma 20 kat daha komplike değil ve harcanan emek 20 kat fazla değil! peki ama neden fiyat farkı 20 kat? evet kesinlikle mekanizma 20 kat daha komplike değil ama işçiliği daha fazla (yukarıda yazmıştım zaten) ve ustamızın aldığı risk girdiği stres daha fazla. Birde parça değişimi konusu ortaya çıkıyor ki, bir Seiko5 mekanizmasına ait parçaların fiyatları ile Rolex mekanizma parçalarının fiyat farkları'da hepimizin malumu. Bunları öğrendikten sonra "işinin ehli"ustaların istedikleri fiyatları yadırgamamaya başladım. Belirtmek isterim ki bunlar benim acizane kendi gözlem ve fikirlerimden oluşan cümleler, burada bu konuda benimle kıyaslanmayacak kadar çok bilgili arkadaşlar var ve daha keskin bilgiler vereceklerdir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj SeRxx » 24 Haz 2012, 17:57

Merhabalar foruma hoşgeldiniz, katılımlarınızın daimi olması dileğiyle :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Triton » 24 Haz 2012, 18:04

Mücadeleci, ilginize tşk ler. Ben fena dolandırıldım. Çünkü iki saat için servis ücreti ve bir takım deri kayışa 400 Tl ödedim.

Rolex için servisin talep ettiği fiyat 600 CHF

Dolandırmak için adam arayanların her yerde fırsat kjolladığı bu ülkede gelde güven....

Serxx çok teşekkür ederim. Keşke daha önce böyle bir arama yapsaymışım....

Bir de resimler için yardım lütfen. Kodu kopyalayıp konuya yapıştırdım. Ancak sonrası anlatımda karışık. img koduna resimler için aldığım kodları ekledim olmadı...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 24 Haz 2012, 18:12

Fotoğrafları göndermeye çalıştım. Katılımım bu konuyla sınırlı kalmayacaktır.

Resim

Resim

Resim

Resim

Tabii birde ekleme yapmak lazım, Türkiye de 2. el piyasa değeri 3.500 USD civarında olan bir saate değerinin 6 da 1 tutarında bakım ücreti ödemek ne derece doğru o ayrı mesele.

Ancak 2.el değerinin birkaç yüz lirayı aşıp aşmadığı belirsiz iki saate bu tutardan daha fazlasını ödediğim gözönüne alınınca iş tamamen saçma bir hal alıyor.

Bu ülkede ücretler ve yaşam şartları belli.

Evet quartz saatlerin 2. el değeri fazla değil ama bu yönden bakınca çok daha mantıklı bir durum ortaya çıkıyor düşüncesindeyim...

Acaba Venus ün gerçek değeri nedir? Saatçi kendisine ait olsa 1.200 Tl den aşağı satmayacağı konusunda iddialı.. ;)
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mucadeleci » 24 Haz 2012, 18:36

*Triton bence Venüs için yaklaşık rakam 200 tl civarında olur. Ama hobi işinde deneyim kazanmak için hepimiz buna benzer badireler atlatmışızdır. Bence canınızı sıkmayın artık önünüzdeki durumlara bakın.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Triton » 24 Haz 2012, 19:38

mucadeleci yazdı:*Triton bence Venüs için yaklaşık rakam 200 tl civarında olur. Ama hobi işinde deneyim kazanmak için hepimiz buna benzer badireler atlatmışızdır. Bence canınızı sıkmayın artık önünüzdeki durumlara bakın.

Sayın dostum haklısın ancak burada hobi amacı da yok. Bu firma eski ve bilinen bir firma. Kökü 1890 lara gidiyor. Saat konusunda idialılar ve her yerde şubeleri var. Forumda sıkıntı yaratmasın diye adlarını yazmıyorum. Ancak bunun adı nitelikli dolandırıcılık.

Bir malı şişiriyorsun. Müsteriye çok yüksek fiyat verip bundan indirim yapıyorsun. Son derece inandırıcı ve hoş bir üslup kullanıyorsun.

Senin bu malın değerli dolayısıyla bu fiyatı verip hayata döndürmeye değer diyorsun. Bu saat bende olsa 1.200 Tl den bir kuruş aşağısına satmam diyorsun. Yani kaba tabiriyle müşteriye gel gel yapıyorsun.

Sonra bir de anlıyorsun ki iki saatin toplam değeri ( o da eğer satabilirsen) senin ödediğin parayı karşılamıyor.

Bu ülkede insanlar boşuna katil olmuyor. Ve bu adamların adı da usta oluyor. Ustalıklarının ne olduğu belli. Adamların internet sitesine giseniz vay be dersiniz.

Burada konu para değil. Konu insanın böyle kolaylıkla enayi yerine konulması.

Konuyu tüketici mahkemesine götüreceğim. Benim felsefem açıktır. Böylelerinin yanına bırakmayı sevmem. Boşver dediğimiz birçok nedenden ötürü Türkiye de işler bozuluyor. Herkes herşeyin uzmanı olamaz.

Bu işi avrupa ülkelerinde yapsan kanunlar canına okur. Ama Türkiye işte böyle başıboş halde. İşte bu nedenle, evet Rolex sahibiyim ama gönül rahatlığıyla bakıma veremiyorum... Etraf hep böçyle adamlarla dolu olduğu için...

İlginiz için teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj SeRxx » 24 Haz 2012, 19:44

Rolex'inizi de görseydik fena olmazdı ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj cenk » 24 Haz 2012, 19:50

hoşgeldiniz
Kullanıcı avatarı
cenk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners