mucadeleci yazdı:*Triton bence Venüs için yaklaşık rakam 200 tl civarında olur. Ama hobi işinde deneyim kazanmak için hepimiz buna benzer badireler atlatmışızdır. Bence canınızı sıkmayın artık önünüzdeki durumlara bakın.
Sayın dostum haklısın ancak burada hobi amacı da yok. Bu firma eski ve bilinen bir firma. Kökü 1890 lara gidiyor. Saat konusunda idialılar ve her yerde şubeleri var. Forumda sıkıntı yaratmasın diye adlarını yazmıyorum. Ancak bunun adı nitelikli dolandırıcılık.
Bir malı şişiriyorsun. Müsteriye çok yüksek fiyat verip bundan indirim yapıyorsun. Son derece inandırıcı ve hoş bir üslup kullanıyorsun.
Senin bu malın değerli dolayısıyla bu fiyatı verip hayata döndürmeye değer diyorsun. Bu saat bende olsa 1.200 Tl den bir kuruş aşağısına satmam diyorsun. Yani kaba tabiriyle müşteriye gel gel yapıyorsun.
Sonra bir de anlıyorsun ki iki saatin toplam değeri ( o da eğer satabilirsen) senin ödediğin parayı karşılamıyor.
Bu ülkede insanlar boşuna katil olmuyor. Ve bu adamların adı da usta oluyor. Ustalıklarının ne olduğu belli. Adamların internet sitesine giseniz vay be dersiniz.
Burada konu para değil. Konu insanın böyle kolaylıkla enayi yerine konulması.
Konuyu tüketici mahkemesine götüreceğim. Benim felsefem açıktır. Böylelerinin yanına bırakmayı sevmem. Boşver dediğimiz birçok nedenden ötürü Türkiye de işler bozuluyor. Herkes herşeyin uzmanı olamaz.
Bu işi avrupa ülkelerinde yapsan kanunlar canına okur. Ama Türkiye işte böyle başıboş halde. İşte bu nedenle, evet Rolex sahibiyim ama gönül rahatlığıyla bakıma veremiyorum... Etraf hep böçyle adamlarla dolu olduğu için...
İlginiz için teşekkür ederim..
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein