TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Ploprof 1200 / Omega Speedmaster Apollo 11

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Ploprof 1200 / Omega Speedmaster Apollo 11

Mesaj razz » 29 Oca 2010, 16:38

@Bond
Alınmaz üstad bu alet.. Yani amaca yönelik falan kabul de çirkin işte :)

@clk
İlla da Diver olsun, Speedmaster kalsın diyorsan bir DSSD al dostum.. Hem bak yapılan yenilikler de benim hoşuma gitti demiştin ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 29 Oca 2010, 17:12

Aradaki fark ne olacak :) Razz, aslinda son 2-3 ay icerisinde 2-3 tane saat aldim. Benim amacim Bond'un da dedigi gibi basel'i beklemek ama kurtlandim mi duramiyorum. Ben yeni Sub icin hevesliyim. Yeni Sub'i begenmezsem GMT-II. Ama DSSD icin bu iki saatin üzerine ciddi para koymam lazim ki o farkta bir saat alir diyorum :)

Not: Ben saatleri yetkili bayiden aldigim icin internet fiyatlarindan bahsetmeyelim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 29 Oca 2010, 18:16

Gercek Limited Edition Speedmaster'i yada Speedmasterlari buldum :)

Bu cantadan sadece 40 adet üretilmis, canta özel ama icerisindekiler daha da özel :)

Resim

Resim

Resim

Resim

Nasil ama!!!! Limited edition böyle olur 7969 adet ile degil OMEGA sasirma :)

Bu setler 1997 ve 1998 yillarinda üretilmis ve 23 saaten olusuyor. Bu saatlerden 22 tanesi ST 345.0022 referansli speedmaster professional. Bu 22 saatin her biri 22 adet görevin amblemlerini tasimakta. 23. saat ise ST 345.0222 referansli replica broad arrow.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 29 Oca 2010, 18:30

clk yazdı:Aradaki fark ne olacak :) Razz, aslinda son 2-3 ay icerisinde 2-3 tane saat aldim. Benim amacim Bond'un da dedigi gibi basel'i beklemek ama kurtlandim mi duramiyorum. Ben yeni Sub icin hevesliyim. Yeni Sub'i begenmezsem GMT-II. Ama DSSD icin bu iki saatin üzerine ciddi para koymam lazim ki o farkta bir saat alir diyorum :)

Not: Ben saatleri yetkili bayiden aldigim icin internet fiyatlarindan bahsetmeyelim.

Fiyat farkı konusunda haklısın dostum.. Hele bir de Authorized Dealer olayına girdiysen durum iyice zorlaşıyor.. Ben Ploprof'u pek yakıştıramadım sana da o yüzden dedim madem dev bir diver peşindesin bari DSDD olsun :) Nasıl olsa Rolex friendly insanlarız 8-)

Tahmin ediyorum yeni sub'ı beğenirsin..
Hatta zaman içinde ben de alışırım gibi geliyor.. ( BMW E36'dan sonra E46 pek bir garip gelmişti ama sonra çok beğenmiştim.. ) Bence Basel'i bekle, yeni Sub'a bak.. GMT Master IIc de gayet güzel bir alternatif aslında.. Yani hepsi iyidir Ploprof'tan :lol:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 29 Oca 2010, 19:02

Anlasildi ne yaparsam yapayim Ploproftan uzak durayim. Aslinda Bond'un yakistirmasi cok güzeldi Oris Prodiver icin
Prodiver'i günlük olarak kullanmak sehir merkezinde is makinesi ile gezmeye benzer diye. Ploprof herhalde alisverise 6 aksli tirla gitmek gibi birsey olur:)

Sorumu geri aldim. Galiba Speedmaster'i alacagim su 1 metre kar bir kalksin :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 03 Mar 2010, 13:23

Cevap veren arkadaslara tesekkürler. Bu hikaye maalesef Omega'siz sonuclandi. Agir basan Rolex Gmt Master II son karar olarak bu konuya noktayi koymustur.

Edit: Konuyu bu sekilde noktalamayi uygun gördüm ki, ileride yeni üye olacak arkadaslarin okumasi durumunda "sonuc ne?" diye bir soru isareti olusmasin. ;)

P.S. Bilgi yada öneri toplama amacli acmis oldugumuz konularin bir bütün halinde sonuca ulasmasina tüm forum üyeleri olarak dikkat edelim lütfen.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj tuintu » 10 Tem 2010, 19:58

clk yazdı:Benim derdimde bu ya... 7969 adetli limited edition mi olur :) Tipitip sakizin limited edition'i gibi!!!

Çok bilmişlik gibi olmasın ama sanırım o rakamların bir anlamı olduğu için o sayıda limited edition üretiyorlar. örneğin 7969 sanırım (yani bu benim fikrim) 9/7/1969 tarihini simgeliyor. 21 Temmuz'da aya inilmişti gerçi ama... Dünyadan ayrılış tarihi olabilir...

James Bond edition ise 007 adet üretmek olmaz :) o yüzden 10007 tane yapalım demişler heralde :D
Tempus fugit
Kullanıcı avatarı
tuintu

Mesaj Modern60 » 10 Tem 2010, 22:49

Doğrudur tuintu 7ay969 da yıl. Ama ben olsam koleksiyon değeri olarak platin alırdım. Diğeri değer olarak hiç bir zaman möüzayede saati olamaz. 1200 metre ise 40 yıl sonra üretilmiş ünlü deniz bilimci Jacques Cousteu nun meşhur dalgıç saati. Kaç adet üretildi bilmiyorum ama o da tam bir replika modeli. İlk üretilen 600 metre idi. Zor bir karar ama ben 7969 u almazdım. Bir üsre sonra diğer Speedmaster lardan pek farklı gelmez. Ben 2 sene boyunca Snoopy Award ı takmıştım. Çok seviyordum ama bu serinin koleksiyonları 40-99 arası üretilen parçalar. Ve en önemlileri Apollo 11, Apollo 13, Snoopy Award, Soyuz, Gemini 5, bir de meşhur Space Walker ile ISS olarak söylenmekte. Ama bir platin Apollo 11 Pulsometer Graduated in 30 pulses en büyük değeri üreten ve sadece 45 adet üretilen Speedmaster Pro. En son 2004 te 125 bin dolara müşteri bulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Üretildiği yılda ise değeri 38500 chf idi(1984).
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners