Archimed genelde kontratla alınan iphone'lar farklı şebekelerde çalışmasın diye sim kilitli oluyor.
Şu an piyasa gevey dolu, ben de Gevey'le kullanıyorum.. Sim kilitli cihazlara farklı hat takıldığında sadece 112 acil araması yapılmasına izin veriyor ama bu çip cihazı kandırıp normal şebekeyi 112 acil araması gibi algılatıyor ve cihaz normal şebekede çalışıyor. Uğraştırıcı bir durum kesinlikle bulaşmayın telefonun özgürlüğünü kısıtlıyor. iTunes, Appstore kullanımında hiçbir sorun yok fakat sürüm güncellemeler çok uğraştırıcı: Custom firmwire yüklemek gerek, aktivasyon için jailbreak yapmak gerek, hangi sürüme güncellerseniz ona uygun Gevey bulmak zorundasınız(Bunları evde kendiniz yapmazsanız size baya maliyetli olur; şahsen benim telefon evde deneme tahtası oldu elimde

). Sakın sim kilitli cihaza bulaşma derim
Benim telefon Almanya'dan t-mobile'dan alınma kontrat süresi bitti, artık sim kilidini kaldırabiliyorum Almanya'dan birkaç gün içinde T-Mobile hattı gelecek kurtulacam bu illetten.
--Asymptote, telefonun bataryasını değiştirmek çok kolay 1 ay önce kendim değiştirdim, arka kapağı sökmek için 2 vida, bataryayı cihazdan ayırmak için 1 vida toplamda 3 vida sökmek yeterli