mlm yazdı:Bu arada Parker'lara bir göz atsam iyi olacak sanırım, fiyatlar gayet makul..
Pahalı modellerini bilemem ama Çin'de üretilen ucuz IM ve Urban modellerini tavsiye etmem. Parker IM'i dış görünüşüne kanıp ta aldım. Tasarımı gayet güzel, dolgun ve gösterişli. Ağır olması da elime ilk aldığımda hoşuma gitmişti. Ama iç güzelliğe de önemliymiş. Ucu hem küçük hem de işlevsiz.

Yazımı iyi değil. Kağıtın üzerinde kaymıyor. Sanki kurşun kalemle yazıyormuşum gibi hissediyorum. Kartuş ile birlikte geldiğinden konvertörü ayrı almak gerekiyor. Mürekkebi bir kaç saatte hemen kuruyordu. Ucunu akan suyun altında tutmadan yazamıyordum.

Sonra yabancı bir forumdan öğrendiğime göre klipsin altına bir delik gizlemişler ve oradan hava alıyor hatta ceryan bile yapıyor

Yazarın da yaptığı gibi deliği bantlayınca sorun çözüldü. İşin ilginç yanı yarı fiyatına aldığım Scrikks ile yazmak daha zevkli. Kutusu da çok daha lüks ve konvertör ile birlikte geliyor. O yüzden Parker'a antipati duymaya başladım.
Başka marka dolma kalemim olmadığından ancak Scrikks ile karşılaştırabildim. Kusura bakmayın.