TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Amphibian Swing Lugs İnceleme

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Vostok Amphibian Swing Lugs İnceleme

Mesaj gurcaglar » 19 Tem 2012, 05:03

Hsnmrycl yazdı:ersinbulun :champ:
aokyy :champ:

teşekkür ederim.

gurcaglar, Hocam çok teşekkürler. Ama bu bölüm ancak sizin aktif katılımınızla anlam kazanacaktır. Rus saatleri hakkında bilmediğimiz çok şey var. Bir o kadar da bilmediğimizi bilmediklerimiz... Umarım bizleri yalnız bırakmaz, daha sık uğrarsınız. Saygılar...

Değerli Admin Emre Bey,
Nazik ifadeleriniz için şükranlarımı sunarım. Bir vakitler bu forumda çok değerli bir üyenin yazdığı bir tümce vardı, çok da haklıydı. İnsan çok şey öğrenir, bu nedenle çok şey bilir duruma gelir, ama bunun bir kıymeti yoktur, eğer bildiklerini paylşamazsa. Paylaşmazsa bildikleri onunla beraber mezara gider. Bu sözleri yazan değerli üyemizin bildiklerini paylaşıp paylaşmadığını bilmiyorum, paylaşmışsa ne mutlu ona, çevresine ışık saçmış. Öğrencilik yıllarımda bazı hocalarım vardı, bilgileriyle dünya çapında uzmanlardı, üç dört yabancı lisanı mükemmelen bilirlerdi. Ancak bu hocaların çok azı yanındaki yeni yetişen çıraklarını bu bilgilerinden istifade ettirdi, sonra da göçüp gitti. Sebebi mi? Sadece ben bileyim, hep bana müracaat edilsin, her zaman gündemde olayım. Bu mudur bilim? Bugün ise bilgiye ulaşmak eskisine nazaran son derece kolay, elimizin altında internet, online kitap siteleri, online kitaplıklar vs. Hatta forumlar, katılım sağlandıktan sonra her şey olasıdır. Ben bugüne dek TSF'u ile bildiklerimi paylaştım. Ancak çalışmalarımın yoğunluğu ve saat farkı nedeniyle aktif olma olanağım yok gibi. Buna karşılık TSF'unda Rus saatlerine ait bir bölümün açılmasına "vesile" olduysam bundan mutluluk duyarım. İyi dileklerle, G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Bond » 19 Tem 2012, 09:42

Gürçağlar hocam önceki katkılarınız için teşekkürler. :thumbup: Sonuçta paylaşım gönüllü oluyor forum sistemlerinde. Vakit olursa ileride katılırsınız herkes memnun olur, olmaz ise de sağlık olsun kimse size darılıp gücenmez. Rus saatleri bölümü forumu ilk açtığımızda vardı ama yeterli katılım olmadığı için diğer bir çok bölümle beraber ( Örnek Japon Saatleri ) kaldırmıştık. Şimdi Hsnmyrcl arkadaşımızın yaptığı katkılar ve özel ilgisi sebebi ile tekrar açtık. Bir çok yabancı forumda dahi Rus saatleri diye bir bölüm bulunmuyor. Bence Türkiye için başlangıç olarak gayet güzel bir gelişme. Zamanla belki başka meraklı kişilerin katılımı ile gelişecektir ve İngilizce bilmeyen ülkemizdeki Rus saati meraklıları mutlaka faydalanacaktır.

İlerleyen dönemlerde belki bir de Rus saat projesi yaparız diye konuşmuştuk. Hemen hemen tüm firmalar ile görüştük ama siz meşgul olduğunuz için ben tek başıma bu işe girişmek istemedim açıkçası. Amerikada bulunan bir arkadaşımız daha sonra bu konu ile ilgilenecek. Eğer başlarsak katılım yapmasanız bile tavsiye ve değerli görüşlerinizi almayı mutlaka arzu ederiz. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 19 Tem 2012, 16:15

Bond yazdı:Gürçağlar hocam önceki katkılarınız için teşekkürler. :thumbup: Sonuçta paylaşım gönüllü oluyor forum sistemlerinde. Vakit olursa ileride katılırsınız herkes memnun olur, olmaz ise de sağlık olsun kimse size darılıp gücenmez. Rus saatleri bölümü forumu ilk açtığımızda vardı ama yeterli katılım olmadığı için diğer bir çok bölümle beraber ( Örnek Japon Saatleri ) kaldırmıştık. Şimdi Hsnmyrcl arkadaşımızın yaptığı katkılar ve özel ilgisi sebebi ile tekrar açtık. Bir çok yabancı forumda dahi Rus saatleri diye bir bölüm bulunmuyor. Bence Türkiye için başlangıç olarak gayet güzel bir gelişme. Zamanla belki başka meraklı kişilerin katılımı ile gelişecektir ve İngilizce bilmeyen ülkemizdeki Rus saati meraklıları mutlaka faydalanacaktır.

İlerleyen dönemlerde belki bir de Rus saat projesi yaparız diye konuşmuştuk. Hemen hemen tüm firmalar ile görüştük ama siz meşgul olduğunuz için ben tek başıma bu işe girişmek istemedim açıkçası. Amerikada bulunan bir arkadaşımız daha sonra bu konu ile ilgilenecek. Eğer başlarsak katılım yapmasanız bile tavsiye ve değerli görüşlerinizi almayı mutlaka arzu ederiz. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. :champ:

Değerli Bond,

Her zamanki nezaketiniz ve şahsıma gösterdiğiniz incelikten ötürü çok teşekkür ederim. Önceki görüşmelerimizde ve yazdıklarım ışığında söyleyebilirim ki bu konuda yardım edebileceğim bir husus olursa fırsatlar ve kabiliyetim ölçüsünde yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
İyi dileklerle,
G.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj ErsinGS » 19 Tem 2012, 17:56

sayın gürcaglar foruma hoşgeldiniz.
Katkılarınızla Rus saatleri bölümünün çok daha zenginleşeceğine inanıyorum.
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj Bond » 19 Tem 2012, 22:36

gurcaglar yazdı:
Bond yazdı:Gürçağlar hocam önceki katkılarınız için teşekkürler. :thumbup: Sonuçta paylaşım gönüllü oluyor forum sistemlerinde. Vakit olursa ileride katılırsınız herkes memnun olur, olmaz ise de sağlık olsun kimse size darılıp gücenmez. Rus saatleri bölümü forumu ilk açtığımızda vardı ama yeterli katılım olmadığı için diğer bir çok bölümle beraber ( Örnek Japon Saatleri ) kaldırmıştık. Şimdi Hsnmyrcl arkadaşımızın yaptığı katkılar ve özel ilgisi sebebi ile tekrar açtık. Bir çok yabancı forumda dahi Rus saatleri diye bir bölüm bulunmuyor. Bence Türkiye için başlangıç olarak gayet güzel bir gelişme. Zamanla belki başka meraklı kişilerin katılımı ile gelişecektir ve İngilizce bilmeyen ülkemizdeki Rus saati meraklıları mutlaka faydalanacaktır.

Değerli Bond,

Her zamanki nezaketiniz ve şahsıma gösterdiğiniz incelikten ötürü çok teşekkür ederim. Önceki görüşmelerimizde ve yazdıklarım ışığında söyleyebilirim ki bu konuda yardım edebileceğim bir husus olursa fırsatlar ve kabiliyetim ölçüsünde yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
İyi dileklerle,
G.

Gürçağlar hocam rica ederim. Başımızın üstünde yeriniz var. Sizin daha önce eski cep saatleri ile ilgili yazdıklarınız bana göre Rus saatleri ile yazdıklarınızın daha ötesinde özel bilgiler ve yorumlamalar içeriyordu. Ama benim arada girip yazmanızı istememin nedeni spesifik olarak Rus veya herhangi bir tematik saatler konusu değil. Genel kültürünüz ve akademik kariyeriniz doğrultusunda paylaştığınız özel tarihi bilgileri ve sanatsal detayları okumak öğrenmek keyif veriyor, asıl sebep bu. Elbette bu bilgiler kısmen başka kişilerden veya kendi araştırmalarımızla da öğrenilebilir ama burada aynı ortamda sohbet ettiğimiz birinden duymak daha anlamlı oluyor. Belki hiç ilgimiz olmayan veya araştırmayacağımız bir bilgiyi buradaki arkadaşlarımızın sayesinde edinmiş oluyoruz.

Aslen forumlar insanların kişisel vaktinden ve aktivitelerinden zaman çalmamalı, bağımlılık haline dönüşmemeli. Sonuçta saatlerin ne kadar kültürel, sosyolojik ve tarihi değeri olsa da sadece birer objeler. Bazı arkadaşlarımız esasen tam olarak saatler sebebi ile değil ortamı ve buradaki arkadaşlığı sevdiklerinden bu platformda çok fazla vakit geçiyorlar, onlara dinlenmeleri için sıra ile uzaklaştırma vereceğiz bir ara :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 19 Tem 2012, 22:39

Misal ben arada kendi kendimi uzaklastirip sonra cagiriyorum, cok keyifli :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj gurcaglar » 20 Tem 2012, 05:16

Değerli Bond ve Ersin Bulun,

Çok teşekkürler, forumun en güzel yanı paylaşımın bu kadar latif bir seviyede sürmesi. Bond'un söylediklerine A'dan Z'ye dek katılıyorum.
Bir de şöyle özetleyelim:

1. Forumlar günün stresinden sonra insanın uzaklaşıp ruhunu okşayan konulardan oluşan bir denize dalarak rahatlamasıdır, bir tür katharsis yaşamasıdır.
2. Forumlar, bu katharsis'nin alışkanlığa dönüşerek uyuşturucu gibi bağımlılığa, obsesyona dönüşebilme tehliksini içinde barındırır.
3. Forumlar, kitapların yazdığı ya da yazmadığı bilgileri yazan , paylaşan kişilerden öğrenme, tartışma, yeni bulgulara erişme olanağı tanıyan platformlar olabilir.
4.Forumlar, yanlış bilgi, hurafe, kulaktan dolma, sonradan olma rivayetlerin de öğrenilebileceği alanlar olabilir.
5.Forumlar, katılımcıların sahip olduğu sayı ve çeşitliliğe göre zenginleşen bu nedenle yanlış bilgi, hurafe, kulaktan dolma, sonradan olma rivayetlerin bouy gösterseler bile doğru bilgi ile ortadan kaldırıldığı mekanlar olma özelliği gösterirler.
6.Forumlar, paylaşılan bilginin kaynağının gösterildiği yerler oldukça bilimsel nitelikleri daha da artan referans kaynaklarına dönüşebilirler.
7.Saatler, bence salt cansız nesneler değildir, isterseniz buna mesleki deformasyon deyiniz, saatler ve diğer sanat nesneleri bana göre ardında büyük emekleri, büyük düşüncelerin, el emeklerinin, sayısız hesaplamaların, uykusuz gecelerin, ufukların, tutku ve sevginin oluşturduğu bir birikimin, yaşayan sonuçlarıdır. Ama asla gerçek bir insanın sevgisinden, insanın kendi çocuğunun "babacım" dediğinde içinizde oluşan o ılık ve tatlı hissiyattan daha kıymetli değildir...

Esenlikler dilerim,
G.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj superfly » 13 Ara 2012, 19:12

mükemmel bir inceleme , zevkle okudum. :champ:
Kullanıcı avatarı
superfly

Önceki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners