TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Rotor Ses Sorunu Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Seiko 5 Rotor Ses Sorunu Bilgi

Mesaj Slayer39 » 23 Tem 2012, 17:22

ufukyildiz yazdı:Rotorun dönüşü sırasında takılma ya da zorlanma hissetmiyorsanız korkacak bir şey yoktur. Hatta o ses can bile olabilir. :thumbup:

Bu ses beni mest ediyor, her sabah bir-iki dakika saati sallamadan takmam koluma, sırf o sesi duymak için.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj DenizKSK » 24 Tem 2012, 11:23

Birde Orient'in sesi vardır ki car car çıkar. Seiko nispeten daha sessizdir Orient'e göre.
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj Toxic » 25 Tem 2012, 23:39

Orient çok kaba bir ses çıkarıyor Seiko'nun sesi çok daha hoş :D
Kullanıcı avatarı
Toxic

Mesaj badit » 22 Oca 2014, 01:42

Merhaba sayın kullanıcılar bir kaç sorum olacaktı. Dededen kalma 1981 ağustos yapımı 6309 mekanizma otomatik bir seiko 5 saatim var 1 yıl önce kadran kendi kendine dönmeye başladı bir saatçiye götürdüm. Söktü etti, kadrana kenarlarından yapıştırıcı sürdü falan tüm bunları yaparken dikkatle izledim birde mekanizmanın yan taraflarından cımbızla 2 veya 3 adet pim gibi 4 - 5 mm uzunluğunda parça çıkarttı. İşlem bitince bu parçaları takmadı kendi kendime belki yapıştırıcı sürdü o parçalar engelliyordur ondan dolayı takmamıştır diye iyi niyetli düşünerek önemsemedim. Eve geldikten bir süre sonra dede yadigarı olduğundan huzursuz oldum saati sallayınca farkettim ki dönen mekanizmanın sesi eskiden çok ince cız, cız diye bir ses çıkarırken şimdi resmen car, car ötüyor. Ben mi yanılıyorum diye bir alışveriş sitesinden ikinci el benzer bir 6309 mekanizma saat aldım onu salladığımda sesi gayet az cız, cız diye ince bir ses geliyor. Sizce sorun ne olabilir buna karşın ne yapabilirim o çıkartılan pime benzer parçalar dan olabilir mi ? Böyle aşırı sürtünme sesi neden kaynaklanabilir? Lütfen yardım :!: :!: :!:
Kullanıcı avatarı
badit

Mesaj bengisaat » 22 Oca 2014, 01:51

Çıkardığı kadranın kırılan ayaklarıydı onları çıkarmış ancak kadranı yapıştırma yapması doğru değil, hele seikolarda hiç yapılmamalı çünki yapıştırıcının tutunabileceği bir bölge olmadığı için kadran altındaki plastik çerçeveye yapıştırıyorlar buda oynadıkça yapıştırıcı parçalarının saatin içine dolmasına sebep oluyor.

Güç reservi boşalmış durumdayken biraz daha tok ses çıkarabilir bir kaç saat kolda kalınca ses değişebilir.
Saatiniz yıkama yağlama gerektiriyor olabilir.
Sonuç olarak o sesin kaynağı Kadranın Kırılan ayaklarının çıkarılıp atılması değil .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj badit » 23 Oca 2014, 05:31

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim bengisaat. Bu kırılan ayakların yenisi takılamazmıydı peki piyasada olmayan birşey mi saate bu? Şu andan sonra ne yapabilirim yapıştırıcıyı sök kadran ayağı tak desem yapılabilirmi?
Kullanıcı avatarı
badit

Mesaj bengisaat » 23 Oca 2014, 10:07

Kadran ayakları kadranın 4 ve 10 hizalarında toplu iğne başından az daha küçük delik açılarak ayak perçinlenir ancak bu işlem her saatçinin yapabileceği bir şey değil.
Yeni kadran bulabilir değiştirebilir.
Ancak o saatçiye tekrar gitmeniz sizin hayrınıza görünmüyor.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj badit » 24 Oca 2014, 17:47

Sizin yeriniz nerede Cengiz Ustam adres alabilirmiyim birgün size gelsem. Ben Kartaldayım.
Kullanıcı avatarı
badit

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners