Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
rtw001 » 02 Ağu 2012, 01:13
Daha önce konuşulduysa kusuruma bakmayın ama ;
Kullanım alanlarına ve kişisel tercihlerimize göre otomatik (mekanik) ve quartz (pilli) saatlerin farkları,artıları - eksileri,kullanıcısına sağladığı kolaylık yada hisleri tartışmak isterim ve değerli yorumlarınızı alarak bende bilgi edinmiş olurum.
Şimdiden teşekkürler.
-

rtw001
-
asymptote » 02 Ağu 2012, 01:17
rtw001 yazdı:Daha önce konuşulduysa kusuruma bakmayın
Daha önce onyüzmilyon kere tartışıldı. Belirli bir saat bilgisine ve kültürüne erişmiş kişi kendisi adına en sağlıklı tercihi yapacaktır kuşkusuz, bu yüzden tartışmanın çok da bir anlamı yok bence..

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
-

asymptote
-
rtw001 » 02 Ağu 2012, 01:21
Bu şekilde bir başlık bulamadığım için (yani bütün karşılaştırmaları toplu halde) açma gereği duydum bu konuyu ama farklı teknik başlıklar altında konuşulmuş sanıyorum.dediğim gibi bir kusurum olduysa affola

ama benim gibi saat mekanikleri konusunda bilgisi yetersiz arkadaşlar için iyi bir kaynak olacağını düşünmüştüm doğrusu.
-

rtw001
-
gerrardi » 02 Ağu 2012, 16:53
Bana bir ömür yoldaşlık edebilecek dayanıklılıkta olsun mekanizması çok önemli değil . Ama şuda bir gerçek ki otomatik mekanizmalar çok daha uzun süre dayanabilir ve estetik olarak , işçilik olarak öndedirler..
-

gerrardi
-
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir