TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saatlerde + Ya da - Yönde Sapma Neye Göre Değişir

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik Saatlerde + Ya da - Yönde Sapma Neye Göre Değiş

Mesaj rtw001 » 05 Ağu 2012, 22:57

Mekanik saatin tadını kullanmaya başladıkça yavaş yavaş alıyor insan.Saat kullanıcısının hayatına uyum sağlıyor adeta. :) Bir diğer yandan da dakik olmaya itiyor.
Kullanıcı avatarı
rtw001

Mesaj insatiable » 06 Ağu 2012, 00:37

esasen ben de uzun soluklu bir mekanik saat kullanıcısı değilim. 2 sene oldu ya da olmadı mekanik saat ile tanısalı. kanımca, farklı bir kültür ve begeni hissiyatı. herkesin tadamayacagı özel bir his. tadını çıkarın.
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj KKarakuş » 06 Ağu 2012, 09:28

Bende şunu sormak istiyorum ; (+) ve (-) yöndeki sapma değerleri kurmalı saatte mi yoksa otomatik saatte mi daha hassastır ?
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj drk » 06 Ağu 2012, 11:37

Aynı doluluktaki aynı iki mekanizmanın sapmaları arasında normalde fark olmaması gerek. Zemberek boşaldıkça hassasiyet bundan olumsuz etkilenebilir. Otomatik bir saat sürekli kurulu kalacağından teoride daha pratik gibi gözükebilir ancak önemli olan saatin hassasiyetini tüm rezerv boyunca koruyabilme yeteneğidir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj KKarakuş » 06 Ağu 2012, 11:43

Drk yazdı:Aynı doluluktaki aynı iki mekanizmanın sapmaları arasında normalde fark olmaması gerek. Zemberek boşaldıkça hassasiyet bundan olumsuz etkilenebilir. Otomatik bir saat sürekli kurulu kalacağından teoride daha pratik gibi gözükebilir ancak önemli olan saatin hassasiyetini tüm rezerv boyunca koruyabilme yeteneğidir.

Bu nokta önemli olmakla birlikte , iki mekanizmayı da ayıran en önemli nokta herhalde..İki mekanizmayı da kullanan biri olarak kurmalı bir saate can vermek ayrı bir zevk diye düşünüyorum. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj drk » 06 Ağu 2012, 11:47

KKarakuş, bu düşüncenize sonuna kadar katılıyorum :thumbup: Kurmalı saat kullanmak daha zevkli, otomatik saat kullanmak daha kolay :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 06 Ağu 2012, 13:28

KKarakuş yazdı:Bende şunu sormak istiyorum ; (+) ve (-) yöndeki sapma değerleri kurmalı saatte mi yoksa otomatik saatte mi daha hassastır ?

Otomatik saatlerin bildiğim kadarıyla ortaya çıkma nedeni ya da amacı zembereği sürekli kurulu tutarak hassasiyeti artırmak. Eski büyük kurmalı saatlerde en yaygın kullanılan tork sabitleyici sistem ise şöyle:
Resim
Burada sağ tarafta gördüğünüz rubleye benzeyen konik formdaki dişli ve disk gurubuna "fusee" deniyor ve zemberekte kurulu gücü eşit denebilecek torklarda "wheel train"e aktarıyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj rtw001 » 08 Ağu 2012, 00:22

insatiable yazdı:kısmen evet. şöyle ki: 10 saniye civarında sapma yaptıgı dönemlerde haftada 1 düzeltiyordum. 4, 5 saniyeye düştüğünde 2 haftada 1 düzeltmeye basladım. dakiklik benim için önemli. bu durum kişiden kişiye değişir.

Hocam bu arada sormayı unuttum saatim 4 dakika fln ileri sapma yaptı ve yeniden kuracağım fakat direk geri alsam bir zararı olurmu yoksa takvim le birlikte bir tur atarak yeniden mi yapmalıyım ?
Kullanıcı avatarı
rtw001

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners