Diğer yeni üyeler gibi bende saat araştırması yaparken bu forumu keşfettim diyebilirm. Daha doğrusu benim kisi elime geçen indirim çekiyle aldığım saati satmaya çalışırken oldu. Biraz okumaya başladım sitede yazanları. Mekanik saatlerin şanını öğrenmemle tavan arasına koşmam bir oldu. Hemen sandıkları açıp rahmetli dedemden kalma saati aramaya koyuldum. Rahmetli hersabah uyandığında saatiyle oynardı. Ben de her sabah neden saatiyle oynuyor diye merak ederdim. Şimdi anlıyorum dedemi. Ve yarım saat süren aramanın sonucunda saati buldum. Artık her sabah ben kuruyorum saati. Resimleri yüklüyorum üstadlarım biraz bilgi verebilirler mi saat hakkında?

Sonradan mekanik sevgim daha da büyüdü. Uzun süredir okuyorum forumu ve kendi otomatik saatimi almaya karar verdim. Bu arada saat merakımı kız arkadaşımla paylaştım. Doğum günüme yakın bir zamanda isviçreye gidecekti kendisi. Bana bir adet otomatik saat almasını ima ettim (Direkt söyleyemezdim sipariş verir gibi:)). Geri döndüğünde elinde bir kutu vardı. Benim ağzım kulaklarıma varıyordu. Kutuyu açtığımda bir adet quartz saatle karşılaştım. Biraz hayal kırıklığına uğramıştım tabi. Sanırsam pahalı saatlerin otomatiklerine bakmış (tag huer, omega, longines...). Doğal olarak bütçe yetmeyince quartz almış. Yani içimdeki otomatik saat aşkı hala yanıyor. Başka konu açıp saat tavsiyesi isteyeceğim. Bu arada kız arkadaşım hala isviçreye gidip geliyor. İsviçrede ucuz saat satan yerleri bilen üstadlarım varsa yardımlarını rica ediyorum.
Çok kafa ütüledim galiba. kısaca kendimi tanıtıp toparlıyayım. Adım ahmet, İstanbulda bilgisayar mühendisliği okuyorum. Amatör olarak fotoğrafla ilgileniyorum. Saatlerle ilgili bir fotoğraf projesi yapmayı da düşünüyorum. Nasip olursa sizlerle de paylaşırım fotoğrafları.
Saygılar ve iyi forumlar