TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? / Daily Wrist Shot Arşiv

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var?

Mesaj razz » 04 Şub 2010, 14:35

Nicky Nick yazdı:Razz seninde bu bolume katkini bekliyoruz ;)

Dostum, ofis bilgisayarımda saatlerimin fotoları yok malesef.. Evde de çok vakit geçirmiyorum bilgs. başında..
www.flickr.com üzerinde "razzrazz" kullanıcı olarak bakarsanız bir-iki foto var..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 04 Şub 2010, 15:03

Hem 613 hemde 610 mu var sende? Cevap evet ise neden?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 04 Şub 2010, 16:11

@clk
İlk Rolex'im 16610'du.. Daha sonra DateJust aldım ( şu an babam kullanıyor ).. 16610'u satıp 16613 aldım..

İlk gördüğüm günden beri 16613'e ciddi bir hayranlığım vardır.. "Tek Saat" konulu post'ta da belirttiğim üzere bence alınabilecek en güzel saatlerden biridir..
Genelde saat severler 16613'taki tercihlerini Blue'dan yana kullanırlar.. Bunun en fazla dile getirilen nedeni ise şöyle; Bir 16613 Black, 16610'la bilezik ve kasa üzerindeki altın adaptasyonu dışında herhangi "major" bir fark göstermezken, 16613 Blue tüm Submariner/SeaDweller/GMT Master serisinden ayrı, tamamen farklı ve nev-i şahsına münhasır bir model olarak algılanıyor..

Ben siyah'ı tercih ettim çünkü mavi 16613'e göre daha şık ve daha geniş kullanım alanı olan bir model olduğunu düşündüm.. Ancak ne zaman bir 16613 Blue görsem ( ki mavi 613 siyahtan çok daha fazla bulunur ) içim bir fena olmuyor değil :)

Fotolarda görünen kendi 16613'ümdür.. En sevdiğim ve en sık kullandığım saatimdir.. A Serisidir ve 1998 modeldir.. Kadranı Tritium'dan Super LumiNova'ya geçiş aşamasında kullanılan ( Transitional Dial ) "Swiss" ibareli kadrandır.. Üretim yılı itibarıyla bileziği SEL değil Folded bağlantıya sahiptir ve klips üzerinde "Rolled Gold" parça yoktur, tamamen çeliktir.. Ayrıca siyah bezel üzerindeki sayılar kadranda kullanılan hafif uçuk renkli altın tonunda yazılmış olup yine bu modelin son sürümlerinde kullanılan "bal sarısı" bezelden kanımca(!) çok daha güzeldir..

Eğer imkanım olsa 16613 Blue, 16610, 14060M ( COSC ) da alırdım.. Tabii ki SuperCase değil eski jenerasyon modeller ;)
Kısaca ben Submariner severim arkadaşlar :)
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 04 Şub 2010, 17:57

Zevkine diyebilecegim tek kelime yok. Bence de 16613 kombinasyon olarak Submariner serisinin en güzel saatlerinden bir tanesi. Diger ikisi ise mavi seramik bezel komple altin yeni model ve LV.

Umarim arzu ettigin diger saatleride birgün kolunda görürüz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 04 Şub 2010, 18:19

@clk
Teşekkür ederim üstad.. 16613 Black almadan önce ciddi şekilde bir 16610 LV'yle flört halinde kaldım.. Hatta neredeyse LV'yi alıyordum diyebilirim.. Bence çok güzel bir saat LV.. Bezel'deki yeşil tonu mükemmel.. Özellikle MaxiDial Rolex'in yaptığı en başarılı update bence..
Ancak iş karar vermeye gelince "altın" mevzusu biraz ağır bastı 8-)
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj bizantolog » 05 Şub 2010, 12:10

Resim
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Clk » 05 Şub 2010, 12:46

Senin siyah beyaz fotograflarini cok seviyorum Bizantolog. Bende yanar döner birsey yükleyeyim birazdan :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 05 Şub 2010, 13:31

clk yazdı:Senin siyah beyaz fotograflarini cok seviyorum Bizantolog. Bende yanar döner birsey yükleyeyim birazdan :)

Teşekkürler, siyah beyaz fotoğrafları seviyorum, renkli de seviyorum aslında ama sb'nin yeri başka...

Yukarıdaki saatler farklı zamanları gösteriyor gibi görünse de aslında soldaki alaturka olarak 22:30 sularını işaret ediyor. (Her akşam gün batımında soldaki saati 12:00'ye getiriyorum:)
Kullanıcı avatarı
bizantolog

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners