TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNK809K2 Durma Sorunu

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SNK809K2 Durma Sorunu

Mesaj serdarfb » 17 Eyl 2012, 13:21

Wolowitz, öncelikle saatiniz hayırlı olsun. Güle gğle kullanın. Tüm saatlerde problem çıkabılır. Hepsinin çözümü vardır. Merak etmeyin. :thumbup:

Söylediklerinizden anladığım kadarıyla sanki saatte problem var gibi. Ya da siz durumu tam aktaramadınız. Otomatik bir saatin tüm gün kolda olupta kendi kendine kurulmaması zor bir ihitmal. Drk başkanın dediği gibi "çok sedanter" olsanız bile :lol: saatin çıkardıktan sonra bir iki saatte durması bana anormal geldi.

Drk yazdı:Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor, en azından ben yazdıklarınızdan öyle anladım. Saatin kuruldukça rotorun daha zor hareket etmesi normal. Gün içinde de saati kolunuzdan çıkarmayın, bakalım yarın sabahı görebilecek miyiz? :)

Drk, olurda yarın sabahı göremezsek hakkını helal et reyiz. :lol: :lol: herşey için teşekkürler. :thumbup: :D :D
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Wolowitz » 17 Eyl 2012, 16:37

Arkadaşlar dün gece yatarken saati kolumdan çıkarıp öyle yattım kasıtlı bi şekilde . Sabah uyandığımda herhangi bi sorun yoktu. Şu anda bi sorun yok zaman tutuşunda vs normal çalışıyor . Kolumdan hiç çıkarmayacağım bundan sonra bazen arada bir çıkarıyordum. iyi dilekleri için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum saatin durumu şimdilik böyle :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Wolowitz

Mesaj Wolowitz » 17 Eyl 2012, 20:17

Drk yazdı:2 kez sallamak yetmez, 400-500'de de önemli olan rotorun hareketi. Tam rakamı bilmediğim için uyduracağım ama fazla kurarak saate zarar vermeniz imkansız dolayısıyla en kötü sizi biraz yormuş olurum :)

Saatin kadranı hep yere dik olacak şekilde 400-500 tur döndürün ve rotorun hep yere baktığından emin olun. Bunu yaptıktan sonra hala saatiniz duruyorsa bir sorun var demektir.

Hocam orda kurmaktan ayarlamaktan kastım saatin pimini çekip saat tarih vs ayarlamaktı yanlış anlaşıldım sanırsam .
Kullanıcı avatarı
Wolowitz

Mesaj drk » 17 Eyl 2012, 23:55

Saati ayarlayarak da bozamazsınız ;) Sadece tarih değişimine yakın tarihe müdahale etmeyin yeter.

Serdarfb, sabahı da gördük, ölsem de gam yemem artık :lol:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Wolowitz » 18 Eyl 2012, 16:09

Teşekkür ederim hocam :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Wolowitz

Mesaj chorono82 » 04 Ara 2012, 20:36

saatinizde bir sorun var gibi
Kullanıcı avatarı
chorono82

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners