Arkadaslar, size hikayesi olan bir saat sunuyorum. Aşağıda resimleri göreceğiniz saat, rahmetli kayınpederimin çekmecesinde bir kuyumcu kutusunda duruyordu. Hiç kullanılmamış 20mikron altın kaplamalı bir vintage poljot. NOS kondisyonda olup muhtemelen hiç kullanılmamış, buna rağmen ilk sallamada tikirdamaya başladı. Bulduğum zamana kadar poljot diye bir markadan haberim yoktu. Hatta TSF'yi de bu saati internette arastirirken buldum ve hastası oldum.
Oldum olası forum mantığını pek sevmem, ancak TSF seviyeli bilgili ve düzenli bir forum olmasıyla beni çok etkiledi ve o zamandan beri sürekli takipteyim. Hatta bir kutu açılışı dahi yaptım.
saate geri donecek olursak internette 30 jewels bir poljot'a rastlamadım bir ya da iki tanesini ebay'de görsem de kondisyonları bu saatin yanına bile yaklaşmıyordu. Sirkeci İzmir Saat Pazarı'ndan resimdeki kayısı aldım.
Severek kullanıyorum. Zaman sapması yok desem olmaz var desem olmaz, ancak haftada 60 saniyeyi geçmiyor. Omegamin yanına yanaşamaz ama hatırası olduğu için, bir de mekanik olduğu için, benim için vaz geçilmez oldu hatta internette bu saati incelerken görüp asık oldugum poljot aviator saatleri ve shturmanskie'leri de tanımama sebep oldu.
Neyse lafı uzatmadan fotografları beğeninize sunuyorum.
Ancak yapayalım fotograf yüklemem için 2$ istedi. Birazdan netten yükleyeceğim.