TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhabalar...

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Merhabalar...

Mesaj MufitTutar » 05 Eki 2012, 09:18

Öncelikle büyüğüm ve küçüğüm olan tüm forum üyelerine saygı ve selamlarımı gönderiyorum.

Ve bu forumun kurulmasında emeği katkısı ve mesaisi olan olan herkesi yürekten tebrik ediyorum. Gece 02.15'ten beri yaklaşık altı saattir forumun içerisinde dolaşıyorum ve ilgimi çeken başlıkları okumaktan (zevkle) tanışma metnini yazmaya yeni fırsat buldum.

İsmim, Müfit. Yaş olarakta yakında kırklara karışacağım... Yalova'da yaşıyorum.
Asıl mesleğim gazetecilik ama şu an aktif olarak uğraşmıyorum. Kendimi emekli ettim diyebilirim.
Saat, özellikle cep saati (1910 öncesi) konusunda hem büyük bir meraka hem de kendi imkanlarımla edindiğim kısıtlı da olsa dişe dokunabilecek bilgiye sahibim; diyebilirim

Eski ve yaşanmışlıklara tanıklık etmiş eşyalara karşı oldum olası bir eğilimim vardı. Ama bu durum 96 yılında Erzurum Rus pazarında (bu arada Erzurumlu'yum) Salim isimli bir Abaz Türkü ile tanışmamla tamamen cep saatlerine yöneldi ve bu günlere kadar geldi.
Salim Tiflis'te üç kuşaktır saat tamirciliği yapan bir ailenin son temsilcisiymiş ve sağ olsun (yaşıyorsa Allah hayırlı ömürler versin) ne bulduysa bana getirdi. Ben de pek anlamasam bile bana ilginç gelenleri hep satın aldım.

(Bu arada bir çok kişiyi üzecek bir konuyu da belirtmek isterim, Salim ekseri cep saati makinası getiriyordu. Neden genelde makina diye sorduğumda bana "Stalin döneminde devlet herkesin elindeki değerli madenlerden yapılmış altın-gümüş saat, ziynet ve yemek takımı gibi eşyaları halktan topladı ve kamulaştırma yapıp bu eşyaların altın ve gümüşlerini eriterek ekonomiye kazandırdı" demişti. O zamanlar konuya pek vakıf olmadığım için bunun nasıl bir kıyım olduğunu pek anlamamıştım... Şimdi içimden geçenleri yazmak ise sizlere saygısızlık olur. Vermeyenlerin başına ne geldiğini herkes tahmin edebiliyordur...)
Fazla uzatmadan, halen daha eskici-antikacılardan saat-makina alıyorum :)

1910 öncesi cep saatleri hakkında merakı olan arkadaşlara bilebildiklerim ölçüsünde yardımcı olabilirsem bundan mutluluk duyarım.
Çalarlı makinalar, zincirli verge-fusee makinalar için parça akrep yelkovan, kadran ihtiyacı olan arkadaşlara da imkanlarım dahilinde yardım edebilirim.
Sabrınız için hepinize teşekkürler ve tekrar merhabalar.
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Re: Merhabalar...

Mesaj asymptote » 05 Eki 2012, 09:34

Graywolfeyes yazdı:Eski ve yaşanmışlıklara tanıklık etmiş eşyalara karşı oldum olası bir eğilimim vardı.

+1 :thumbup:
Aramıza hoşgeldiniz MÜfit bey.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 05 Eki 2012, 10:01

merhabalar , hoşgeldiniz :champ:

detaylı paylaşımızın için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 05 Eki 2012, 10:30

Merhabalar, foruma heoşgeldiniz...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 05 Eki 2012, 10:45

Hoş geldiniz, keyifli forumlar :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 05 Eki 2012, 11:47

Hosgeldiniz...
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj trenton » 06 Eki 2012, 00:30

Hoşgeldiniz Müfit Bey,
Yazdıklarınızı bir çırpıda okudum, umarım anlattığınız bu makinelerin fotoğraflarını bizlerle de paylaşırsınız.
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj mlm » 06 Eki 2012, 12:50

Hoşgeldiniz :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners