TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik Mutfak Saati

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Mekanik Mutfak Saati

Mesaj deVille » 09 Eki 2012, 22:52

Bu bildiğiniz mutfaklarda yemek pişirmek için kullanılan atmış dakikalık geri sayım yapan standart bir mutfak saati. Kurulan süre bitince zil sesiyle uyarı veriyor. Amerika'daki bir arkadaşımızın bebek mevlidi / baby shower hediyesi. Gelen gelemeyen arkadaşlarına hediye olarak herkese bu sayaçtan almış.
Ancak beklendiği gibi bozuldu. Ben de atmaktaansa -merak bu ya- içini açıp, tamir etmeye heves ettim. sayaç balans yayı, zembereği ve dişlileriyle, Mekanik bir saatin parçalarına sahip olup, saat tamiri konusunda saat mekanizmalarına nazaran iri parçaları olması sebebiyle ufak bir antrenman olacak benim için.

Tüm parçaları söküldü, karışık olarak istiflendi. Parçaları bilerek karıştırdım. Benim için bir hafta sonu puzzelına dönüşsün istedim. İlk iş olarak zembereğini kurup yuvasına yerleştirmeler başlayacağım. Zemberek fasülye şeklinde şişkin taraflarının ortasında iki tane mil var. Bir taraf kurulurken diğer taraf boşalıyor. Mekanik saat montajında da ilk iş zembereği oturtmaktır diye düşünüyorum, zira en alttaki parça o. Malzeme olarak da resimlerde görünen bir adet Stanley ince üçlü yıldız tornavida ve leatherman tool kit çakısını kullanacağım.

Hadi bana kolay gelsin. Resim
Resim

Resim

Sent from my iPad using Tapatalk
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Re: Mekanik Mutfak saati

Mesaj asymptote » 09 Eki 2012, 23:09

deVille yazdı:Malzeme olarak da resimlerde görünen bir adet Stanley ince üçlü yıldız tornavida ve leatherman tool kit çakısını kullanacağım.

Alet takımı sağlam :D ;)
Ne güzel ya. Böyle plastik dişlilerden oluşan basit ve ucuz mekanizmalar sistemi anlamaya yönelik antrenman için birebir. Zembereği toplarsanız gerisi kolay. :thumbup: Balansı da plastik malzemeden mi?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj deVille » 09 Eki 2012, 23:19

Yok balans metal muhtemelen teneke ya da bakır. Ama salınım inanılmaz bir kurup bıraktım göz görmüyor. Aynı omega :D saatçilikten hiç anlamam ama zanaatlar olsaydım saat ustası olmayı isterdim hep. Böyle gözünde lup ve bir sürü alet edevat. Çocukluk hevesimi körlüyorum işte takipte kalın :champ: desteğiniz için teşekkürler

Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj KKarakuş » 09 Eki 2012, 23:21

Bilgilenme , el alışkanlığı ve güzel bir vakit geçirmek için böyle çalışmalar bire bir.Aslında haftada bir,bir doz alınmasında fayda var diye düşünüyorum.

Bu konuyu açınca benimde paylaşmadığım evdeki Rus zaman sayacı geldi..Yarın kısmet olursa paylaşırım izninizle :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj deVille » 09 Eki 2012, 23:23

Sağolasin kkarakuş, merakla bekliyorum

Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj zandar » 09 Eki 2012, 23:42

Bizimkilerin artık kullanmadığı bi çalarsaat var, çatı arasına felan atılmıştı bi ara gözüme çarpmıştı. Bu konuyu okuyunca aklıma geldi.
İyi saatti aslında, sesi kulaklarımda çınladı şimdi, yazık olacak :D
zandar

Mesaj asymptote » 09 Eki 2012, 23:56

Horoloci virüsü salgın şeklinde yayılıyor anlaşılan.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj deVille » 10 Eki 2012, 00:02

Parça artmaz hocam di mi?

Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners