TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Diver Bilezik ( Zımpara )

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Oris Diver Bilezik ( Zımpara )

Mesaj Baran » 28 Eki 2012, 18:25

ORIS forumunda bir üyenın yapmış olduğu calışma hoşuma gitti ve uygulamaya karar verdim fakat sizlere danışmadan böyle bir işe kalkışamam.

Orıs Divers Titan modeli titanyum kasa ve bileziğe sahip.Bileziğin ortası mat yanları ise parlatılmış titanyumdan oluşmakta fakat bu uye bileziği komple zımparalamış böylelikle daha sportif bir hava kazanmış bilezik.Yaptığı işlem anladığım kadarıyla zımparalamaktan öte değil ama nasıl ciziklerin yönü aynı kalmış anlamadım.Elle yaptığını söylüyor.Lug ları zımparalamak içinde bezeli sökmüş.Resimleri ve linki koyuyorum.3M ped kullanmış biri bu refinishing ped dediği bilgiğimiz zımpara kağıdımı oluyor? kaçlık zımparadır nedir ne değildir hiç anlamadım..

Konunun linki.

http://forums.watchuseek.com/f22/my-oris-47mm-titan-c-47mm-blue-small-second-both-fully-brushed-387014.html

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

BU parlatılmış kısımların matlaşması bu kadar kolaymı elle falan onu anlamadım.Zımparayla hep aynı yönde götürüp getirince bu hale gelirmi pek aklım almadı... :geek:
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Oris Diver Bilezik ( Zımpara )

Mesaj vmetin » 28 Eki 2012, 18:34

Bence on numara olmuş
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Baran » 28 Eki 2012, 18:47

İşte zımparamı kullanmış nasıl yapmış pek anlamadım 3M refinish ped dediği zımpara heraldede numarası kaç işte...Veya suylamı yapmış kurumu yapmış onları anlasak yapacağım bende cok begendim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj vmetin » 28 Eki 2012, 19:06

Bütün konuyu okudum, ilk önce bezeli çıkarıyorsun, numarası şu çekerken çevireceksin.

Sonra bu pedle boynuzlara girişeceksin. Hep aynı yöne. Sonra da bilezik. İlerleyen sayfalarda bir sürü kişi yapmış. Çok zor gelmedi bana.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj ErsinGS » 28 Eki 2012, 19:24

güzel olmuş ama yinede Bülent hocadan bir fikir almadan yapmayın derim
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj asymptote » 28 Eki 2012, 19:36

Gerçekten fırçalanmış hali daha güzel görünüyor Oris'in. Bülent abiye danışın ama çok zor bir işlem olduğunu düşünmüyorum, eliniz biraz düzgünse kolayca halledersiniz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 28 Eki 2012, 20:13

Zımparanın numarası önemli birde suylamı yoksa kurumu yapmışlar onu çözemedim.Riskli bir iş ama cok yapan olmuş orıs forumunda.Bulent abi ve diğer üstadlar bir baksında hele :geek:
Kullanıcı avatarı
Baran

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners