Hsnmrycl yazdı:mlm, bence gayet başarılı. ben de bugün bir kayış yaptım ama senin kayışı görünce utandım

ben ne yazık ki ince deri buldum, ikiye katladım ve araya başka renk bir deri ile pad yaptım.
sonuçta 3 kat oldu, sandviç gibi. lakin dikişlerde oldukça zorlandım.
sana birkaç sorum var.
kayışı tıraşlama işlemini nasıl yaptın?
toka iğnesi için o küçük delikleri nasıl açtın? ben uygun aleti bulamadım.
bir de saati neden göstermediğini anlamadım...
H.Emre teşekkür ederim, beğenmene sevindim. Benim ilk yaptığım kayış da çok iyi olmamıştı, her kayış yapışımda bir öncekinde yaptığım hataları yapmıyorum, bence denemeye devam etmeli ve yaptığın kayışı bizlerle paylaşmalısın, şahsen ben merak ettim

Dikişlerde ben de zorlanıyorum, yalnız dikim yapacağın yerleri önceden muntazam bir şekilde delmek ve çift iğne kullanmak işi çok kolaylaştırıyor, bitirişler de çok önemli, dibini çok kısa kesip yakmalısın, en azından ben şu an öyle yapıyorum.
Traşlama ve delme işlemleri aşağıdaki aparatlarla yapıldı

Traşlama bıçağı(kullanılmış) derileri aldığım arkadaş tarafından hediye edildi, söylediğine göre nalburlarda bulunabiliyormuş..
Diğer delme pensesi yeni alındı, istenilen her büyüklükte yuvarlak olmak kaydıyla delik delmek mümkün..
Saat 47 mm. Marina Militare Hommage H.Emre.. ve bu ismin telif hakkı alındığı için kadranında Marina Militare yazan hommage'lar sahte olarak kabul ediliyor ve yabancı siteler de dahil olmak üzere paylaşımı kanunen yasak(ben saati alırken bu durumdan haberdar değildim, zira şu an bir de Sea-Gull kurmalı mekanizmaya sahip Steril Dial bir Parnis Hommage Radiomir yolda, onu rahatlıkla paylaşabilirim sanıyorum) saati göstermeme nedenimiz bu..