TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Duvar Saatinin Yanlış Zamanda Çalma Hatası

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Duvar Saatinin Yanlış Zamanda Çalma Hatası

Mesaj pars35 » 03 Kas 2012, 11:15

Ancona marka kurmalı bir duvar saatim var. 1 ay önce bakım yaptırdım bakım sonra değişik bir durum oluştu. saati ilk çalışmaya başladığında bir sorun yok ancak 18 saat sonra saatin vurması yarım saat ileri gidiyor. yani saat 12 ye ayarladığım saat ilk başlarda saat başı saat kaçsa o kadar vuruyor yaklaşık 18 saat sonra saat 6:30 da 7 kere vuruyor saat 7 de bir kere saat 7:30 da 8 kere vuruyor. saati tamirciye 2 kere götürdüm ama çözüm bulunamadı. yardımlarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
pars35

Re: Duvar Saatinin Yanlış Zamanda Çalma Hatası

Mesaj TheCooper » 03 Kas 2012, 14:45

Selamlar...

Anlayamadığım nokta şu; diğer saatler 07.00 gösterirken, gonglu saatiniz 07.30'u mu gösteriyor, yoksa saat ile gong, birbirleriyle mi uyuşmuyor?Bu noktayı aydınlatabilirseniz ve biraz daha açık yazabilirseniz(Yazdıklarınızdan pek bir şey anlayamadım...) yardımcı olmaya çalışacağım...

İyi günler...
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj pars35 » 03 Kas 2012, 16:13

saat belli bir süre gong ile uyumlu gidiyor ancak daha sonra saat doğru zamanı gösterirken gong yanlış çalıyor. örneğin diğer saatler gibi bu saatte doğru çalışıyor ama saat 6:30 gösterirken gong 7 kez vuruyor saat 7:00 de bir kere 7:30 da 8 kere vuruyor ama saat doğru zamanı gösteriyor.
Kullanıcı avatarı
pars35

Mesaj bengisaat » 03 Kas 2012, 17:01

Saatin akrep çarkına monteli kuş gagası biçimide parça var bunun bir tarafı kısa diğer tarafı uzundur.

Bu parça gong sistemini her yarım saatte bir iterek çalmasını sağlar.
Kısa olan buçuklarda uzun olan saat başlarında çaldırır malum uzun olan dafa fazla iterek tırnağın daha aşaüı düşmesini sağlar.
Sorununuz bu parça ile ilgili:
Ya bu parça gevşek,yada bu parça saat ilerledikçe akrep çarkının öne yada arkaya gelmesi ve bu parçanın ittiği tırnağın açısı tam düz olmaması nedeniyle önce yada sonra itiyor olabilir.
Saatçinize sebebi buralarda aramasını söyleyin.

-Akrep çarkında öne yada arkaya doğru boşluk fazla ise ,
-Bu gaga şeklindeki parçada oynama (Akrep çarkına sabit olması gerekirken çarktaki yatağında hafif zorlamayla oynuyor yada dönüyorsa ,
-Gong çalması sonunda ilgili çarkın üzerinde bulunan ve bu tırnağa takılarak durmasını sağlayan çarka çakılı olan ince millerde yamulma varsa.

V.S.
-
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj pars35 » 03 Kas 2012, 18:23

teşekkür ederim ilginiz için bu hususları saatçime aktaracağım.
Kullanıcı avatarı
pars35

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners