ben de gaziantep'ten tavsiyelerde bulunayım. gaziantep'e dışarıdan gelenlerin hepsinin uğradığı 2 yer var. biri imam çağdaş, kebap ve baklavaları için, biri de kasap halil usta. buralar herkesin bildiği yerler.
ben daha az bilinen ya da bilinmeyen yerlerden bahsedeyim.
kebap yemek için 2 önerim var. birincisi kebapçı mustafa usta. burada özellikle küşleme yemenizi öneririm. bu küşlemeyi yerken beynin lezzet bölümündeki zevkten oluşan ışık patlamasını dışarıdan biri bile rahatlıkla görebilir.
ikinci kepapçı önerim öğretmen evi karşısındaki sokakta yer alan ayıntap kebap. ufak bir kasap dükkanı. adam gözünüzün önünde dizili kuzu butu alıyor, doğruyor, mangalda pişiriyor. kenarda kütük üstünde muhteşem kaşıkla yenmesi gereken sulu salatayı hazırlıyor. kıyma kebabı ve kuşbaşılar muhteşem. hiçbir fabrikasyon görüntü yok. her şey o an orda.
baklava deyince benim aklıma koçak geliyor. dünyanın en iyi baklavası. suriye'de baklava daha iyi derler, ben orada da yedim. gaziantep'in gerisinde. suriyeliler gelip koçak'tan alıyorlardı baklavayı.
gaziantep kebapları ve baklavasıyla meşhur ama çok güzel bir döner yiyeyim diyene de önerim var. ustabaşı döner salonu. tat, koku ve doku mükemmel. plastik gibi değil. gerçek et lezzeti.

collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat