TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

K.Serkisoff & Co. Constantinople Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: K.Serkisoff & Co. Constantinople Cep Saati

Mesaj dondi » 03 Mar 2011, 22:16

hocam benim en sevdiğim saatler bunlar kendi katogorisinde
simdiye kadarda bir 13-14 tane satmışımdır birkaç adet nadiride kendime ayırdım...
saat görsel işçilik tarz dolgunluk makina olarak cok güzel on dicek bişeyim yok ama işte prim yapmıyor..alcan koyucan kneara satmayı falan düşünmicen ama işte uygun alamak gerekiyor değerinin 3 katını ödedikten sonra tekniği konuşmanın forum yapmanın anlamı kalmıyor..

2 tane vardı 10 gün oluyor izmire sattım hurda bozuk kadranlı motorlu...20 ytl ye verdim...sen hesap et

sağlamlarıda var köstekli gayet temiz 600 yazdık bayağıdır bekliyor yzne bakan yok...1500 isteuyenler 5000 ytl isteyenler var ama hayal alemi bizi ilgilendirmez ben kendi malımda olsa yanlış anlatmam neyse o..dediğim gibi adam alır 500 e koyar 1000 liraya biriside dedesine hediye alıcaktır parası vardır anlamıyordur umrunda da değildir antikamı antika osmanlı mı osmalı gzel mi gzel der pasar parayı alır ..ayrı konu piyasa öyle zaten..bende o niyetle yaptırıp oparlalra koyuyourm koleksyon olrak gayet biliyorum o parlaları etmiyeceğini.. 10 sene evvelde temizi 200-220 dolardı hala aynı 10 sene sonrada aynı olacak emin ol...

cok saygılar
Kullanıcı avatarı
dondi

Mesaj truyka » 05 Mar 2011, 13:04

Saatin iç kapağında;

Billodes registered yazısı ve damgası var, 0.800 yazıyor. Sağ ayağı havada bir aslan figürü var. İki nokralı bir figür ve "u" harfi var. K.Serkisoff & Co. Constantinople yazıyor saatin içinde,kenarında altın sarısı yaldız var. Birde dış kısmında çember şeklinde desen. Saat tamamen orjinal. Şu anda çok temiz. Torunu olarak bu saati çocuğuma (dedemin babasının adını verdim) saklıyorm. Belli yaşa geldiğinde vereceğim inşallah. Merak ediyorm ama, bu saatin hasarsız olanının orjinal değeri nedir? Foruma yazdıklarınızdan bu konu hakkında bilgili olduğunuzu anlıyorum. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
truyka

Mesaj bortechino » 03 Kas 2012, 23:38

merhaba arkadaşlar resmi gösterilen saatin kurma kolu ve zincirini arıyorum yardımcı olabilir misiniz rica etsem
Kullanıcı avatarı
bortechino

Mesaj aristocrat » 09 Kas 2012, 23:57

saati boşverin kösteği daha pahalı:)
Kullanıcı avatarı
aristocrat

Re: K.Serkisoff & Co. Constantinople cep saati , 200 yıllık

Mesaj PhD » 13 Kas 2012, 01:39

gurcaglar yazdı:Merhaba,

Güzel bir Serkisoff ve Şürekası ithalatı gümüş avcı kasalı Osmanlı pazarı için 1880'lerin sonunda, hatta 1890ların başında üretilmiş cep saati. Yani 200 yıllık değil ama 110 yıllık latif Osmanlı pazarına yönelik bir cep saati. Osmanlı pazarı 19.yüzyılda Batılı endüstri ülkeleri için iyi bir pazar sayılırdı. Osmanlı devletinin Batı ile kolayca ilişki kurabilen Batı lisanlarına malik gayrimüslim vatandaşları bu sanayi devletlerinin mamullerini başta Osmanlı payitahtı olmak üzere imparatorluğun günümüze göre sayısı oldukça fazla olan kentlerinde pazarlamak için distribütörlük, temsilcilik eylemleriyle geçimlerini temin ettiler. Bunlardan biri de Serkisoff şirketidir. Serkisoff'un ithal ettiği marka Zenith'dir, o vakitler çeşitli marka adları kullanan firmanın kurucusu Georges Favre-Jacot'dur, şirket 1865 yılında İsviçre Jurasında Le Locle kentinde kurulmuştur, hatta tam adresi Rue des Billodes numara 34'tür (bugün de aynı adrestedir fabrika). Billodes bugün Zenith olarak tanınan saat markasının ilk adlarından biridir, Favre-Jacot adını taşıyan pek çok cep saati de vardır, hatta Georges Fave-Jacot soyadını taşıyan bu markayı Rus Çarlığı'nda pazarlamıştır 19.yüzyıl sonlarıyla 20.yüzyılın ilk yirmi yılı içinde. Şimdi buradaki cep saatine geri dönelim: avcı kasa (hunters' case) yani kadran ve arka bölüm birer açılır kapanır menteşeli kapakla korunan bu saatin kapaklarının iç kısımlarında pek çok damga vardır, bu damgalardan bazılarını kaale almak bazılarını da neden yapıldığını öğrendikten sonra göz ardı etmek lazımdır. Billodes registered yazısı önemli bu şirketin adını veriyor, bir ördeğe benzeyen bir damga olmalı ki bu 0.800 ayar gümüş olduğunu tasdik eder, onun yerine 0.925 ayar için iki ayağının üzerine kalkmış bir ayı figürü de konmuş olabilir ki oldukça nadirdir Serkisoff ithalatı saatlerde, diğer damgalar ise harf, bazen profilden bir insan büstü figürü ve bir takım geometrik formlar olarak karşımıza çıkarlar ki bunlar da İngiliz gümüş damgalarını taklit eden "sahte" damgalardır böylece kasaya İngiliz gümüşü "havası" verilmiş olmaktadır, zira İngiliz gümüşü ve saatleri 19.yüzyılda da popülaritesini korumaktadır, ve İsviçreli imalatçılar İngiliz havası ve görüntüsü verilmiş hatta İngiliz imalatçı adı yazılmış kadran-mekanizmalar üretmişlerdir: "Dent, London" yazısına sahip pek çok İsviçre saati gördüm. Şimdilik burada bırakalım, latif bir saat güle güle kullanınız.
İyi pazarlar,
A.G.

Sizi taktir ettim. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj Pegasus » 09 Ara 2012, 22:26

gürçağlar hocam güzel emekleriniz için tşk ederim. bendede osmanlı saatler edward prior benjamin barber vs var yakında burda paylaşacağım fakat yıllardır cep saatleri hakkında ayrıntılı kitap arıyorum nerden temin ederim özel basım olduklarını biliyorum bir kaç tane buldum ama osmanlı saatleri için fazla bilgi olmadığından almadım osmanlı saatleri hakkında güzel bilgiler veren kitap mevcutmudur şimdiden tşk ederim.
Kullanıcı avatarı
Pegasus

Mesaj akademi » 29 Oca 2013, 12:33

K.Serkisoff & Co. Constantinople cep saati satılık mı?
Kullanıcı avatarı
akademi

Mesaj ibratas » 20 Ağu 2013, 11:46

Merhaba,
http://ilan.elookat.com/ilan-Orjinal-Serkisof-Kostekli-Saat-uasuAAN-3181012.htmlinkindeki saatin aynısından var.
Serkisof 18 Jewels olarak biliniyor. Saat çok eski ve orijinal. Hala çalışır durumda.
Bu saat ve fiyatı hakkında bilgisi olanlardan bilgilerini paylaşmasını istirham edeceğim.
Kullanıcı avatarı
ibratas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners