TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Khaki King Scuba Auto Su Geçirme Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Hamilton Khaki King Scuba Auto Su Geçirme Sorunu

Mesaj seruvenci » 15 Kas 2012, 10:32

Merhabalar...

Daha dün sabah aldığım Hamilton King Scuba Auto saatim suya bile neredeyse hiç temas etmeden su geçirdi... :)... gülüyorum ama sinirimden gülüyorum. Büyük hevesle severek aldım, koluma taktım, suyla teması da sadece dün akşam yatmadan önce elimi yüzümü yıkarken oldu.

Sabah camında önce hafif bir buğu farkettim, yumuşak bir bezle sildim düzeldi, çünkü ilk başta dışarıdan olduğu zannettim, su geçireceği hiç aklıma gelmediği için. Daha sonra iş yerinde gölgeye girince (nispeten dışarıdan daha soğruk olduğu için sanırım) izlerin yeniden belirdiğini gördüm. hafif bir buğu gibi tıpkı, sanki parmaktan yağ kapmış gibi ama buğulandığında mesela iç tarafta bezle silme izleri de beliriyor. Güneşe çıktığımda saniyeler içinde normale dönüyor. İade etmek istemiyorum çünkü genelde aynı saatin hep quartz modelleri mevcut, otomatiği zor buldum. Öğlene kadar bekleyip öğleden sonra servise göndermeyi düşünüyorum.

Bu arada saati yeni aldım, kutusundaki folyoyu bile ben yırttım.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Re: Hamilton Khaki King Scuba Auto Su Geçirme Sorunu

Mesaj avsu07 » 15 Kas 2012, 11:49

Yeterli kalite kontrolü yapılmadan imalat sürecinden çıkmış bir saat veya saatin tepesini açık bırakmış ve ellerinizi yıkamışsınızdır.

Sizi tanımıyorum ancak ikinci ihtimal daha olası görünüyor.

Bu arada saatiniz hayırlı olsun.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj seruvenci » 15 Kas 2012, 12:08

İşin aslı tam da emin olamıyorum sizin dediğiniz gibi de olabilir. Şöyle ki; saati kutudan ilk çıkardığımda tepe açık vaziyetteydi, ayarlayıp kapattım. Ama şimdi kendi kendime de acaba o arada takıpta elimi yıkamış bulundum mu o hevesle diye düşünüyorum. Ama akşam yıkarken kapalıydı eminim.

Teşekkür ederim bu arada.
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj seruvenci » 15 Kas 2012, 19:03

http://blog.watchestock.com/2012/05/wha ... watch.html

Saatin camındaki buğu ille de su geçirdiği anlamına gelmiyormuş. Saatin içindeki bağıl basınçla da ilgili olabiliyormuş. İlginç.
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj seruvenci » 03 Ara 2012, 10:57

Saatim servisten geldi ama sorunum halen devam ediyor... Sizce nedir sorun?...
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj bengisaat » 03 Ara 2012, 23:50

Bahsettiğiniz sorunun bir kaç sebebi olabilir görmeden kesin bir teşhis koymak güç.
En kötü ihtimalle daha önceden deterjan şampuan sıvı sabun gibi bir kimyasal içeren su kaçmış neticesinde yağları bozulmuş ve efsafı bozulmuş olan yağ ani ısı değişiminde buharlaşıyor olabilir.

Veya bu suyun buharlaşması sırasında camda tortu kalmış olabilir

Bir ihtimal de Contalarına uygulanan silikonlama işlemi sırasında silikon cama bulaşmış olabilir.
Bazan cama yapıştırıcı takviyesi yapıldığına rastlıyoruz bu yapıştırıcının buharıda camdan silmeyle çıkarılamaz illaki camın sökülüp temizlenmesi gerekiyor aksi takdirde buda nemlenmede belirgin buhara neden olur.

Tüm bu sebepler saatin içindeki hava aniden soğuduğunda geçici bir süre oluşan nemin camda daha belirgin görünmesine sebep olabilir.
Aslında normal olan ve gözle görülmeyecek kadar belirsiz olan bu durum yukarıdaki nedenlerden dolayı daha belirgin daha görünür olabilir.

Tabii bunlar tecrübelerimle edindiğim bilgilerdir ve yukarıda belirttiğim gibi saati görmeden kesin bir şey söylemek zor.
Servisine bunları belirtin muhtemelen çözüm olacaktır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj seruvenci » 04 Ara 2012, 10:04

Bu sayfanın çıktısını alıp tekrar gönderdim servise bakalım ne olacak:)
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj seruvenci » 16 Ara 2012, 14:08

Saati servisten geldi. Herhangi bir sorunu kalmamış. Saat ve saat teknik servise teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners