TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Raketa 2609HA Günlük Sapma Denemesi

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Raketa 2609HA Günlük Sapma Denemesi

Mesaj GenRadek » 21 Kas 2012, 22:32

Selam arkadaşlar, elimdeki 2609HA makineli iki Raketamın günlük sapmasını kontrol etmeye çalıştım. Sarı kasalı Raketa 07:30-20:30 kolda, diğer saat ise 24 saat masadaydı. Saatleri ayarlarken çok ince davranamadım ve en fazla +/- 2 saniye sapma benim hatamdan dolayı oluşmuş olabilir. Saatlerdeki makineler :

Resim
Resim

Sonuç : Resim

Uploaded with ImageShack.us

Yaklaşık +4 ve +9 değerleri elde ettim, sanırım başarılı ve kabul edilebilir değerler. Sapma değerleri hakkındaki ve aynı makinede niye böyle bir sapma farkı ortaya çıktığı konusundaki yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca makinelerin birindeki SU yazısı diğerinde yok ve taşlarda farklılıklar görünüyor. Her iki saatin kadranında SSCB'nde üretilmiştir yazısı var ama SU damgası da bunu onaylamak için gerekli midir? Bir de daha kesin ölçüm yapmanın yöntemi var mıdır?
Kullanıcı avatarı
GenRadek

Re: Raketa 2609HA Günlük Sapma Denemesi

Mesaj Hsnmrycl » 22 Kas 2012, 00:04

Sapmalar gayet muazzam.
Mekanizmalar 2609HA...
Bir de bu 2609 kalibrenin daha hassas ayarlanmış 2609нп tipi vardır.
Muhtemelen 2609нп'lar daha iyi sonuç verecektir.

Benim bazı saatlerimin mekanizmasında da SU damgası yok. Lakin eminim ki saatlerim Sovyet üretimi.

Atomik saatle ölçmüşsünüz. Daha kesin ölçüm nasıl olur bilemiyorum. Ancak buna neden ihtiyaç duyduğunuzu merak ettim.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Re: Raketa 2609HA Günlük Sapma Denemesi

Mesaj movement06 » 22 Kas 2012, 02:11

Merhaba kurmalı saatlerin ölçümleri kolda yapılması gerekir. Koldan çıkarılan sabit olarak bekletilen saat ile kola takılan bir saat arasında vücut ısısından ve saatin yerçekimi konumundan kaynaklı her zaman saniyesel farklar olacaktır. Birde saatin balans raket açısı ayarının iyi bir şekilde yapılması gereklidir. Raket açısı en uygun ortalamaya getirilmelidir. Bu hassas ayarı yapmakta bu işten anlayan ehil bir usta tarafından gerçekleştirilmelidir.
Kullanıcı avatarı
movement06

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners