Hsnmrycl yazdı:Hocam bu Pilot markası Juri'ye ait, öyle değil mi? Poljot mekanizma kullanan bir marka olarak mı adlandırmak gerek, yoksa Poljot üretimi olarak mı? Üretim yeri Almanya mı? Cevapsız sorular...

Aziz Emre Bey,
Pilot Juri Levenberg'in markası malumunuzdur. Poljot ise artık herkesin markası, Sovyetler'in dağılmasından sonra bir süre daha ayakta kalan Poljot fabrikası kapanıp makinalarının büyük kısmı MakTime tarafından satın alınmasının ardından Poljot markası sahipsiz kaldı. Mekanizmaları MakTime yapıyor, isteyen de Poljot markasını-burada J. Levenberg-kullanıyor. Çok sevimsiz bir durum. Poljot de facto olarak artık yok. Üretim yeri Rusya, Juri'nin şirketi Münih'te. Juri saatlerinde MakTime mekanizmaları kullanıyor, kimi zaman bu saatte olduğu gibi kadran, akrep-yelkovan gibi parçaları Rusya'da yaptırıyor, kimi zaman da-özellikle son yıllarda- kadran, kasa gibi bütün harici parçaları bilin bakalım nerede yaptırıyor? Evet bildiniz, Çin'de

Bir diğer söylenti de-belki de hakikattir- bütün aksamı Rusya ve Çin'de alıp Almanya'da monte ettirdiği. Buna başka bir örnek daha verebiliriz. Poljot Times adlı şirket, yine Poljot adını babasının malı gibi kullanıyor, mekanizmaları MakTime'dan alıyor, parçaları da outsource topluyor ve Almanya'da monte ediyor ve "bir dünya" paraya satıyor. Bakınız web sayfası şudur:m
http://www.poljot-international.com/?id=sprachenUmarım sorularınız cevapsız kalmamıştır.
İyi dileklerle,
G.
P.S. Fotoğrafı büyüttüğünüz için teşekkür ederim. Bana da öğretirseniz müteşekkir olurum