Bir devir deiiyor.. win98,xp,7 den mant覺k olarak biraz farkl覺. Daha dorusu ge癟i ad覺mlar覺.
ok az inceleyebildim. Tablet ve bulut tabanl覺 windows 3.1 gibi

metro bilmem ne dedii kutulardan oluan bir homepage var, bu kutular canl覺. Yani win7 deki gadgetlar gibi.. ister hava durumu, ister borsa, haber vb kutucular覺.. Ekran覺n d繹rt k繹esinde de pulldown 癟覺kan fonksiyonlar var, start butonu yok. Ama biyerlerden bildiimiz desktop da 癟覺k覺yor. (ge癟i aamas覺 ya).. Ger癟i hala windows alt覺nda DOS da var. Ben 1985 da kullan覺yordum

Yani touchscreen olmayan bir ekran i癟in pek bi manas覺z. Ama M$ heryerde olay覺m dedii i癟in, tabletin, pc, telefonun win8 olacak, bulut hikayesiyle de t羹m cihazlar senkron olacak. Fikir olarak k繹t羹 de deil be

Yanl覺z MS winxp de yapt覺覺 hatay覺 yapm覺yor. Yani win7 nin uzatmalar覺 oynamas覺n覺 istemiyor. Radikal bir ge癟i d羹羹n羹yor san覺r覺m.
B繹yle d羹羹nmeme sebep, start butonunun se癟meli bile olmamas覺 gibi win7 modunda 癟al覺 opsiyonu da yok.Ayr覺ca ald覺覺m覺z sony ve asus zen booklar覺n win8 gelmesi ve win7 i癟in ne driver bulunabilmesi ne de Bios tan win7 kurulumuna izin verilmemesi (Bu k覺s覺m覺 kurmaya 癟al覺s覺p k羹f羹r eden ekip arkadalar覺m s繹yledi, onlar覺n yalanc覺s覺y覺m). Bu arada asus zen ultrabook lar baar覺l覺 aletlet, incelii,hafiflii ve h覺z覺.. win8 in boot etmesi ve b羹t羹n servislerin 癟al覺覺p haz覺r hale gelmesi 15 saniye falan s羹r羹yor. Buna bios da dahil yani makine tam kapal覺 durumdan tam olarak a癟覺lmas覺ndan bahsediyorum. Hybernate falan deil. SSD diskler var. Win8 i癟in dokunmatik ekranlar覺 da 癟覺km覺 bu arada.