TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bu Alet Ne İçin Kullanılıyor ve İsmi Nedir?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Bu Alet Ne İçin Kullanılıyor ve İsmi Nedir?

Mesaj provista » 26 Ara 2012, 18:15

Merhaba arkadaşlar,
Bir aralar kendi başıma winder yapmaya niyetlenmiştim az daha puntalı pillerle yangın çıkartıyordum... :champ:
sonra bir disko topu döndürücü buldum ve onunla bu işi yapmaya çalıştım. Sonuç pek tatmin edici ve estetik değildi.
http://www.ebay.com/itm/See-video-Automatic-test-for-6-watch-winder-Mechanical-/250792608335?ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123
sitedeki aleti istanbul ziyaretlerimde sürekli görmekteydim. Doğubanktaki saatçilerle aram pek iyi olmadığı için sormaya dahi yeltenmedim.
linkteki aletin ne işe yaradığı, esas kullanım amacının ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz.
Bunu alıp bir ahşap kutu içerisine koyup, zaman ayarlı prize bağlayıp winder yapmayı düşünüyorum. sizce durum ne olur? Böyle bir sitem kullanan biri forumda var mıdır?
Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
provista

Re: Bu Alet Ne İçin Kullanılıyor ve İsmi Nedir?

Mesaj drk » 26 Ara 2012, 18:22

Saatçi tipi winder diyebiliriz, bilek hareketlerini taklit eden bir alet, ayar sonrası saatin müşteriye teslim edilmeden önce bir sorunsuz olup olmadığını kontrol amaçlı kullanılıyor. Sıradan bir winderdan çok daha iyi çünkü saati farklı açılarda döndürerek hassasiyetini daha iyi koruyor. Özel bir ismi vardır mutlaka ama ben bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 26 Ara 2012, 19:21

Rotation Machine deniyor genelde, yukarıdaki 6'lı makinenin Bergeon marka olanı 800 $. 12'li Elma marka olan ise 2000 $. Linkteki makine Çin malı, biraz gürültülü çalışır, bir de sürekli çalışacağından emin olamazsınız, biraz şansa kalmış bir durum.. ;) Yalnız bunu winder olarak kullanmanızı önermem, iyi marka olanlar bile muhtemelen ortalama bir winder'dan daha gürültülü çalışıyordur.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bengisaat » 26 Ara 2012, 20:36

Kaç dolar ise o kadar gün çalışır :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj serdarfb » 26 Ara 2012, 22:21

2.000 usd ye winder... :shock: acıdım şimdi bazı arkadaşlara. :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners