TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Grand Seiko Yok ?

Mesaj asymptote » 30 Ara 2012, 01:42

buTa yazdı:
asymptote yazdı:Aşığı çok ama herkesin bütçesi yok Baran.. Mesela ben çok seviyorum ama bir saate verecek 10 bin lira param yok.. ;)

Bir saate verecek 10 bin lira paran olsaydı Asymptote , Grand Seiko alirmiydin ? :)

Saati bir incelemem gerekiyor buTa. Saatin ön yüzünü (kadran, kollar, kasa şekli vs.) çok beğeniyorum, hatta diyebilirim ki bu saat özel olarak benim zevkime göre dizayn edilip üretilmiş. Ancak mekanizma ile ilgili ufak bir sorunum var:
Resim
Rotor ile köprüler arasında sanki uçurum var.. :( :roll: Gelecekte de bu şekilde olacaksa saatin arkasını kapatmaları isabetli olur..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Analyzer » 30 Ara 2012, 01:43

Baran yazdı:Herkes dürüstce yazmıyor..Benım bu konuyu acmamdaki sebep zaten hakkaten GS sevenler değil laf ola torba dola diye övenlerin sadece kendilerini kandırdıklarını kendilerine bildirmek ve bundan sonra birşey yazarken 2 defa düşünmelerini saglamaktı.

Resim

:D kusura bakma Baran da direk bu resim geldi aklıma
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj buTa » 30 Ara 2012, 01:44

G. Seiko , 10 bine de 14 bine de ya da daha fazla fiyata da var galiba. Elbette 3-4 bine de var. :D
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj KKarakuş » 30 Ara 2012, 01:45

buTa yazdı:G. Seiko , 10 bine de 14 bine de ya da daha fazla fiyata da var galiba. Elbette 3-4 bine de var. :D

Elbette bulunmakta. Vintage bir GS düşünürseniz daha da uyguna argo dilinde "En Kral'ını bile alırsınız."
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj buTa » 30 Ara 2012, 01:47

asymptote yazdı:
buTa yazdı:
asymptote yazdı:Aşığı çok ama herkesin bütçesi yok Baran.. Mesela ben çok seviyorum ama bir saate verecek 10 bin lira param yok.. ;)

Bir saate verecek 10 bin lira paran olsaydı Asymptote , Grand Seiko alirmiydin ? :)

Saati bir incelemem gerekiyor buTa. Saatin ön yüzünü (kadran, kollar, kasa şekli vs.) çok beğeniyorum, hatta diyebilirim ki bu saat özel olarak benim zevkime göre dizayn edilip üretilmiş. Ancak mekanizma ile ilgili ufak bir sorunum var:
Resim
Rotor ile köprüler arasında sanki uçurum var.. :( :roll: Gelecekte de bu şekilde olacaksa saatin arkasını kapatmaları isabetli olur..

Teşekkür ederim Asymptote cevabın icin. Paylaştığın fotoyu göremedim ama..
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj asymptote » 30 Ara 2012, 01:50

Kral Seiko kaça alabiliriz Kerim? ;)
sayfadaki 3. fotoğraf buTa http://www.relojes-especiales.com/foros/foro-general/como-nace-grand-seiko-hi-beat-211203/
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj KKarakuş » 30 Ara 2012, 01:51

Cengiz Ağabey eBay'cı sizlersiniz :) Yer geldiğinde temizinden King Seiko 'lar düşüyor diyolla .
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj buTa » 30 Ara 2012, 01:56

KKarakuş yazdı:
buTa yazdı:Bir saate 10 bin TL para ayırmış olsaydın Serkancim Zenith mı, JLC mı yoksa Grand Seiko mu alirdin ? :D

Bu konuda sizin görüşünüzü de merak ediyorum. Nedeni ile açıklayabilirseniz sevineceğim.

Ben Zenith alırdım KKarakus. Nedeni dededen kalma cep saatimin markası Zenith, bende ayrı bir yeri var. Grand Seiko kesinlikle teknik olarak cok harika bir saat. Ancak bana göre segmentasyonda sıkıntısı var ki zaten forumda okuduğum kadarıyla ilk basta Japonya icin üretilmiş. Söyle ki Grand Seiko ismiyle degil de başka bir marka yaratılıp pazara farklı isimle verilmiş olsaydı bana göre daha cazip olurdu. Sonuçta saat ihtiyaçtan öte prestij amacıyla da kullanılmakta. Aksesuar . Böyle prestijli bir markanın ürün gamında 200 TL den başlayıp 20 binlere cikan fiyat politikası sadece meraklılarını cezbeder diye düşünüyorum. Aynı sekilde Tag Heuer da aynı hatayı yapacak gibi. 500 binlere saat üretmeye başladı. Cok güzel isler yapıyorlar ama aynı marka çatısı altında nasıl sonuc alırlar bekleyip göreceğiz..
Kullanıcı avatarı
buTa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 172 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners