TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Grand Seiko Yok ?

Mesaj buTa » 30 Ara 2012, 02:15

Frax yazdı:
SeRxx yazdı:Forumda neden Zenith, JLC yok ? ( 1 veya max. 2 tane dışında) :)

6500 iletinin hakkını ver abi, JLC var ama aktif katılımcılarda değil az iletisi olanlarda, Zenith ise genel olarak vintage modellerde var zaten son birkaç yıl kayıp, doğru düzgün saatleri yok ama yine de 1-2 adet değil gayet var :)

buTa yazdı:Ben Zenith alırdım KKarakus. Nedeni dededen kalma cep saatimin markası Zenith, bende ayrı bir yeri var. Grand Seiko kesinlikle teknik olarak cok harika bir saat. Ancak bana göre segmentasyonda sıkıntısı var ki zaten forumda okuduğum kadarıyla ilk basta Japonya icin üretilmiş. Söyle ki Grand Seiko ismiyle degil de başka bir marka yaratılıp pazara farklı isimle verilmiş olsaydı bana göre daha cazip olurdu. Sonuçta saat ihtiyaçtan öte prestij amacıyla da kullanılmakta. Aksesuar . Böyle prestijli bir markanın ürün gamında 200 TL den başlayıp 20 binlere cikan fiyat politikası sadece meraklılarını cezbeder diye düşünüyorum. Aynı sekilde Tag Heuer da aynı hatayı yapacak gibi. 500 binlere saat üretmeye başladı. Cok güzel isler yapıyorlar ama aynı marka çatısı altında nasıl sonuc alırlar bekleyip göreceğiz..

Grand Seiko'yu inceledim Kanyon Aydın Saatte. Kalitesine sözüm yok zaten o fiyatı isteyen bir marka kalkıp da rakiplerinin çok altında bir kalitede saat üretmez, üretemez. Benim için en büyük eksiği markası, 100 liralık Seiko 5 ile 10K fiyatlı saat hatta 600K fiyatlı Seiko Credor da dahil olmak üzere aynı markada üretilmez! Saate 10K para veren insanlar ömür boyu kullanırım zaten hep ihtiyaç diye almıyor bunu, prestij - merak - gösteriş gibi sebeplerle alıyor, yoksa hepsi aynı zamanı gösteriyor değil mi? Teknik kısım başarılı, işçilik başarılı ama pazarlama sıfır. Diğer eksik de tasarım elbette. Özgünlük kısmını geçtim tutarlı bir tasarım da yok. SARB ile aynı modeli GS adıyla da üretmiş gibiler. Tüm klasik saatler aynıdır zaten derseniz de hak veririm dışarıdan ayırt etmek çok zor JLC olsa da aynı Zenith olsa da aynı ancak aynı marka çok benzer iki modeli uçurum fiyatla çıkarmamalı. Çıkaracaksa kasası platin falan olsun da fiyat uçurumunu anlayalım.

Tag Heuer in durumu biraz farklı, en düşük fiyatlı saati 2K civarında. Yani biraz daha kabul edilebilir bir durum, ayrıca ürettiği yüksek fiyatlı saatler de sıradışı. Benzer durum birkaç markada daha var. :thumbup:

Benzer soru geliyor Frax.. :D 500 bin bütçen olsaydı bir saat icin tag mı alirdin ? PAtek mı? :D ( tag Heuer microtimer galiba saat fiyatı salladım ama yakındı diye hatırlıyorum.)
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj vincefb » 30 Ara 2012, 02:16

Hoş bulduk İsmail :D

Baran canın mı sıkılıyordu da açtın bu konuyu ? :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj asymptote » 30 Ara 2012, 02:17

vincefb yazdı:Asymptote hocam ne gs'si? :D Hani lange alıyorduk? ;)

Lange emekli olunca başkan.. :D ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj buTa » 30 Ara 2012, 02:17

Hosgeldin Vince..

Bana müsaade , iyi geceler dilerim herkese..
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj vincefb » 30 Ara 2012, 02:18

Reyiz nereye? saat daha 1 :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj vincefb » 30 Ara 2012, 02:19

Hocam hayatta aldırmam sana gs falan parayı çarçur etmek yok ;) sokağa atılacak paramız yok lütfen :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj buTa » 30 Ara 2012, 02:19

Sana bırakıyorum baskan.. Yaşlılık iste uyku bastırdı.. :D
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj vincefb » 30 Ara 2012, 02:21

ya dur ne yaşlısı :D Allah rahatlık versin başkan ;)

Baran zaten bombayı bırakmış kaçmış :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea ve 183 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners