TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Grand Seiko Yok ?

Mesaj asymptote » 31 Ara 2012, 22:58

Sevgili Çağlar bu cümleyle söylemek istediğim tercihlerinde pragmatist ve rasyonel davranan kişiler yani gerçek koleksiyoncular bu saati almaz, alamaz.. Şu çok açık bir gerçek ki, forumda bu saate yönelik en büyük eleştiri ikinci el değerinin düşük olması. Sen de hemen yukarıdaki mesajında müzayede değerinin ve bilinirliğinin olmadığından bahsetmişsin. İşte bu şekilde yaklaşan arkadaşlar bu saati almayacakları gibi aldırmazlar da (bknz vincefb :))

Bu saati kimler alır peki? Saatten çok anlayanlar mı? Hayır. Bu saate karşı tutkulu bir isteği olanlar. Tarihçesi, temsil ettiği kimlik, mükemmellik arayışı, teknolojik başarısı, başkaldırışı, ismi, tasarımı vs.. tutkuya neden olan şeyler. Bu saati kimler alır? Alıp da bir ömür boyu beraber olmayı umanlar..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj serdarfb » 31 Ara 2012, 23:39

Biri şu saati alsa artık ya. :) :) bir omur boyu sürecek beraberliğe tanıklık etsek. :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj razz » 01 Oca 2013, 00:34

serdarfb yazdı:Biri şu saati alsa artık ya. :) :) bir omur boyu sürecek beraberliğe tanıklık etsek. :)

Bir ara ay'a da gider miyiz serdarfb..? :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj serdarfb » 01 Oca 2013, 01:01

Daha önce aya giden oldu başkan. Ben ilklerden bahsediyorum. Gideceksek mars, jupiter falan olsun. :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj aokyy » 01 Oca 2013, 13:16

Triton yazdı:Uygun fiyat sınırında onlarca beğendiğim modeli olan ve bunlarında yıllarca sorunsuz kullanılacağına inanan birisi olarak, bu modeli gereksiz buluyorum.

Kullandığım bir aracı modeli eskiyor diyerek satmaya ve sağlamlığı testlerde hep derece almasıyla kendisini gösteren Toyota nın üst segment bir modelini almayı düşünerek bayileri arşınlarken, çalışan çocuklardan birisi kullandığım aracın direksiyonuna geçti, ağbi bunu neden satıyorsun dedi. Modeli eskiyor sorun çıkarmasından endişe ediyorum dedim. Cevabı deli misin oldu, bu araba benim olsa hiçbir Toyota ile değişmem, sen başka kulvara geçmişsin fantazi yapıyorsun cevabını verdi. Bu sözler aklıma gelince hep gülmüşüm dür.

Saat forumuna otomobil örneği vermek abes oluyor ama olayı ben böyle görüyorum. Bütçem bu düzeydeyse isterlerse GS değil GGS yani Grand Grand ya da UGS Ultra Grand S. markası koysunlar ben gider budget versiyon alırım. Parayı favorim olan bir İsviçre markasına veririm.

Toyota sizi üzmez işinizi görür, diğerlerine çakal şoförler dahi saygı durur. Olayın özü bu. Her markanın bir imajı var. Acı bir gerçek ama birinden diğerine geçmek kolay değil. Eski yıllarda sınai ürünün iyisi ve kötüsü vardı. Şimdi kötü ürünler hariç ortalama seviyedekiler aynı düzeyi yakalıyor.

Saat işi de bence biraz böyle. Adamların yaptığı baz mekanikler sorunsuz yıllarca çalışıyor, neden fantazi yapayım?

Bu iş biraz Japon markalarının İsviçrelilerin snob tavrına bir cevabı. Bence hiç de gerekli değil... Adamlar imaj satarak para kazanıyor.

Bunu kırmak için çok iyi bir model üretmek yeterli değil...

Bilmem haksız mıyım?

Biraz çelişkili bir yazı olmuş. İşinizi görecek bir saat arıyorsanız eğer Grand Seiko'ya kadar yükselmenize gerek yok. Bir Longines, bir Oris de işinizi görür. Favori bir saate ihtiyaç duymazsınız o zaman.

Favori bir İsviçre saatine ayıracak bütçeniz olabilir. Sizin favori saat konusundaki görüşünüz de üst düzey bir İsviçre markası olabilir. Fakat başkasınınki Grand Seiko'dur.

Bu yazanlardan bağımsız olarak;

Gerekli gereksiz sorusuna gelince ben bu sorunun gereksiz olacağını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj asymptote » 01 Oca 2013, 15:27

Serdar abi ne oldu senin Nimet abla biletleri? ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 01 Oca 2013, 20:18

aokyy yazdı:
Triton yazdı:Uygun fiyat sınırında onlarca beğendiğim modeli olan ve bunlarında yıllarca sorunsuz kullanılacağına inanan birisi olarak, bu modeli gereksiz buluyorum.

Kullandığım bir aracı modeli eskiyor diyerek satmaya ve sağlamlığı testlerde hep derece almasıyla kendisini gösteren Toyota nın üst segment bir modelini almayı düşünerek bayileri arşınlarken, çalışan çocuklardan birisi kullandığım aracın direksiyonuna geçti, ağbi bunu neden satıyorsun dedi. Modeli eskiyor sorun çıkarmasından endişe ediyorum dedim. Cevabı deli misin oldu, bu araba benim olsa hiçbir Toyota ile değişmem, sen başka kulvara geçmişsin fantazi yapıyorsun cevabını verdi. Bu sözler aklıma gelince hep gülmüşüm dür.

Saat forumuna otomobil örneği vermek abes oluyor ama olayı ben böyle görüyorum. Bütçem bu düzeydeyse isterlerse GS değil GGS yani Grand Grand ya da UGS Ultra Grand S. markası koysunlar ben gider budget versiyon alırım. Parayı favorim olan bir İsviçre markasına veririm.

Toyota sizi üzmez işinizi görür, diğerlerine çakal şoförler dahi saygı durur. Olayın özü bu. Her markanın bir imajı var. Acı bir gerçek ama birinden diğerine geçmek kolay değil. Eski yıllarda sınai ürünün iyisi ve kötüsü vardı. Şimdi kötü ürünler hariç ortalama seviyedekiler aynı düzeyi yakalıyor.

Saat işi de bence biraz böyle. Adamların yaptığı baz mekanikler sorunsuz yıllarca çalışıyor, neden fantazi yapayım?

Bu iş biraz Japon markalarının İsviçrelilerin snob tavrına bir cevabı. Bence hiç de gerekli değil... Adamlar imaj satarak para kazanıyor.

Bunu kırmak için çok iyi bir model üretmek yeterli değil...

Bilmem haksız mıyım?

Biraz çelişkili bir yazı olmuş. İşinizi görecek bir saat arıyorsanız eğer Grand Seiko'ya kadar yükselmenize gerek yok. Bir Longines, bir Oris de işinizi görür. Favori bir saate ihtiyaç duymazsınız o zaman.

Favori bir İsviçre saatine ayıracak bütçeniz olabilir. Sizin favori saat konusundaki görüşünüz de üst düzey bir İsviçre markası olabilir. Fakat başkasınınki Grand Seiko'dur.

Bu yazanlardan bağımsız olarak;

Gerekli gereksiz sorusuna gelince ben bu sorunun gereksiz olacağını düşünüyorum.

aokky :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj brckk » 01 Oca 2013, 20:46

2fast4u nun dediği gibi "TR'de Grand Seiko alan adam zengin adamdır.."

Sonuna kadar katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
brckk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bartugzm ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners