TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Mesaj vmetin » 03 Oca 2013, 15:04

mlm yazdı:Yanlış hatırlıyormuşum, açık artırma kapanış 550 USD imiş :)

Sen hala orda mısın ya? :lol: :lol: :lol:
Yarın unutmazsam sana bi kargo yapayım da ben, yüzün bi tebessüm etsin :D
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj SeRxx » 03 Oca 2013, 15:07

Grey market ile ikinci el fiyatlarının karşılaştırılmaması konusunda Fsinan'a katılıyorum yalnız saatin ikinci el satışının hızlı olması konusundaki yorumuna katılmıyorum.

Burak abi güzel hesaplama için teşekkürler, merak ettigim icin sormak istiyorum Submariner Rolex'in en cok tutulan modeli, bu hesabı farklı modeller için yaparsak bu kayıp biraz daha fazla olur diyebilir miyiz ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mlm » 03 Oca 2013, 15:08

Yeni geldim :lol:
Gönder gelsin, yap bana kargo yap :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj serdarfb » 03 Oca 2013, 15:08

fsinan yazdı:
Yani LN 12K'dan satıldı ise büyük zarar, vallahi yazık, ben olsam oturur ağlardım :P

Resim
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj mrbars » 03 Oca 2013, 15:14

mrbars yazdı:Grand Seiko. 50 years of dedication to perfection.

Resim
Resim

what I see:
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj fsinan » 03 Oca 2013, 15:19

FatihÖzdemir yazdı:Ben dj2 yi sattım. 9500usdye almıştım 7500 usdye gitti. Abi bende tag ve oris de var onları kaça alırsın dediğimizde maalesef onları biz almıyoruz dediler. Ama rolexin varsa ve rhodiumdan almadıysanız %20-25 gibi kayıpla hemen satabilirsiniz eşinize pırlanta Elmas mücevher alırsanız kaybınız daha büyük olabilir(kesinlikle daha büyük kayıp yaşarsınız ). Hatta 14 ayar altın da bile bu kadar değer kaybı yaşarsınız. Ha ben maymun iştahlılık yapmayayım şimdi değil de 2 yıl sonra satayım derseniz belki de 9500e satardım orası da cabası
Dolayısıyla 2. El bir emtia için gayet güzel bir geri dönüştür bu.

Fatih, insanlar saatlerini hep grey marketten almıyor, yahut bizim gibi dibini kazımıyorlar. Dükkana girip alıyor adam. Bu durumda satmaya kalkarsa zararı da ortada.

Kİmse zaten satayım diye, yahut hemen satayım diye saat almıyor. Ama GS'i eleştirirken genel mantık paran çöp olur ya, onun aslında temel mantık olmaması gerektiğine vurgu yapmaya çalışıyoruz başka bir amacımız yok.

Aynı konu araba gibi, herkes hemen satayım diye araba alsa herkeste VW araba olurdu orta sınıfta bu memlekette. Ama zevkler, tatlar, renkler farklı. Kimse olm niye Kia Ceed aldın paran çöp olmuş yahut alma kardeşim paran çöp olur, 3 günde satamazsın mantığı ile alan insana yaklaşmamalı.

Ben almam, sebebi de estetik kaygılar. Dün girdim galeride de baktım, güzelim yeşiline kurban olduğum LV bile beni ikna edemedi. Dün istesem alırdım, para mevzu değil. İçlerinde en çok hoşuma giden no date submariner bile karşılaştırınca hoşuma gitmedi. Şİmdi bakınca birisi de GS'e bakar, der ki, GS çok daha iyi ve kaliteli kardeşim der ve alır, kime ne? Bir diğeri Omega çok daha iyi kardeşim sen ne diyorsun der? Kime ne? Ne iddiasındasın ki sen? Nitekim yüzlerce binlerce insan da alıyor. Bizim forum nedir ki? Seiko'nun da bu komüniti'ye satış yapamıyorum diye üzgün olduğunu zannetmiyorum. Hatta Türkiye yahut Avrupa da umrunda değil adamların. Üretim ortamlarındaki sınırlı kapasite zaten Japonya'ya yetişiyor.

Japonya Ericsson'da çalışan arkadaşım var, face'den yazışıyoruz. Japonya mağazalarında beyaz dial GS almak için 2 ay sıra var. yeşil GMT diver için 4 ay sıra var. Adamlar için aslında Türkiye falan çok da fifi :lol:

Buradaki içinde aslında benim bulunmadığım 3-4 ciddi GS sevdalısı (ben teknik gelişmişliğine, kalitesine övgü yazarım o ayrı) insana yönelik yazılanlar espri sınırları içerisinde tuzu biberi ama cevaplanınca kimsenin zoruna gitmeyecek. Ben o yüzden rolex fan club yazdım. Bundan 6 ay önce de çok Rolex sahibi vardı ama oku bakalım forumdaki başlıklardaki cevapları ne hale gelmiş son 4-5 ayda.

Bu gidişle her başlık bu konuya kanalize olacak, çünkü hiçbir ima da cevapsız kalmayacak. 8-)
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj mrbars » 03 Oca 2013, 15:28

olay rolex/omega/ap sahiplerinde değil, rolex/omega/ap sahibi olmayanlarda. rolex/omega/ap alan grand seiko yerine aldığını tercih etmiş; tecrübesini ve hissiyatını yazıyor. diğerleri ne yazıyor? m3 ile 911 karşılaştırılıyor. kullandın mı, hayır. sağda oturdun mu, hayır. pistte gazladın mı, hayır. ama japon arkadaşımın var, ordan biliyorum. hayır bilmiyorsun, japon arkadaşın biliyor.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj 2fast4u » 03 Oca 2013, 15:49

Mrbars haklisin fakat fsinan dogru bir noktaya parmak basti bu rolexciler alirken hep greyci satarken rhodium elemani mubarek:)))))
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners