FatihÖzdemir yazdı:Ben dj2 yi sattım. 9500usdye almıştım 7500 usdye gitti. Abi bende tag ve oris de var onları kaça alırsın dediğimizde maalesef onları biz almıyoruz dediler. Ama rolexin varsa ve rhodiumdan almadıysanız %20-25 gibi kayıpla hemen satabilirsiniz eşinize pırlanta Elmas mücevher alırsanız kaybınız daha büyük olabilir(kesinlikle daha büyük kayıp yaşarsınız ). Hatta 14 ayar altın da bile bu kadar değer kaybı yaşarsınız. Ha ben maymun iştahlılık yapmayayım şimdi değil de 2 yıl sonra satayım derseniz belki de 9500e satardım orası da cabası
Dolayısıyla 2. El bir emtia için gayet güzel bir geri dönüştür bu.
Fatih, insanlar saatlerini hep grey marketten almıyor, yahut bizim gibi dibini kazımıyorlar. Dükkana girip alıyor adam. Bu durumda satmaya kalkarsa zararı da ortada.
Kİmse zaten satayım diye, yahut hemen satayım diye saat almıyor. Ama GS'i eleştirirken genel mantık paran çöp olur ya, onun aslında temel mantık olmaması gerektiğine vurgu yapmaya çalışıyoruz başka bir amacımız yok.
Aynı konu araba gibi, herkes hemen satayım diye araba alsa herkeste VW araba olurdu orta sınıfta bu memlekette. Ama zevkler, tatlar, renkler farklı. Kimse olm niye Kia Ceed aldın paran çöp olmuş yahut alma kardeşim paran çöp olur, 3 günde satamazsın mantığı ile alan insana yaklaşmamalı.
Ben almam, sebebi de estetik kaygılar. Dün girdim galeride de baktım, güzelim yeşiline kurban olduğum LV bile beni ikna edemedi. Dün istesem alırdım, para mevzu değil. İçlerinde en çok hoşuma giden no date submariner bile karşılaştırınca hoşuma gitmedi. Şİmdi bakınca birisi de GS'e bakar, der ki, GS çok daha iyi ve kaliteli kardeşim der ve alır, kime ne? Bir diğeri Omega çok daha iyi kardeşim sen ne diyorsun der? Kime ne? Ne iddiasındasın ki sen? Nitekim yüzlerce binlerce insan da alıyor. Bizim forum nedir ki? Seiko'nun da bu komüniti'ye satış yapamıyorum diye üzgün olduğunu zannetmiyorum. Hatta Türkiye yahut Avrupa da umrunda değil adamların. Üretim ortamlarındaki sınırlı kapasite zaten Japonya'ya yetişiyor.
Japonya Ericsson'da çalışan arkadaşım var, face'den yazışıyoruz. Japonya mağazalarında beyaz dial GS almak için 2 ay sıra var. yeşil GMT diver için 4 ay sıra var. Adamlar için aslında Türkiye falan çok da fifi
Buradaki içinde aslında benim bulunmadığım 3-4 ciddi GS sevdalısı (ben teknik gelişmişliğine, kalitesine övgü yazarım o ayrı) insana yönelik yazılanlar espri sınırları içerisinde tuzu biberi ama cevaplanınca kimsenin zoruna gitmeyecek. Ben o yüzden rolex fan club yazdım. Bundan 6 ay önce de çok Rolex sahibi vardı ama oku bakalım forumdaki başlıklardaki cevapları ne hale gelmiş son 4-5 ayda.
Bu gidişle her başlık bu konuya kanalize olacak, çünkü hiçbir ima da cevapsız kalmayacak.

"Money has no owners, has spenders". -Omar