Razz yazdı:fsinan; Senin mesajına refere etmedim.. Baybars'ın yazdığı mesajda bahsi geçen ve "bir arkadaşımda var.." mevzusuna gönderme yapmıştım.. Senin mesajı daha sonra gördüm.
Kayıtlara geçme ve sonlanma mevzusu ile ilgili; Burada bir kol saatinden bahsediyoruz değil mi..? Bir kol saati yatırım aracı mıdır ki sıfır değer kaybıyla tekrar tekrar el değiştirmesini bekleyelim..? "Mercedes E200'de Cumhuriyet Altını gibi araçtır.." dendiğinde sıfır ve ikinci el değeri arasındaki farkı hesaplayıp "Gitti 10K iki senede, az mı..?" mı diyeceğiz..?
Kol saati özelinde hangi Hi-End markanın ikinci eli Rolex'e eşdeğer fiyat stabilitesi ve arz/talep dengesine sahiptir..? İkinci el GS'nun Rolex karşısında -bu konu özelinde- gerçekten şansı olabilir mi..? vs vs vs.
Off çok uzadı.
Kİmse GS 2.elde daha iyi demedi ki? Mesele o değil ki. GS övenler yahut sevenler tekniğinden falan bahsederken çıkıp da ona o kadar para verdirmem çöp olur diyene soracaksın o soruları. Neden temel değer 2.el, satmak için mi alınıyor saat? 2.elde değer kaybetmemesi mi lazım? Soruların muhatabı yanlış, çok değer kaybediyor diye saate çöp muamelesi yapana sormak lazım.
Mesele GS'e çöp muamelesi yapılırken 2.el değerinin temel done olarak alınması. Cevabını da verdik. Al sana Rolex'in de değeri düşüyor bal gibi Nokta.NET.
İyi ki bir ilan hemen silindi diye takıldık, çok zorunuza gitti. Tamam anlaşıldı, laf ettirmiyorsunuz, tahammülünüz yok. Yazılanların anafikri yerine etrafında dolaşıyorsunuz.