TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Invicta Corduba 6674 Kordon Klips Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Invicta Corduba 6674 Kordon Klips Problemi

Mesaj alkan » 03 Oca 2013, 23:18

Selam
Öncelikle Türkiyede böyle bir forumun olması beni cok memnun etti. Aslında bu saati amerikadan sipariş eddiğimde bu foruma üye olmuştum ama malesef mesaj yazma fırsatım olmamıştı. Saat 1 hafta önce elime ulaştı. 1 haftadır kelebek klips en ufak bilek hareketinde saat acılıyordu. Avm de bulunan bütün saatcilere giddim malesef bişe yapılamıcağını söylediler. Kordonun komple değişmesi gerekdiğini söylediler. Bugün kızılayda bir saatcide sadece klips in değişmesi probleminizi cözecekdir dediler. Klips değiştikden sonra şu an için cok menmunum. Saatin görüntüsündede bir değişiklik olmadı fakat taktıkları klips cin malı ve bir tarafı baya sıkı bir tarafı ise gevşek benim öğrenmek istediğim bu klips bir problem oluştururmu, daha kalitelisini bulmak mümkünmü veya orjinal klips in o kadar kolay acılmaması için bir şey yapılabilirmi. mümkün olduğu kadar resimlerini cekmeye calıştım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Resim

Uploaded with ImageShack.us
Resim
Resim

Resim

alkan

Re: Invicta Corduba 6674 Kordon Klips Problemi

Mesaj Ert » 03 Oca 2013, 23:37

Çok mu sıkı takıyorsunuz acaba ? Orj klips neden açılsınki hayret talihsizlik . Çin malı için birşey diyemeyeceğim açıkcası bir yerinin gevşek olması gene iyimiş kolunuzda kapanıp hiç açılmayabilirdide :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj alkan » 03 Oca 2013, 23:44

saati taktıgımda rahatlıkla iki parmagımı kenarından sokabiliyorum cok sıkı değil yani. klips in tuşlar tam bleğe temas eden yerde bileği içeri doğru kırdığım anda kordon acılıyor.
alkan

Mesaj bengisaat » 03 Oca 2013, 23:45

Şu an saatin üstündeki sistem daha kullanışlıdır diğeri kolda sıkışınca mandalları bozuluyor.
Gevşek olan tarafı taktırdığınız yerde sıkıştırabilirler.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj alkan » 03 Oca 2013, 23:53

teşekkürler bengisaat
alkan

Mesaj Baran » 04 Oca 2013, 09:34

Aynı bu klips mekanizmasına sahip bir bileklik satın almıştım ve oda bileğimde acılıyordu.Aldığım yere götürdüm penseyle eğip büküp ayar yapmaya calıştılar iyice laçka oldu içime sinmedi üretici firmaya gönderdik 2 hafta sonra geldi bu seferde cok sıkı olmuş bileğimden cıkartmak için 2 kişiye ihtiyac duyuyordum.Tekrar gönderdik ayıplı mal bu diye geri geldi klips değişmiş.AVM den cıktım arabaya bindim kapıyı kapatırken bileklik kolumda çözüldü.Bende fırlattım attım arabayı calıştırıp cıktım.Şimdi görünce sinirim tepeme cıktı.Neyse hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj alkan » 04 Oca 2013, 15:32

hoşbulduk teşekkürler ama gercekten de neden böle bir klips yapmışlar anlamadım sadece ben değil herkes için sıkıntılı bişey.
alkan

Mesaj bengisaat » 06 Oca 2013, 23:54

Aslında fabrikada takılan klips fabrikasyon hatalıdır yani bu klips değil bu sistem yalnış dizayn edilmiştir.
Bu sistemin kullanıldığı tüm markalarda aynı şikayetler görülüyor.
Şu an Üzerinde takılı olan klips çin malı olabilir ancak piyasada hangi markada çin malı olmayan klips var diye bir soru sorulsa ; bu soru 10 puanlık uzman sorusu olurdu !!! :)
Bu arada "Şu anda aklınıza gelen sorunun" Cevabını da vereyim elbette kendi klipsi de Çin malıdır...
Ancak Çin malı olması kalitesiz olacağı anlamına gelmesin şu anda takılı olan klips çelik ise sorunsuz ve kullanışlıdır yeterki acemice kurcalanıp bozmasınlar bu tip klips arızalarının % 99,9 u gevşeyen klipsin sıkıştırılması için götürülmüş ahmak bir saatçi tarafından kurcalanıp bozulmasıdır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners