TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Mesaj necati » 06 Oca 2013, 22:54

Er Gazinosu. Arka sıralardan gelen bir gürültü ve ardından yaşananlar :D
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj brckk » 06 Oca 2013, 22:54

Olay ne kadar kişiselleşti ya.... :(
Kullanıcı avatarı
brckk

Mesaj Drago » 06 Oca 2013, 23:08

brckk yazdı:Olay ne kadar kişiselleşti ya.... :(

Kişiselleşme yok brckk...Forumda bazı üyeler Grand Seiko'yu saatten saymıyorlar...bizlerde nacizane öyle olmadığını söylemeye çalışıyoruz hepsi bu...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj SerkanGS » 06 Oca 2013, 23:23

Herkesin fikrine saygım var fakat bir gs yi, 7s36 mekanizmalı seiko5 ile aynı kalitede görmek ne derece mantıklıdır, hele gs ile bir bambinoyu kıyaslamak yada muadili yerine koymak gerçekten çok ilginç.
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Mesaj herofb » 06 Oca 2013, 23:37

İlla bahsedildiği gibi taraflar varsa ve illa bir tarafta olunacaksa benim hangi tarafta olduğum belli ama söylendiği gibi GS'yi saatten saymamak gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum yalnızca ederinin saati olmadığı dile getiriliyor bununda en büyük nedeni saatin zaruru bir ihtiyaç olmadığı ve o kadar para verildiğinde içinde mekaniğin dışında birazda prestij vs. barındırması gerektiği ile alakalı (en azından benim düşüncem bu yönde ve aynı tarafta olduğumuzu bildiğim kişilerin de bu şekilde düşündüğünü biliyorum)

Tamamen kendi düşüncem "kolumda gs varken ve 10.000 tl para vermişken 200 tl'lik saat ile dışarıdan görünen tek farkının başındaki grand olmamasını isterim"

Siz buna saatseverlik değil hava atma olarak bakabilirsiniz ama bence bu bambaşka bir tartışma konusu ve yine çok tutarlı bir yaklaşım olmayacağını düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj AboveTheRim » 06 Oca 2013, 23:39

Bambino'daki işçiliği mi kıyaslıyor yoksa tasarım benzerliği mi?

Arkadaşların şöyle bir hatası var. Rolex veya prestijli dediğimiz markaların modellerini japonlar, çinliler taklit ediyor 200 dolara satıyor. Seikonun kendi kendini taklit etmesi neyin kafası peki? İşte orda prestijden kaybediyor.

Ben Seiko'yu beğenerek kullanıyorum, Ananta'yı GS'den başarılı buluyorum, Swiss markaların prestij açısından çok daha önde olduğunu ortada. Spring Drive'ın patenti Rolex'te olsa neler neler olurdu. Seiko pazarlamada kötü değil, kapasitesinide yeterince kullanıyor.

Saat işini elit bir zevk olarak düşünüyoruz doğru. Sürekli saat alıp satmayı eleştiriyorsak, tasarım konusunuda aynı seviyede değerlendirmeli.

Taraf olunmasından korkulmasın, herkes tartışsın, polemik yapsın lazımsa. Zaten doğru olan, haklı olan kendini gösterecektir. Bukadar çekingen olmaya gerek yok.
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Drago » 06 Oca 2013, 23:39

herojd11 yazdı:İlla bahsedildiği gibi taraflar varsa ve illa bir tarafta olunacaksa benim hangi tarafta olduğum belli ama söylendiği gibi GS'yi saatten saymamak gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum yalnızca ederinin saati olmadığı dile getiriliyor bununda en büyük nedeni saatin zaruru bir ihtiyaç olmadığı ve o kadar para verildiğinde içinde mekaniğin dışında birazda prestij vs. barındırması gerektiği ile alakalı (en azından benim düşüncem bu yönde ve aynı tarafta olduğumuzu bildiğim kişilerin de bu şekilde düşündüğünü biliyorum)

Tamamen kendi düşüncem "kolumda gs varken ve 10.000 tl para vermişken 200 tl'lik saat ile dışarıdan görünen tek farkının başındaki grand olmamasını isterim"

Siz buna saatseverlik değil hava atma olarak bakabilirsiniz ama bence bu bambaşka bir tartışma konusu ve yine çok tutarlı bir yaklaşım olmayacağını düşünüyorum

Bu söylediklerin beni hiç bozmaz mesela...Kolumdaki saatin ne olduğunu benim bilmem yeterli diye düşünürüm...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Baran » 06 Oca 2013, 23:42

Sağ köşede saatmi oda ne lan biz ilk defa duyduk ayak bileğimize takılıyor diye bilirdik ilk TSF de duyduk el bileğine takıldığını diyen sonradan görme Rolexciler.Diğer tarafta ise hayatını saatlere adamış sabahı akşamı saat mekanizmaları olan GS görünce gözleri dolan bilge saatseverler..Ama 10larca Rolexe karşı forumda hiç GS yok.İşte bu yuzden acmıştım bu konuyu.Rolexcilerin coğunda Rolex varken GS cilerin alacak durumu olanlarında bile GS yok.Sırf muhalefet olsun diye alan bile yok :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 181 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners