TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Koleksiyon Yapmak

Mesaj Metin06 » 13 Oca 2013, 14:50

bence şu sorunun cevabını aramanız gerekiyor öncelikli olarak;
tourbillon ama hangisi?
ben bir tourbillon sahibi olacak maddi güce sahip değilim.belki bir tourbillon fiyatına farklı markaların kendilerine has modellerinden oluşan küçük çaplı bir kolleksiyon(panerai-zenith-rolex-iwc-... gibi) oluşturabilirim 5-10 sene içerisinde.ama imkanım olsaydı önce bir tourbillon mekanizmalı saat alır,ardından da temasına göre öne çıkan markaların modelleri arasından kolleksiyonumu tamamlamaya çalışırdım.örnek vermek gerekirse;dalgıç,pilot,dress,iskelet ve benzeri temalarda öne çıkan markaların modelleri arasında seçimlerle birbirinden farklı-zengin bir kolleksiyon oluşturma yoluna giderdim.zaten kendim için de izleyeceğim yol size tavsiye ettiğim yol ama tek farkı benimkinde maalesef tourbillon seçeneği yok. :(
amacınıza ulaşmanız dileğiyle...
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj Metin06 » 13 Oca 2013, 14:56

herojd11 yazdı:Şahsen beni yalnızca üst sınıf saat toplamak tamamen mutlu etmezdi ( kesinlikle toplardım tabiki ) ama yanına mutlaka tool watch eklerdim diye düşünüyorum mesela 1-2 digital belki 3-5 oris'in fc'nin güzel kutlu limitedları gibi bence hazır imkanınız varken eskta 1 orta sınıf yerine keyif alacağınız 3-5 daha uygun fiyatlılardan gibi

Bir de nasıl bir koleksiyon düşünüyorsunuz bu da önemli mesela tüm supersport'lar bende olsun mu amaç yoksa yanına bir salon bir off road gibi mi düşünüyorsunuz

+1453FSM
orta sınıfta çok iyi modeli-modelleri olan markalar var ve enaz lüks segmentte ki saatler kadar insanın kalbine hitap ediyorlar.
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj Emre » 13 Oca 2013, 16:30

Kaliteli bir koleksiyonda mutlaka nadir vintage modeller bulunmalı. Yani Rolex Daytona ama Steve McQueen, Submariner ama Comex, Mısır Ordusu için üretilmiş bir Radiomir... Bu tür saatler güzel bir koleksiyondaki kaçamaklar olmalı:)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj cenk » 13 Oca 2013, 16:38

Emre yazdı:Kaliteli bir koleksiyonda mutlaka nadir vintage modeller bulunmalı. Yani Rolex Daytona ama Steve McQueen, Submariner ama Comex, Mısır Ordusu için üretilmiş bir Radiomir... Bu tür saatler güzel bir koleksiyondaki kaçamaklar olmalı:)

kesinlikle emreye katiliyorum,bu yolda da size kolayliklar diliyorum :)
Kullanıcı avatarı
cenk

Re: Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Mesaj Frax » 13 Oca 2013, 19:01

Bu saatlerle içli dışlı biri değilim yorumum biraz havada kalacaktır ancak birkaç tür koleksiyonculuk var şimdiye kadar okuduklarıma ve gözlemlediklerime dayanarak.

Belirli markaların öne çıkan modelleriyla yapılan bir tür var. Sayın "aladagli" bu konuda referans olabilecek kadar iyi bir örnek bence önümüzde. Kendisi Audemars Piguet, Blancpain, Jeager LeCoultre, Breguet, Glashütte, Girard Perregaux, Moser ve Rolex markalarında markanın ikonik - sembolik - bilinen modellerine sahip. Her ne kadar kendisi pek aktif olmasa da belki görür birkaç cümle yazar diyerek ben onun paylaşmış olduğu fotoğrafları koyayım. "aladagli" derecesinde kaliteli koleksiyona sahip yabancı kaynaklı birkaç örnek daha verebilirim. Onlar da bu şekilde farklı markalardan en gözde modelleri tercih ediyorlar.

aladagli yazdı:Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Bunun dışında bir diğer örnek değerli eski saatleri biraraya getirmek. Bu konuda efsane olabilecek isimlerden biri John Mayer. Kendisi milyonluk Patek Philippe modellerini, yine ender bulunan Rolex modellerini sürekli koleksiyonunu katıyor. Bunu bilinçle ve zevkle yaptığı çok belli zira artık kendisi saat dünyasındaki en önde yer alan bir sitede/blogda yazarlık da yapıyor. Hangi saati niye tercih ettiğini açıklıyor.

John Mayer'in koleksiyonunun eski hali şu başlıkta var, başlığı açan da "clk" , kendisi nasıl züğürt oluyor anlamak mümkün değil :lol:

Zenginin Parası vs Züğürtün Çenesi John Mayer Collection

Bir diğer gözlemlediğim tür marka - model odaklı koleksiyonculuk. Bunu genelde Rolex, Panerai, Audemars Piguet, Linde Werdelin, Bell & Ross, Seiko meraklıları yapıyor, forumumuzda örneği pek yok ama yabancı kaynaklı örnekleri çok. Fotoğraf bulursam eklemeye çalışacağım. Bu şekilde koleksiyonculuk yapanlar örneğin Rolex için ender bulunan ve değerli olan Submariner 5510,5513, 6538 vb modelleri ya da AP için sınırlı üretim RO/ROO modelleri ediniyorlar.

Bir kişiye ait koleksiyondan örnek birkaç fotoğraf :)

Resim
Resim
Resim

Biraz araştırma yapayım, bilgi buldukça ekleyeceğim, özellikle örnek bulursam hem fotoğraf hem kaynak olarak paylaşırım :thumbup:
Çok iyi saatlere sahipsiniz, bundan sonrası için kolay gelsin :)

Ekleme :
Vintage Rolex koleksiyon fotoğrafı.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj razz » 13 Oca 2013, 19:29

Emre; Steve McQueen degil Paul Newman Daytona ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 13 Oca 2013, 19:41

Gerçekten değerli vintage parçaları toplamak zor ve masraflı bir iş. Temiz örnek bulmak çok zor, çoğu zaman müzayedeleri takip edip astronomik rakamlar ödemek gerekiyor. Bir de saatin değerini spekülasyonlar belirliyor, iş bazen mantık sınırları dışına çıkabiliyor. Ben güncel saatleri parasını verip bayisinden almaktan yanayım mesela :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 13 Oca 2013, 19:56

Drk sana sonuna kadar katılıyorum, ben vintage mantığını hiç anlamıyorum, özellikle Rolex ve Panerai'de. Ya neyse o başka bir konu :)
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 175 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners