TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Mesaj yasayan » 20 Oca 2013, 14:51

Merhaba yeniden, cevaplariniz icin tek tek tesekkur ederim:) aklima takilanlardan devam etmek gerekirse:
Oris otomatik, isvicreli, klasik modelleri var kayista sanirim siyah titanyum tercihim olacak, baya agzini ariyorum titanyumdan yana tercihi
Oriste siyah titanyum klasik gorunumlu kadran icinde 3 tane daha yuvarlakli model var midir ki?
Pilot saatlerine de bayildim, cok hosuna gider saniyorum hatta pilot vurgusunu yaparsam siyah titanyum bagliligini da gozu gormez gibi geliyor
Starwars modellerini daha once incelemis dark vaderi da begenmistim lakin arkasi seffafa not nasil yazdiririm ki?bir de ozel seri bulmak sıkıntı olabilir gibi geldi. Bunu ilerideki dogum gunu sevgililer gunu gibi ozel gunlere saklamak istedim.
Rolex şık bir tercih olur diye dusundum lakin 2. eli ozel bir hediye olarak sunmak fikri aklima yatmadi. Frederique ve steinhearti da arastirip sizi tekrar rahatsiz ederim. :)
Kullanıcı avatarı
yasayan

Mesaj yasayan » 20 Oca 2013, 14:56

Subat basinda Abd ye gidecek bir arkadasim var modeli belirlersem sanırım getirtebilirim. Garantisi ne sekilde olur? Son onerdiginiz modellere de calisip tekrar doneyim coook tesekkur ederim:) ya aslinda imperial march ile salona girmeye ikna etmeye calisiyor dark vader neden olmasin diye tekrar sorgular oldum :)
Kullanıcı avatarı
yasayan

Mesaj drk » 20 Oca 2013, 15:14

Hoş geldiniz :champ:

Spor saatlerden hoşlanıyorsa kronograflı bir model seçmekte fayda var. Deri kayışlar dediğiniz gibi birkaç sene sonra deforme olur ancak yenisiyle kolayca değiştirilebilir.

Damat saati deyince akla çok klasik şeyler geliyor ancak bu bence illa böyle olmak zorunda değil. Sonuçta takımla tam uyumlu olsun diye ömrünün büyük bir kısmını kutusunda geçirecek bir saat almak ne kadar mantıklı, tartışılır.

Pilli veya mekanik ayrımını yapmamız gerekiyor öncelikle.

Mekanik, kronograf ve siyah saat için önerim(pilot modeli): http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Chrono-II-black-DLC,458.html

Resim

Kayışının rengine takılmayın, başka seçenekler de mevcut.

Aynısının çelik olanı da var:http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Chrono-II-with-leather-strap,159.html

Resim

Mekanik ve kronograf şart derseniz piyasadaki en mantıklı seçenekler(bu fiyat kategorisinde) Daha ucuza da bulunabilir ancak kalitesi tartışılır veya daha fazla para vermek gerek.

Yukarıda gösterilen kronografsız pilot saatleri de oldukça mantıklı seçenekler. Rolex gmt-master maalesef bütçe dışı. Arkasına yazı yazdırma fikri güzel ancak bu iş için uyumlu saat sayısı piyasada fazla yok, ben olsam saatin yanına bir not iliştirirdim ;)

Mekanik olmasına gerek yok, pilli de olur derseniz, seçenek sayısı çok daha fazla. Dalgıç saati modellerine bakmanızı öneririm.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 20 Oca 2013, 15:49

Bu başlık çok ulvi bir amaca hizmet eder hale geldi, konu başlığının değiştirilmesini teklif ediyorum:
Nişanlı, damat, ve eş için saat tavsiyeleri.. :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Metin06 » 20 Oca 2013, 20:23

bence sadece "müstakbel damat için saat tavsiyesi" olmalı. :thumbup:
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj mucadeleci » 20 Oca 2013, 22:17

asymptote yazdı:Bu başlık çok ulvi bir amaca hizmet eder hale geldi, konu başlığının değiştirilmesini teklif ediyorum:

Mantıklı :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj yasayan » 24 Oca 2013, 02:34

Merhaba Yeniden,
önerdiğiniz markaları modelleri inceledim,
steinhartda bayıldım.. (modelin titanyum kayışlısı var mı açıkçası anlamadım ama otomatik ve titanyumu varsa süpper olacak)
hamilton jazz aslında ilk aklımdaki modeldi ama cidden sadece kutuda duracak bir ürün de olmasın dedim..
takımla da gitsin sporla da:)
frederique constantın sitesinde çok fazla model bulamadım. Önereceğiniz model olursa çok sevinirim.
certina da aşağıdaki model titanyum ve otomatik olması açısından nişanlımın en çok istediği özelliklere sahip ama certina hakkında hiç bir öngörüm yok yani seiko premium drict drive chronograp perpetual (attım modeli, kasdettiğim böyle bir sürü özellikte bir seiko alsam daha kafamda tamamdır diyebileceğim bir ürün olur gibi geldi.. ama aranızda her iki modeli de kullanan/kıyaslayabilecek bilecek otoritelerin görüşlerine de ihtiyaç duymaktayım.. (Hani belki 30 yıl sonra çocuklara anneniz seiko alacakmış da vazgeçmiş certina almış dediğinde yok daha neler diyerek gülecek mi veletler:)
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Certina/C0134074408100/PD
son olarak starwars serisini satan yer kalmış mıdır limitli ya bu sebeple soruyorum konyalı saat de saat&saat de göremedim, nerelerden araştırmak gerekir?
Ankarada önerebileceğiniz firmalar var mıdır?
ilginiz için tekrar teşekkürler:)
Kullanıcı avatarı
yasayan

Mesaj fecstasy » 20 Şub 2013, 00:22

asymptote yazdı:Bu başlık çok ulvi bir amaca hizmet eder hale geldi, konu başlığının değiştirilmesini teklif ediyorum:

Bir zamanlar her sabah masama oturur oturmaz actigim ilk sayfaydi nankorluk etmeyeyim arkadaslara bir ugrayayim dedim ne goreyim konu benim gittigim yerde kalmamis ayaklanmis :)

Esim Orisine bayiliyor hatta hazirladigim kitapciga da arasira aklina takiliyor bu neydi ya diye acip okuyor :)

Bazen de sona ekledigim forum muhabbetlerimizi acip guluyoruz inanin cok keyif aldim bu konuda
Bircok urun alirken urune ozel forumlarda arastirma yaparim buranin yeri cok baska
Esime babamdan U-Boat marka bir saat geldi onu satip bana da Oris alalim diyoruz yani yeni konumla karsinizda olacagim savulun !!!

Bursalilara yemek ismarlayacaktim di mi ben iste geldim burdayim :)

Bu arada oğlum oldu her firsatta saati kacirip yalamaya basliyor esim kuplere biniyor :)
-yaşamın adaletine inancı var-
Kullanıcı avatarı
fecstasy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners