Kara bir gündü...
Mücadeleci kendi 60ЧП model kokpit saatini aldığında "Nasıl olur da biri benden önce bu saatlerden birine sahip olur!!11!!11!" diyerek sinirden kendimi yumruklamıştım. İlk şoku atlatmam bile günler sürmüştü. Yıkımın eşiğinden dönmüştüm. Zor günlerdi...
Ama yılmadım!
Öldürmeyen bu acı beni güçlendirmişti.
Her zamankinden daha hırslıydım; aradım, araştırdım ve sonunda buldum!
Hem de daha iyisini!
Rezistanssız 60ЧП yerine, rezistanslı 123ЧП...
Saatin tarihçesini mücadeleci üstadım ziyadesiyle anlattığı için ben sadece fotoğraflarla saati tanıtacağım.
Mücadeleci'nin saatinden farklarından biri arkasında yer alan 27V elektrik girişleri.
Diğeri ise benim saatimde bulunmayan Sovyetler Birliği Kalite Amblemi. Doğrusu bulunmasını isterdim. Ama kısmet diyelim. Vostok Amphibianlarımın da bazılarında var bazılarında yok...
Mücadelecinin saati 81877 seri numarasına sahipken benim saatim 18395 seri numarasına sahip.
Mücadelecinin muazzam incelemesi ve 60ЧП model kokpit saati için bakınız:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=198&t=10527#axzz2JZZQGyJ8
Kendi saatimi alır almaz hemen dozimetre ile radyasyon ölçümü yaptırdım. Her insan gibi radyumla aram pek iyi değil de...
Neyse ki sıkıntı yok. Zaten sıkıntı olduğunu sanmıyordum ama artık kesin olarak sıkıntı yok.
Şimdi Molnija Saatlerinin linkteki kataloğuna bir göz atalım:
https://docs.google.com/file/d/0B889JfohTE3NTDBSOUJyQVRLSDA/edit?pli=1
Sizi bilirim bakmaya üşenirsiniz. Ben en iyisi ilgili sayfayı kopyalayayım:
1990'lı yıllara ait olduğu düşünülen katalogda saatin özelliklerinden bahsedilmiş.
Forumda bulunsun...
Şimdi gelelim benim muazzam 123ЧП saatimin fotoğraflarına:
(Fotoğraflarda vidaların üzerinde gördüğünüz kırmızı boya saatin içinin açılmadığına işarettir. İşlem gören saatlerde genellikle bu boyalar soyulur.)

Evet, şimdi de gelelim yine bende olup da mücadelecide olmayan bir başka parçaya: Saat Teşhir Stantı...

Güçlü arkadaşlarımızla:

ve tıpkı kendi gibi üretildikleri devletler şu anda varolmayan diğer arkadaşlarıyla:
Soldan sağa: Batı Almanyadan Blessing, Sovyetler Birliğinden Molnija, Batı Almanyadan Goldbühl, Çekoslovakyadan Prim...

Saati alırken yardımlarını esirgemeyen Mücadeleci'ye özel teşekkürü borç bilirim.